Double6 zingt in Central Park van Twente
09-08-2020
MUZIKALE AVONDWANDELING OM DOOR EEN RINGETJE TE HALEN

Double6 zingt in Central Park van Twente

Het is zondagavond, even na zevenen. De ondergaande zon schittert door het fraaie groen van Twickel en een groep van twintig Simon & Garfunkel adepten wandelt in kuiertempo achter Paul Homan en Rudi Oude Vrielink. Samen zijn ze onderweg naar een van de drie pauzeplekken, waar beiden telkens enkele topnummers van het legendarische Amerikaanse zangduo ten gehore zullen brengen. Het is een van de drie wandelconcerten die Double6 organiseert. Binnen enkele uren waren de concerten volgeboekt en vanavond is de première.

 

‘Een mooiere ambiance is amper denkbaar’

“Best wel even spannend”, zegt Paul Homan nadat de eerste ronde aan de Veldweg erop zit. “Je weet natuurlijk niet wat het weer doet. Dus hebben we van alle deelnemers de 06-nummers, zodat we het concert op het laatste moment nog kunnen afblazen. En bovendien is een dergelijk optreden helemaal nieuw voor ons, maar we wilden gewoon iets doen. Door corona ligt alles immers stil, dus zochten we een alternatief.”

 

Rudi verklapt dat het idee voor een muzikale avondwandeling eigenlijk afkomstig was van singer-songwriter Tim Knol, die iets soortgelijks deed. “We waren direct verkocht”, aldus Rudi. “Simon & Garfunkel gaven ooit hun legendarische concert in Central Park. En Twickel kunnen we toch een beetje zien als het Central Park van Twente. Het ligt naast de deur en een mooiere ambiance is nauwelijks denkbaar.”

 

Op een routekaart stippelden ze een traject uit van ruim 6 kilometer en tussendoor vonden ze enkele fraaie plekken waar de gitaren tevoorschijn zouden kunnen komen en ze, voor deze keer met ondersteuning van drummer Tonnie Wagelaar, zonder geluidsversterking de puurheid van de muziek zouden kunnen delen met hun volgers.

 

Harde worst en een Bornse borrel

De première werd een pareltje. Geholpen door het fraaie weer was de sfeer zoals ze hadden gehoopt. Intiem, gezellig en gewoon lekker simpel. Met harde worst en een Bornse borrel vermaakte iedereen zich volop. Sommigen hadden een kleedje meegenomen om tijdens de optredens lekker te kunnen zitten, weer anderen vleiden zich tegen de boom. Ondertussen galmde het Mrs. Robinson over de akkers en houtwallen; de grazende koeien vonden het prima. Ze lieten zich op deze zondagavond ondanks alles niet van de wijs brengen. Zelfs niet door de Bornse Simon & Garfunkel. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

 

 

’n Oaln roop klinkt weer… en hoe!

Vandaag is de Advent begonnen. Hét moment voor de Boornse Mirreweenterhoornbloazers om...
29-11-2020

Is het oliemannetje nog nodig?

De cultuurmakelaar is een verbindende schakel tussen alles wat met kunst en cultuur binnen de...
28-10-2020

Meijershof weer open voor passanten

Begin dit jaar gooide Frank Rientjes de doorgang over zijn perceel aan de Meijershof in het...
21-10-2020

Industrieel landschap om naar te kijken

Het is één van de weinige plekken in Borne waar kunst op een veilige manier en...
12-10-2020

Glamoursfeer bij premičre Lina

Er waren fotografen, er lag een rode loper, een aantal actrices verscheen in galajurk en een...
11-10-2020

Zwart in de westerse kunst

Max Put, kunsthistoricus uit Leiden, nam de toehoorders van de Bornse Kunstkring dinsdagmorgen...
07-10-2020