Aan de Nieuwe Markt 12, pal naast het Broekenhuis en Hans Anders, opent deze zomer een nieuwe delicatessenzaak: Yauno. Eigenaar Gabriel Yauno is geen onbekende in de regio. Al elf jaar runt hij een bakkerij en delicatessenproductie in Losser, met klanten in onder andere Oldenzaal en Enschede. Nu kiest hij bewust voor Borne als nieuwe uitvalsbasis.
"Het dorp sprak mij aan"
Waarom juist Borne? “Het dorp sprak mij aan,” vertelt Yauno. “Ik kom vaak in Borne en het dorp spreekt mij erg aan. De sfeer bevalt me.” Vier à vijf jaar geleden speelde hij al met het idee om hier te starten, maar de coronatijd gooide roet in het eten. Nu is het moment wél daar.
Meer ruimte, meer mogelijkheden
Het nieuwe pand biedt aanzienlijk meer ruimte dan zijn vorige locatie in Enschede, die enkel als verkooppunt diende. In Borne komt een grote keuken, waar Yauno dagelijks vers Turks brood, huisgemaakte sauzen en diverse delicatessen gaat bereiden. “Het wordt een plek waar je terecht kunt voor een snelle hap, een goed belegd broodje of tapas voor een verjaardag.”
Afhalen, geen bezorging
Bezorging aan huis zit niet in de plannen, benadrukt Yauno. “We richten ons op afhalen. Bedrijven of grote bestellingen? Dat kan altijd in overleg. Maar we gaan niet met fietsen door het dorp bezorgen.”
Opening medio augustus
De sleuteloverdracht staat gepland op 15 juli. Daarna wordt er verbouwd en ingericht. Als alles volgens planning verloopt, opent Yauno medio augustus de deuren. (KDS/AJ)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.