Unieke orchideeënwinkel opent in Borne
23-12-2019
ORCHIDS BY ANJA IN HET VOORMALIGE PAND VAN DE ZUIVELHOEVE

Unieke orchideeënwinkel opent in Borne

Op 11 januari openen Anja en Edwin de Bakker in het voormalige pand van de Zuivelhoeve aan de Nieuwe Markt een unieke orchideeënwinkel met een uitgebreid en bijzonder assortiment van deze exotische kamerplanten, waarvan er wereldwijd duizenden soorten bestaan. ‘Orchids by Anja’ gaat het heten en volgens het echtpaar is het de eerste winkel in Nederland die zich volledig toelegt op de orchidee, naast de directe verkoop bij een paar gespecialiseerde kwekerijen.

 

De liefde voor de orchidee ontstond bij Anja en Edwin tijdens de jaren dat ze beiden bij een gerenommeerde orchideeënkwekerij in Drenthe werkten. “Er zijn zoveel verschillende kleuren en vormen, naast de standaard die mensen kennen van de supermarkt”, vertelt Anja enthousiast. “Er is zelfs een winterharde orchidee die in de tuin kan staan en er wordt gewerkt aan een soort die heerlijk geurt.” Straks zijn ze in allerlei varianten met z’n 300-en te bewonderen in het centrum van Borne. “We selecteren de soorten die er echt uitspringen en we halen ze straks wekelijks vers van de kwekerij.” Heel belangrijk volgens beiden, want dan bloeien de planten gemakkelijk vier tot vijf maanden lang in huis.

 

Bij toeval in Borne

Anja had het bij de kwekerij in Drenthe eigenlijk nog helemaal naar haar zin, maar ander werk van Edwin bracht hen naar Twente en met een eigen winkel zou ze toch met haar geliefde orchideeën kunnen blijven werken. In eerste instantie ging de zoektocht naar een geschikte plek richting Denekamp, bekend van vakanties in de buurt maar ook vanwege de ligging vlakbij de Duitse grens. Maar het toeval wilde dat een woonruimte in Borne veel sneller gevonden was en het ideale pandje ook. “Het is zo leuk hier! Eigenlijk veel leuker dan in Denekamp. We hebben er onderzoek naar gedaan en hebben begrepen dat Borne goed in de lift zit en het centrum is gewoon heel aantrekkelijk.”

 

Opening 11 januari

Borne heeft dus de primeur van de allereerste gespecialiseerde orchideeënwinkel. Er wordt momenteel flink geklust in het pand om de ruimte geschikt te maken voor de vele orchideeën en bijpassende potten en accessoires. “We willen een huiselijke, warme winkel waar mensen zich thuis voelen en waar iedereen een orchidee kan vinden, passend in het interieur.”

 

Tijdens de opening op 11 januari zullen er niet al te veel toeters en bellen zijn. “Misschien een actie en we zullen een partytent neerzetten. Maar eigenlijk wil ik gewoon de deur opendoen en beginnen!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ans Besselink — 03 jan 2020
Heel veel succes, heb al veel gehoord over jullie mooie orchideeën .
Mooie foto ,kom snel even aan.
Eric Arkink — 02 jan 2020
Weer een nieuwe speciaal-zaak in Borne! Goed voor Borne als winkelhart ivan Twente met zijn diversiteit. Welkom in Borne !
T HUISKES — 27 dec 2019
Super - een leuk initiatief en ik wens jullie veel succes toe en kom zeker kijken (en kopen)!

Viskoepel Stroom Esch in andere handen

Op 13 februari vorig jaar opende Kirby Jagersma haar nieuwe viswinkel in de Stroom Esch. Het was...
26-05-2020

Stille koopzondag in Borne

Het zat allemaal niet mee tijdens de eerste koopzondag van de lente dit jaar in Borne. Het...
24-05-2020

Eindelijk weer koopzondag

Al enkele keren diende er een streep te worden gezet door de koopzondag in Borne. De...
21-05-2020

Kringloopwinkel open

Het was nog ver vóór 10.00 uur dinsdagmorgen, toen er al een lange rij wachtenden...
19-05-2020

Terrassen zijn er klaar voor

Bijna niets is in deze tijd nog zeker, maar toch… Vast staat in elk geval dat premier...
18-05-2020

Pien & Mats in andere handen?

Donderdagmorgen maakte Corine Munsterhuis haar besluit via de sociale media wereldkundig. Ze wil...
14-05-2020