Borns Kleinkoor repeteert bij BZSV
24-06-2020
ONDER STRENGE VOORWAARDEN TOEWERKEN NAAR HET 80-JARIG JUBILEUM

Borns Kleinkoor repeteert bij BZSV

Het ziet er wat raar uit… Acht mannen, naast de voetbalvelden en tussen de gebouwen van BZSV de Blauwwitters, die staan te zingen en een dirigent met een keyboard. En dat alles in de open lucht, maar o zo serieus. Het blijkt de enige manier te zijn waarop er momenteel gerepeteerd kan en mag worden volgens de strenge eisen die aan koorrepetities worden gesteld.

 

Het Borns Kleinkoor is weer begonnen met oefenen. Per oefenavond komen er twee stemgroepen bij elkaar. Dan gaat het over de bassen, baritons of tenoren. Tussen de twee repetitiemomenten in is er even tijd voor een kop koffie, maar ook dan op afstand. Die afstand is tijdens het zingen 3 meter en tijdens de koffie de ‘gewone’ anderhalve meter. Zo is het bepaald en zo gebeurt het ook.

 

Volgend jaar 80-jarig jubileum

Dit jaar kon het concert niet doorgaan door de corona, maar volgend jaar moet het een bijzonder jaar worden voor het mannenkoor. Dan is het 80 jaar geleden dat het koor is opgericht. Eigenlijk een heel bijzonder oprichtingsjaar, want in 1941 hadden de mensen toch wel andere zaken om zich mee bezig te houden zou je zeggen…

 

In totaal wordt er drie keer gerepeteerd voor de zomerstop. En in september gaat het dan weer verder. Waar is de vraag, want hoe de omstandigheden dan zijn weet niemand nog. Op dit moment zijn de heren hartelijk welkom geheten door BZSV de Blauwwitters. In eerste instantie had men een verzoek ingediend bij het bestuur van het Openluchttheater in Hertme, maar daar bleken zij bij maar liefst negen aanvragers te horen. Met het hartelijk welkom van de voetbalclub was men dus zeer verguld. Ook mag er gebruik worden gemaakt van het sanitair en is er de mogelijkheid om wat te drinken in de pauze.

 

Dat ieder nadeel ook zijn voordeel heeft, bleek wel uit de opmerking die één van de zangers maakte. “Je hoort elkaar bijna niet, maar je kunt daardoor niet profiteren van een ander, dus thuis oefenen is extra belangrijk nu!” (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Aftrap Borns Textiel Collectief

Binnen de regio Twente is anderhalf jaar geleden het idee geboren om een langlopend Twents...
09-07-2020

Bussemakerhuis vanaf 1 juli weer open

Na maandenlange sluiting in verband met de opgelegde maatregelen ter voorkoming van het Covid-19...
23-06-2020

Wedeplanten in Hertme

Rijksmuseum Twenthe heeft onlangs samen met Waterschap Vechtstromen langs de oever van de...
20-06-2020

Kulturhus start met vlogpodium

Dat de coronacrisis ook tot mooie dingen kan leiden, bewijst het Kulturhus in Borne. Van het ene...
06-06-2020

Deur weer open bij Bussemakerhuis

Enkele dagen na de bekendmaking van de versoepeling van de Covid-19 maatregelingen staat de deur...
10-05-2020

Symbolisch licht voor paters Zenderen

“Eigenlijk zouden we 3 april in Hertme zijn”, aldus Frank Vennegoor van het...
05-05-2020