Busschers Optiek stopt ermee
27-06-2020
MARCEL EN ANGELIKA BUSSCHERS: ‘HET WAREN 16 MOOIE JAREN AAN DE NIJSTAD’

Busschers Optiek stopt ermee

Op 31 juli valt de deur van hun optiek aan de Nijstad definitief in het slot. Daarmee komt er dan een einde aan ‘ruim 16 mooie jaren’, zoals Marcel en Angelika Busschers het meermaals omschrijven. Op 1 januari 2004 namen ze de brillenwinkel over van Dick Kramer, die er vanaf 1980 - toen het komplan werd gerealiseerd - in was gevestigd. “Dit is het enige pand, dat in al die dertig jaren zijn oorspronkelijke functie heeft behouden. Jammer dat het straks eindigt”, aldus de inmiddels 67-jarige Marcel.

 

Toch is hun beslissing om te stoppen een heel welbewuste. Marcel: “Diep in ons hart zouden we nog wel enkele jaren willen doorgaan, maar ja… dan loop ik tegen de 70. We kunnen er nu samen nog van genieten en dat gaan we dan ook zeker doen. Meer naar buiten. Wandelen, fietsen en zwemmen én de kleinkinderen natuurlijk.”

 

‘We waren niet zo van de harde commercie’

Voldaan en tevreden kijken ze terug op hun lange werkzame periode aan de Nijstad. “We zijn altijd onszelf gebleven en deden niet mee aan de waan van de dag. Je vak met plezier uitoefenen en warme contacten met je klanten vonden we belangrijker dan het realiseren van verkoopdoelen. We waren niet zo van de harde commercie, maar beten ons vast in goede en eerlijke adviezen”, vertelt Marcel. Dat die houding soms haaks stond op de ontwikkelingen in hun vak, beseffen ze zich terdege. Angelika: “De bril is steeds meer een modeartikel geworden. Tegenwoordig kun je zelfs al via internet een montuur met glazen op sterkte bestellen. Wij geloven daar niet zo in. Dit werk is en blijft een specialisme, een soort van ambacht.”

 

De vaste klantenkring is inmiddels op de hoogte gebracht van het komende einde van hun optiekzaak. “We kregen enorm veel lieve reacties en zelfs soms een cadeautje. Hartverwarmend,” zo zegt Angelika. “En ja, ik weet zeker dat ik het straks enorm zal missen. Zo maar een praatje met mensen, maar ook ons ritme van alledag. Marcel en ik hebben ons enorm thuis gevoeld hier.” De komende maand, die gepaard gaat met de nodige kortingen, is voor beiden de laatste aan de Nijstad. Dan kan het echte genieten beginnen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Marko Zwier — 30 jun 2020
Ik vind het ontzettend jammer kwam er graag. Het zou zo ontzettend fijn zijn als er een opvolger komt om het over te nemen.

Telecomshop springt in refurbished markt

"Refurbished heeft de toekomst", zegt Raber Saleh van de Telecomshop Twente/GSM...
30-06-2020

‘Na 7 jaar staat mijn webshop eindelijk’

“Zeven jaar geleden werd onze dochter Katie geboren. Ik schilderde toen een pinguïn,...
22-06-2020

Ook speelgoed bij De Snoepjesboom

Een jaar geleden, op 24 mei 2019, opende Natasja Kristen haar nieuwe snoepwinkel aan de...
19-06-2020

Bornebezorgt.nl wordt vernieuwd

Al vrij snel na het uitbreken van de coronacrisis werd op initiatief van de Bundeling Bornse...
18-06-2020

Koopzondag met twee gezichten

‘Het loopt lekker door’, was een veel gehoorde opmerking zondagmiddag bij de...
14-06-2020

Zondag weer koopzondag in Borne

Komende zondag, 14 juni, openen de winkels in het centrum van Borne hun deuren. Drie weken...
11-06-2020