Open terrassen zorgen voor blijheid
GEEN LANGE RIJEN, MAAR ‘GEWOON’ VEEL PLEZIER OP ZOMERSE TWEEDE PINKSTERDAG

Open terrassen zorgen voor blijheid

Vanaf 12.00 uur vanmiddag mocht het weer: ‘lekker met de kont op het terras’, zoals een der bezoekers het klip en klaar uitdrukte. En eigenlijk was er geen woord te veel aan gezegd, want overal in Borne, Hertme en Zenderen werd dankbaar gebruik gemaakt van de ruimte die premier Mark Rutte en zijn team kortgeleden gaf om de gezelligheid en het samenzijn vanaf vanmiddag weer nieuwe impulsen te geven. Soms wat aarzelend en dan weer zoekend bleek menigeen de draad weer moeiteloos op te pakken die hij zo pardoes op 15 maart moest loslaten. Kort en goed, het was sinds lange tijd weer eens gezellig en druk bij de uitbaters.

 

Een extra oogje in het zeil

Geen lange rijen zoals elders in het land, maar toch… In de regel was er zelfs nog wel een plekje te vinden. En iedere horecaondernemer hield zich keurig aan de regels. Vooraf inchecken, handen wassen en je conformeren aan de voorwaarden die overal nadrukkelijk zichtbaar waren. Dat vonden ook de boa’s die op deze zondagmiddag een extra oogje in het zeil hielden. “Gelukkig is het hier niet zo’n gekte als elders, iedereen werkt keurig mee”, aldus een tevreden Stephan Bartelink.

 

Eenzelfde geluid was hoorbaar bij de uitbaters, die met een stralend gezicht hun bezoekers weer welkom heetten. “Dit is toch een geweldige middag”, aldus Tim Smithuis van Las Carretas. “Voor iedereen, maar ook voor onszelf, is het toch even zoeken hoe je met de nieuwe situatie moet omgaan. En eerlijk, ik was vanmorgen vroeg best een beetje zenuwachtig. Maar als je dan ziet hoe iedereen zich schikt, dan kun je alleen maar heel blij zijn.”

 

‘Eindelijk kunnen we weer ons eigen werk doen’

Ook bij Theehuis De Karmeliet in Zenderen heerst tevredenheid. Terwijl het tuinterras voor de helft is gevuld met genietende bezoekers, glundert de bemanning van oor tot oor. “De afgelopen maanden zijn we hartstikke druk geweest om ons interieur te vernieuwen, maar nu kunnen we eindelijk weer ons eigen werk doen. Heerlijk!”

 

En zo voltrok zich een bijna onwerkelijke middag, geholpen door een stralende zon en zomerse temperaturen. Waren het in de middag nog vooral de dagjesmensen die hun fietstocht combineerden met een uitblusmomentje op het terras, tegen de avond waren het opvallend veel gezinnen en groepen die deze unieke Pinksterdagen wilden afsluiten met een onvervalst hapje eten buiten de deur. Voor even was alle corona-ellende vergeten en proefden heel velen aan die mooie tijd van weleer… (DdG/RH/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024