IJs en zuivel van de boer
NIEUW VERKOOPPUNT OERMELKZUIVEL EN BOERENIJS

IJs en zuivel van de boer

Wandelen en fietsen is deze weken een populaire bezigheid. Aan de Hebbrodweg in Zenderen is het dan ook druk met mensen die het thuiszitten wegens corona even zat zijn en een frisse neus halen. Dat is sinds gisteren niet meer het enige dat zij aan de Hebbrodweg kunnen halen. Bij melkveehouderij Bonthuis kan nu boerenijs en zuivel van oermelk gekocht worden.

 

Belangstelling voor streekproducten

“We liepen al langer met het idee rond”, vertelt Miranda Bonthuis. “Ineens zie je toename van de belangstelling voor streekproducten en het leek ons een geschikt moment om te starten.” Het ijs dat op de boerderij wordt gemaakt van de melk van eigen koeien staat voor passanten klaar in de voor de gelegenheid verbouwde schuur. Passanten kunnen hun keuze maken uit yoghurt- en slagroomijs en het eventueel oppeuzelen op de gezellig ingerichte plek. Allemaal zelfbediening én met corona-proof ingepakte ijslepeltjes.

 

Zuivel van oermelk

Naast het ijs staat een koeling met zuivelproducten van de Blije Zuivel van schoonzus Willemien Bonthuis. De Bornerbroekse is twee jaar geleden begonnen met haar ambachtelijke producten van oermelk. Deze zogenaamde A2A2 melk heeft een andere eiwitsamenstelling en is beter verdraagbaar voor mensen met een caseïne-allergie. Een deel van de mensen die verteringsklachten krijgen van gewone melk hebben bij de oermelk geen problemen.

 

Van de koeien bij Bonthuis bleken er een behoorlijk aantal de A2A2 melk te geven. Blije Zuivel maakt inmiddels diverse producten van deze oermelk, zoals yoghurt, hangop en kefir. Willemien verkoopt haar zuivel bij haar eigen woonhuis, bij Hedevelds Bio Ei in Hertme, via Vertwenz en op de streekmarkt in Delden. En nu dus ook bij de bron van de melk aan de Hebbrodweg. Ook Willemien merkt de toenemende populariteit van streekproducten. “Mensen willen puur natuur, rechtstreeks van de boer. Vooral nu.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024