In de file voor de oesters
DRIVE-THRU BIJ RESTAURANT DORSET GROOT SUCCES

In de file voor de oesters

De drive-thru van restaurant Dorset lokte maar liefst 200 klanten zaterdagavond. Er ontstond bij tijd en wijle zelfs een heuse file op parkeerplaats De Koem. Geduldig wachtend tot de bestelling kon worden afgerekend en doorgegeven aan de keuken. Doorrijden naar het volgende loket waar de fruit-de-mer en aspergeschotels, mooi verpakt én voorzien van een handgeschreven gelukswens, uitgereikt konden worden door een stralende Kitty en Willem Dankers. Allemaal netjes corona-proof volgens de regels van 1,5 meter afstand. Een klant die praktisch op kruipafstand van het restaurant woont had er zelfs de auto voor gepakt, omdat het horeca-echtpaar hem had gevraagd vooral niet lopend te komen.

 

200 bestellingen in twee dagen

De overweldigende belangstelling voor de exclusieve afhaalmaaltijden verraste Kitty en Willem Dankers. “Vorige week zijn we heel voorzichtig begonnen, omdat iemand er naar vroeg en we een beetje als grap dachten ‘waarom doen we dat niet voor iedereen die op die manier toch een Dorset-maaltijd wil?’ We wisten niet wat we daarvan konden verwachten. Tweehonderd bestellingen in twee dagen hadden we zeker niet gedacht!”

 

“Blijkbaar is de behoefte er en het is eigenlijk zo leuk om te doen! De hele familie werkt mee en de klanten bedanken ons zelfs, terwijl wij natuurlijk juist hen moeten bedanken.” Het voelt voor een deel als steun van vaste klanten die het restaurant door de moeilijke tijd van de coronacrisis willen helpen. “Maar ik heb ook wel een beetje het idee dat mensen na de eerste weken noodmaatregelen ook wel klaar zijn om toch weer gewoon lekker te eten en te genieten.”

 

Iedere vrijdag en zaterdag

De bedoeling is om iedere vrijdag en zaterdag een drive-thru te organiseren. Het menu wordt aangekondigd via de nieuwsbrief van restaurant Dorset en via de sociale media. De vlog die het echtpaar sinds kort regelmatig publiceert sluit bij het weekmenu aan. Het actuele menu afhaalmaaltijden is ook wekelijks te vinden op het Culinair plein op BorneBoeit. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Wim Grootenhaar — 12 apr 2020
Jong's, gegund! Mooi niet bij de pakken neerzitten. Sxxs!

Nieuwe dry aged kast markeert slagerspassie

ADVERTORIAL • “In de afgelopen dertig jaar heb ik in slachterijen heel wat misstanden...
19-04-2021

Dinsdag gratis ijs bij Vers & Frietje

Op zondag 2 mei wordt het orthodoxe paasfeest gevierd. Daaraan voorafgaand geldt een periode van...
19-04-2021

Het visje komt niet terug in Zenderen

Vishandel Toren zal met de viskraam definitief niet terugkeren naar Zenderen, ondanks een...
09-04-2021

Dorset gaat loten voor geluksmoment

De restaurants zijn nog steeds gesloten en de meeste horecaondernemers storten zich daarom...
08-04-2021

Sport & Fashion Outlet aan de Grotestraat

In het al enige tijd leegstaande winkelpand van Sportpaviljoen Borne aan de Grotestraat branden...
02-04-2021

Zuivelhoeve ’s lands beste foodspecialist?

In 2018 werd de Zuivelhoeve Borne al uitgeroepen tot beste foodspecialistenwinkel van ons land;...
01-04-2021