Borns Kleinkoor repeteert bij BZSV
24-06-2020
ONDER STRENGE VOORWAARDEN TOEWERKEN NAAR HET 80-JARIG JUBILEUM

Borns Kleinkoor repeteert bij BZSV

Het ziet er wat raar uit… Acht mannen, naast de voetbalvelden en tussen de gebouwen van BZSV de Blauwwitters, die staan te zingen en een dirigent met een keyboard. En dat alles in de open lucht, maar o zo serieus. Het blijkt de enige manier te zijn waarop er momenteel gerepeteerd kan en mag worden volgens de strenge eisen die aan koorrepetities worden gesteld.

 

Het Borns Kleinkoor is weer begonnen met oefenen. Per oefenavond komen er twee stemgroepen bij elkaar. Dan gaat het over de bassen, baritons of tenoren. Tussen de twee repetitiemomenten in is er even tijd voor een kop koffie, maar ook dan op afstand. Die afstand is tijdens het zingen 3 meter en tijdens de koffie de ‘gewone’ anderhalve meter. Zo is het bepaald en zo gebeurt het ook.

 

Volgend jaar 80-jarig jubileum

Dit jaar kon het concert niet doorgaan door de corona, maar volgend jaar moet het een bijzonder jaar worden voor het mannenkoor. Dan is het 80 jaar geleden dat het koor is opgericht. Eigenlijk een heel bijzonder oprichtingsjaar, want in 1941 hadden de mensen toch wel andere zaken om zich mee bezig te houden zou je zeggen…

 

In totaal wordt er drie keer gerepeteerd voor de zomerstop. En in september gaat het dan weer verder. Waar is de vraag, want hoe de omstandigheden dan zijn weet niemand nog. Op dit moment zijn de heren hartelijk welkom geheten door BZSV de Blauwwitters. In eerste instantie had men een verzoek ingediend bij het bestuur van het Openluchttheater in Hertme, maar daar bleken zij bij maar liefst negen aanvragers te horen. Met het hartelijk welkom van de voetbalclub was men dus zeer verguld. Ook mag er gebruik worden gemaakt van het sanitair en is er de mogelijkheid om wat te drinken in de pauze.

 

Dat ieder nadeel ook zijn voordeel heeft, bleek wel uit de opmerking die één van de zangers maakte. “Je hoort elkaar bijna niet, maar je kunt daardoor niet profiteren van een ander, dus thuis oefenen is extra belangrijk nu!” (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Speelfilm Lina 11 oktober in premičre

Het is alweer ruim tien jaar geleden dat Bornenaar Hans Mulder en Karin Nijhof van Aveleijn het...
17-09-2020

‘Eindelijk weer eens een live concert’

Zaterdagavond werd de concertdriedaagse in het Openluchttheater Hertme afgesloten met een...
13-09-2020

Rondje langs het cultureel erfgoed

Wederom is er in deze coronatijd een creatieve oplossing gevonden om cultuur onder de aandacht...
12-09-2020

Pieter Omtzigt over tanend vertrouwen

Niemand minder dan Pieter Omtzigt is op zondagmiddag 27 september de spreker tijdens het eerste...
12-09-2020

Nielson intiem in Hertme

Het mocht weer, het kon weer, Metropool Open Air concerten in het mooie openluchttheater van...
10-09-2020

Roodkapje vermaakt klein én groot

Zondagmiddag was Roodkapje in Hertme. Met in haar kielzog de wolf, Assepoester, een geit en de...
06-09-2020