Pien & Mats in andere handen?
14-05-2020
CORINE MUNSTERHUIS: ‘EEN HEEL MOEILIJK, MAAR WELOVERWOGEN BESLUIT’

Pien & Mats in andere handen?

Donderdagmorgen maakte Corine Munsterhuis haar besluit via de sociale media wereldkundig. Ze wil afstand doen van haar succesvolle kids store Pien & Mats aan de Grotestraat. “Bijna tien jaar lang heb ik er een geweldige periode aan beleefd, waarvan de laatste vijftien maanden in een fonkelnieuw winkelpand. Maar nu wordt het tijd voor wat anders en vooral ook genieten van mijn gezin. “Het was een heel moeilijk besluit en het kostte dan ook de nodige emoties. Maar ik ben tegelijkertijd blij dat de beslissing nu is genomen. En heel weloverwogen ook!”

 

Corine wist met haar verkoopteam de winkel in kinderkleding de afgelopen jaren stevig op de regionale kaart te zetten. Haar klanten kwamen uit de wijde omgeving. In februari vorig jaar verhuisde ze naar de overkant van de straat en trok ze in het geheel vernieuwde pand, waarin voorheen Trekpleister was gevestigd. Ze kreeg er de beschikking over ruim 150 vierkante meter, waarmee ze ook de grotere kindermaten een plek kon geven. Het werd een succes. “Pien & Mats draaide een geweldig jaar en ook het eerste kwartaal van dit jaar konden we, ondanks corona, de stijgende lijn vasthouden”, zo zegt ze.

 

‘Het is topsport en dat gaat wringen’

Vanwaar dan toch die stap? “Op enig moment kom je in een ander vaarwater terecht, dan schiet er van alles door je hoofd. Ik heb een prachtig gezin met opgroeiende kinderen van 16 en 11 en werk nu zeker 50 à 60 uur per week in de winkel. Dat is topsport en gaat wringen. Ik wil gewoon ook wat meer genieten van mijn privéleven en aandacht geven aan mijn kinderen. Bovendien heeft mijn partner een goede en drukke baan en was de winkel in eerste instantie bedoeld als ‘leuk erbij’. Dus ja, het is allemaal heel dubbel: aan de ene kant ben ik hartstikke trots dat we zover zijn kunnen komen, maar aan de andere kant legt het dus ook te veel beslag op je andere leven. Dan moet je dus kiezen, en dat heb ik nu gedaan.”

 

Toch laat Corine haar winkel nu niet plompverloren uit haar handen vallen. “Nee natuurlijk niet”, klinkt het resoluut. “Ik ga nu in alle rust op zoek naar een overnamekandidaat die Pien & Mats succesvol wil voortzetten. Het kan immers niet zo zijn dat de winkel ineens ophoudt te bestaan. Sterker nog, de eerste geïnteresseerden hebben zich zelfs al gemeld. En als het straks nodig is, zal ik heus nog wel een tijdje meedraaien om de overname soepel te laten verlopen. De klanten zijn dus nog niet van me af.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Frits Hammink — 19 mei 2020
Je beslissing is begrijpelijk wens je veel succes met een nieuwe opvolger,mvg Frits
T Huiskes — 15 mei 2020
Succes met de verkoop van Pien en Mats, Corien - en het is je gegund! Zittende in dit mooi gerestaureerd pand, op een A locatie in het centrum van Borne, wat wil een mens nog meer en het kan met deze naam nog jaren mee!

Het aftellen naar maandag is begonnen

Intussen zal het niemand zijn ontgaan: vanaf 1 juni om 12.00 uur mogen de terrassen weer open en...
29-05-2020

Viskoepel Stroom Esch in andere handen

Op 13 februari vorig jaar opende Kirby Jagersma haar nieuwe viswinkel in de Stroom Esch. Het was...
26-05-2020

Stille koopzondag in Borne

Het zat allemaal niet mee tijdens de eerste koopzondag van de lente dit jaar in Borne. Het...
24-05-2020

Eindelijk weer koopzondag

Al enkele keren diende er een streep te worden gezet door de koopzondag in Borne. De...
21-05-2020

Kringloopwinkel open

Het was nog ver vóór 10.00 uur dinsdagmorgen, toen er al een lange rij wachtenden...
19-05-2020

Terrassen zijn er klaar voor

Bijna niets is in deze tijd nog zeker, maar toch… Vast staat in elk geval dat premier...
18-05-2020