Busschers Optiek stopt ermee
27-06-2020
MARCEL EN ANGELIKA BUSSCHERS: ‘HET WAREN 16 MOOIE JAREN AAN DE NIJSTAD’

Busschers Optiek stopt ermee

Op 31 juli valt de deur van hun optiek aan de Nijstad definitief in het slot. Daarmee komt er dan een einde aan ‘ruim 16 mooie jaren’, zoals Marcel en Angelika Busschers het meermaals omschrijven. Op 1 januari 2004 namen ze de brillenwinkel over van Dick Kramer, die er vanaf 1980 - toen het komplan werd gerealiseerd - in was gevestigd. “Dit is het enige pand, dat in al die dertig jaren zijn oorspronkelijke functie heeft behouden. Jammer dat het straks eindigt”, aldus de inmiddels 67-jarige Marcel.

 

Toch is hun beslissing om te stoppen een heel welbewuste. Marcel: “Diep in ons hart zouden we nog wel enkele jaren willen doorgaan, maar ja… dan loop ik tegen de 70. We kunnen er nu samen nog van genieten en dat gaan we dan ook zeker doen. Meer naar buiten. Wandelen, fietsen en zwemmen én de kleinkinderen natuurlijk.”

 

‘We waren niet zo van de harde commercie’

Voldaan en tevreden kijken ze terug op hun lange werkzame periode aan de Nijstad. “We zijn altijd onszelf gebleven en deden niet mee aan de waan van de dag. Je vak met plezier uitoefenen en warme contacten met je klanten vonden we belangrijker dan het realiseren van verkoopdoelen. We waren niet zo van de harde commercie, maar beten ons vast in goede en eerlijke adviezen”, vertelt Marcel. Dat die houding soms haaks stond op de ontwikkelingen in hun vak, beseffen ze zich terdege. Angelika: “De bril is steeds meer een modeartikel geworden. Tegenwoordig kun je zelfs al via internet een montuur met glazen op sterkte bestellen. Wij geloven daar niet zo in. Dit werk is en blijft een specialisme, een soort van ambacht.”

 

De vaste klantenkring is inmiddels op de hoogte gebracht van het komende einde van hun optiekzaak. “We kregen enorm veel lieve reacties en zelfs soms een cadeautje. Hartverwarmend,” zo zegt Angelika. “En ja, ik weet zeker dat ik het straks enorm zal missen. Zo maar een praatje met mensen, maar ook ons ritme van alledag. Marcel en ik hebben ons enorm thuis gevoeld hier.” De komende maand, die gepaard gaat met de nodige kortingen, is voor beiden de laatste aan de Nijstad. Dan kan het echte genieten beginnen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Marko Zwier — 30 jun 2020
Ik vind het ontzettend jammer kwam er graag. Het zou zo ontzettend fijn zijn als er een opvolger komt om het over te nemen.

Winkeliers samen de feestmaand in

Ondanks alle beperkingen zitten de Bornse centrumwinkeliers niet bij de pakken neer. Sterker, in...
17-11-2020

‘Geen vuurwerk. Heel onwerkelijk!’

Voor Eurosport komt het vuurwerkverbod hard aan. “Het was tot nu toe toch al een...
14-11-2020

Nieuwe bistrobox bij Plus Huls van den Nieuwboer

ADVERTORIAL • Sinds vorige week donderdag, is het thuis bereiden van een overheerlijke...
05-11-2020

Borne voert Dorpsdaalder in

Vanaf 1 december kan er bij een groot aantal winkeliers en horecabedrijven in Borne worden...
02-11-2020

Bornse voordeeltjes op BorneBoeit

Tot en met het einde van dit jaar vind je op BorneBoeit de ‘Bornse voordeeltjes’;...
02-11-2020

Koopzondag gaat niet door

Ondernemers en gemeente hebben gezamenlijk besloten dat de Halloween koopzondag dit weekend niet...
22-10-2020