Borns Kleinkoor repeteert bij BZSV
24-06-2020
ONDER STRENGE VOORWAARDEN TOEWERKEN NAAR HET 80-JARIG JUBILEUM

Borns Kleinkoor repeteert bij BZSV

Het ziet er wat raar uit… Acht mannen, naast de voetbalvelden en tussen de gebouwen van BZSV de Blauwwitters, die staan te zingen en een dirigent met een keyboard. En dat alles in de open lucht, maar o zo serieus. Het blijkt de enige manier te zijn waarop er momenteel gerepeteerd kan en mag worden volgens de strenge eisen die aan koorrepetities worden gesteld.

 

Het Borns Kleinkoor is weer begonnen met oefenen. Per oefenavond komen er twee stemgroepen bij elkaar. Dan gaat het over de bassen, baritons of tenoren. Tussen de twee repetitiemomenten in is er even tijd voor een kop koffie, maar ook dan op afstand. Die afstand is tijdens het zingen 3 meter en tijdens de koffie de ‘gewone’ anderhalve meter. Zo is het bepaald en zo gebeurt het ook.

 

Volgend jaar 80-jarig jubileum

Dit jaar kon het concert niet doorgaan door de corona, maar volgend jaar moet het een bijzonder jaar worden voor het mannenkoor. Dan is het 80 jaar geleden dat het koor is opgericht. Eigenlijk een heel bijzonder oprichtingsjaar, want in 1941 hadden de mensen toch wel andere zaken om zich mee bezig te houden zou je zeggen…

 

In totaal wordt er drie keer gerepeteerd voor de zomerstop. En in september gaat het dan weer verder. Waar is de vraag, want hoe de omstandigheden dan zijn weet niemand nog. Op dit moment zijn de heren hartelijk welkom geheten door BZSV de Blauwwitters. In eerste instantie had men een verzoek ingediend bij het bestuur van het Openluchttheater in Hertme, maar daar bleken zij bij maar liefst negen aanvragers te horen. Met het hartelijk welkom van de voetbalclub was men dus zeer verguld. Ook mag er gebruik worden gemaakt van het sanitair en is er de mogelijkheid om wat te drinken in de pauze.

 

Dat ieder nadeel ook zijn voordeel heeft, bleek wel uit de opmerking die één van de zangers maakte. “Je hoort elkaar bijna niet, maar je kunt daardoor niet profiteren van een ander, dus thuis oefenen is extra belangrijk nu!” (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

’n Oaln roop klinkt weer… en hoe!

Vandaag is de Advent begonnen. Hét moment voor de Boornse Mirreweenterhoornbloazers om...
29-11-2020

Is het oliemannetje nog nodig?

De cultuurmakelaar is een verbindende schakel tussen alles wat met kunst en cultuur binnen de...
28-10-2020

Meijershof weer open voor passanten

Begin dit jaar gooide Frank Rientjes de doorgang over zijn perceel aan de Meijershof in het...
21-10-2020

Industrieel landschap om naar te kijken

Het is één van de weinige plekken in Borne waar kunst op een veilige manier en...
12-10-2020

Glamoursfeer bij premičre Lina

Er waren fotografen, er lag een rode loper, een aantal actrices verscheen in galajurk en een...
11-10-2020

Zwart in de westerse kunst

Max Put, kunsthistoricus uit Leiden, nam de toehoorders van de Bornse Kunstkring dinsdagmorgen...
07-10-2020