Vanaf nu is het ‘Stadsprins’ Dennis
09-02-2020
FEESTELIJKE INSTALLATIE MET VERRASSENDE OPDRACHTEN

Vanaf nu is het ‘Stadsprins’ Dennis

Zondagmiddag stond de officiële installatie van Stadsprins Dennis I en zijn Adjudant Tim op de carnavalsagenda. Traditiegetrouw vindt deze gebeurtenis plaats in het Kulturhus en dat was dit jaar al niet anders. Alle verenigingen die zijn aangesloten bij de Stichting Borns Carnaval zijn daarbij present, evenals het College van Burgemeester en Wethouders, alsook een vertegenwoordiging van de carnavalsvierders uit Rheine. “Maar het is ook het eerste Narrenlustrum van onze Stichting, aldus voorzitter Henk van den Berg, “en dus alle reden voor een extra feestje.”

 

Bijzondere jubilea

En gevierd werd er, want niet alleen de Stichting vierde een bijzonder jubileum, ook De Melbuulkes (44 jaar) en De Kolkleu (33 jaar) deelden nadrukkelijk in de feestvreugde. En dan was er nog eens burgemeester Jan Pierik, die zijn carnavalsdoop onderging. Een druk programma dus en het was mede aan spreekstalmeester Ann Kollen te danken dat de vaart er behoorlijk in zat.

 

Na de stichtelijke woorden van preses Henk van den Berg (“Ik wens u allen een veilig en respectvol carnaval”) en het omhangen van de ketting die behoort tot het Stadsprins-schap, was het vervolgens de beurt aan burgemeester Jan Pierik om de hoogheden van de vijf aangesloten verenigingen enkele warme woorden toe te dichten en met een opdracht op te zadelen. Deze opdracht dienen ze vóór de sleuteloverdracht, volgende week vrijdag, vervuld te hebben, of in elk geval aan te geven hoe ze deze denken in te vullen.

 

Maatschappelijke opdrachten

De Kolkleu bijvoorbeeld dienen contact op te nemen met het Zelfregieteam Borne om haar diensten aan te bieden bij het verspreiden van het nieuwe bordspel ‘Is dat raar’, waar BorneBoeit vrijdag al over schreef, De Melbuulkes doen hetzelfde bij de GGD Twente, maar dan om Stoptober te promoten, De Doldraejers dienen na te denken hoe ze samen met de begraafplaats meer aandacht kunnen geven aan de oorlogsgraven, De Angorageiten verdiepen zich samen met de GGD in het promoten van Dry January en De Toet’nbloazers ten slotte dienen een lijntje te leggen met de organisatie van de komende bevrijdingsfeesten in Borne om hun diensten aan te bieden bij een succesvol verloop ervan.

 

Pittige opdrachten die de wenkbrauwen bij de verschillende hoogheden deed fronsen. Daar zal de komende dagen dus nog wel enig stevig overleg aan te pas moeten komen om hun opdracht naar behoren in te vullen en er als zodanig over twaalf dagen een deel van de stadssleutel mee te kunnen claimen.

 

Noviteiten

Tussen de officiële programmaonderdelen in was er natuurlijk ook ruimte voor vermaak en verstrooiing. Daarvoor zorgden onder andere de dansmarietjes van enkele verenigingen. Ook werd de fonkelnieuwe Melbuulnse Sufferd gepresenteerd met daarin alle wetenswaardigheden over het komende carnaval. En daarnaast was er nog eens de presentatie van alweer de derde applicatie én een speciale jubileumpin. De verkoop ervan dient ter bestrijding van de kosten die de Stichting maakt om het Borns carnaval, indachtig de eerder uitgesproken woorden van Henk van den Berg, inderdaad zo veilig en respectvol mogelijk te laten verlopen. (RH/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Geen Afrika Festival dit jaar

Het Afrika Festival in het Openluchttheater Hertme zou dit jaar plaatsvinden op 4 en 5 juli....
27-03-2020

Kruis en haan op de Stephanuskerk terug

Bijna driekwart jaar keken passanten op tegen een kale kerktoren. De 46 meter hoge toren was...
17-03-2020

Veurjoarsvesite als vanouds

In 1980 brachten de Boornse Noabers hun allereerste Niejjoarsvesite op de planken. Inmiddels...
06-03-2020

Kunst met een grote K

Een rasechte theatervrouw die gewend is om ook op grote podia in theaters te staan. Veelzijdig...
29-02-2020

Expressionisme met onverwachte verrassing

Al dertig jaar bestaat de Bornse Kunstkring. Ooit ontstaan vanuit een initiatief van...
25-02-2020

Paper-Art, schilderen met papier

Wie de expositieruimte van het Cultureel Podium van de Bornse Synagoge binnenloopt wordt...
23-02-2020