Dorset en Weleveld uit elkaar
BRASSERIE BIJ GOLFBAAN PER DIRECT GESLOTEN

Dorset en Weleveld uit elkaar

Golfbaan Weleveld in Zenderen heeft per direct de overeenkomst met restaurant Dorset voor de exploitatie van de horeca in het clubhuis opgezegd. Er zou te veel verschil van mening zijn tussen eigenaar van de golfbaan Frank Agterbos en Willem en Kitty Dankers van restaurant Dorset over de invulling van de horeca. “Het liep niet zoals het zou moeten”, zegt Agterbos. “Het werd te veel een openbaar restaurant en de golfers voelden zich steeds minder welkom.” Weleveld gaat zich in de komende tijd beraden over de toekomst van de exploitatie van het clubhuis. “We willen zo snel mogelijk zorgen dat het restaurant weer open gaat en dat onze golfers dus weer een kop koffie en een wijntje kunnen krijgen.”

 

Lange geschiedenis

Precies een jaar geleden gooiden uitbaters Enzo di Prima en Yves Vey de handdoek in de ring en stopten met hun Bistro Weleveld in het markante clubhuis. Toen was de reden dat een volwaardig restaurant ter plekke niet mogelijk was binnen de regels van het geldende bestemmingsplan, waarin de horeca ‘ondergeschikt’ diende te zijn aan de golfactiviteiten. De gemeenteraad zette uiteindelijk, na veel gedoe, een punt achter het dossier door een door Weleveld gevraagde verruiming van het bestemmingsplan niet toe te staan.

 

Convenant

De situatie leek desondanks weer helemaal anders te worden toen bleek dat de gemeente halverwege het jaar een convenant had gesloten met de golfbaan, waarin de horecamogelijkheden toch werden verruimd. De ‘randen van het bestemmingsplan’ werden opgezocht en een ‘proefperiode’ afgesproken, waarin horeca weer mogelijk werd, alhoewel de meningen in de politiek bleven verschillen over wat nu wel en wat nu niet toegestaan zou zijn. Een wat ongemakkelijke overeenkomst, die politiek weer de nodige discussie opriep, maar ook onduidelijkheden tussen restaurant Dorset en golfbaan Weleveld.

 

‘Aangeslagen’

Kitty en Willem Dankers hebben ondertussen hun brasserie in Zenderen ontruimd. “We zijn echt aangeslagen”, vertellen ze. De beslissing van Frank Agterbos, één dag voor kerst, kwam voor hen als een volslagen verrassing, waardoor ze op stel en sprong genoodzaakt waren hun brasserie te ontruimen. “Er waren zeker wel wat verschillen van inzicht, maar we waren positief dat we daar wel uit zouden komen en onze weg daarin gezamenlijk zouden kunnen vinden.”

 

Willem en Kitty betreuren de gang van zaken. “We zijn met veel enthousiasme begonnen en hebben ook flink geïnvesteerd in de horeca bij Weleveld. Het is een prachtige locatie en we hadden vertrouwen in de toekomst. We wisten van de geschiedenis, maar met het convenant zagen we een kans om er iets moois van te maken. We hebben altijd gezegd dat een restaurant alleen voor golfers niet rendabel zou kunnen zijn, maar zagen met het convenant een mogelijkheid tot een vaste vergunning in de nabije toekomst.”

 

De politieke discussie over een mogelijke bestemmingsplanwijziging voor golfbaan Weleveld is nog altijd gaande. Begin dit jaar zou er opnieuw debat over de kwestie gevoerd worden. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T. Huiskes — 06 jan 2020
Jeetje, ik wist niet dat Tiger Woods in Borne woont - vast in wijk De Bornsche Maten ... Inderdaad een beslissing van de heer Agterbos (en ook nog eens onverwacht) die even mijn pet te boven gaat. Hij moet wel een hele goede reden hebben gehad om het gerenommeerde Dorset echtpaar eruit te bonjouren. Voor een volgende horeca ondernemer die zich zal vestigen op Weleveld: bezint eer ge begint!
Tiger Woods — 05 jan 2020
Dom van Agterbos. Heeft zo geen draagvlak meer bij Bornse gemeenschap. Voorspelling: faillissement voor het eind van het jaar.

Nieuwe Krey’nnus wordt ‘aans dan aans’

Met een bloedend hart sloot Angela Boomkamp eind februari de opvallende deuren van haar...
17-06-2022

Shoeby aan de Grotestraat: Here for you

ADVERTORIAL • Shoeby is here for you, waar je ook bent. Een van Shoeby’s 230 winkels...
14-06-2022

‘Special Sunday’ maakt verwachtingen waar

Voor heel velen was het zondagmiddag enkele uurtjes genieten in Borne. Een deel van het publiek...
12-06-2022

Zeut zomert met Manderveense aardbei

ADVERTORIAL • Onder het motto ‘Zomerkoninkjes met zomertijden’ voegt Zeut...
03-06-2022

Tijdelijke outlet Leurink aan Grotestraat

ADVERTORIAL • Leurink Mode opent de komende twee weekenden opnieuw een outlet store in de...
02-06-2022

Vier dagen feest bij Mooi Parfumerie Borne

ADVERTORIAL • Wie jarig is trakteert! Daarom is er vanaf woensdag 1 juni vier dagen lang...
31-05-2022