Double6 zingt in Central Park van Twente
09-08-2020
MUZIKALE AVONDWANDELING OM DOOR EEN RINGETJE TE HALEN

Double6 zingt in Central Park van Twente

Het is zondagavond, even na zevenen. De ondergaande zon schittert door het fraaie groen van Twickel en een groep van twintig Simon & Garfunkel adepten wandelt in kuiertempo achter Paul Homan en Rudi Oude Vrielink. Samen zijn ze onderweg naar een van de drie pauzeplekken, waar beiden telkens enkele topnummers van het legendarische Amerikaanse zangduo ten gehore zullen brengen. Het is een van de drie wandelconcerten die Double6 organiseert. Binnen enkele uren waren de concerten volgeboekt en vanavond is de première.

 

‘Een mooiere ambiance is amper denkbaar’

“Best wel even spannend”, zegt Paul Homan nadat de eerste ronde aan de Veldweg erop zit. “Je weet natuurlijk niet wat het weer doet. Dus hebben we van alle deelnemers de 06-nummers, zodat we het concert op het laatste moment nog kunnen afblazen. En bovendien is een dergelijk optreden helemaal nieuw voor ons, maar we wilden gewoon iets doen. Door corona ligt alles immers stil, dus zochten we een alternatief.”

 

Rudi verklapt dat het idee voor een muzikale avondwandeling eigenlijk afkomstig was van singer-songwriter Tim Knol, die iets soortgelijks deed. “We waren direct verkocht”, aldus Rudi. “Simon & Garfunkel gaven ooit hun legendarische concert in Central Park. En Twickel kunnen we toch een beetje zien als het Central Park van Twente. Het ligt naast de deur en een mooiere ambiance is nauwelijks denkbaar.”

 

Op een routekaart stippelden ze een traject uit van ruim 6 kilometer en tussendoor vonden ze enkele fraaie plekken waar de gitaren tevoorschijn zouden kunnen komen en ze, voor deze keer met ondersteuning van drummer Tonnie Wagelaar, zonder geluidsversterking de puurheid van de muziek zouden kunnen delen met hun volgers.

 

Harde worst en een Bornse borrel

De première werd een pareltje. Geholpen door het fraaie weer was de sfeer zoals ze hadden gehoopt. Intiem, gezellig en gewoon lekker simpel. Met harde worst en een Bornse borrel vermaakte iedereen zich volop. Sommigen hadden een kleedje meegenomen om tijdens de optredens lekker te kunnen zitten, weer anderen vleiden zich tegen de boom. Ondertussen galmde het Mrs. Robinson over de akkers en houtwallen; de grazende koeien vonden het prima. Ze lieten zich op deze zondagavond ondanks alles niet van de wijs brengen. Zelfs niet door de Bornse Simon & Garfunkel. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

 

 

Speelfilm Lina 11 oktober in premičre

Het is alweer ruim tien jaar geleden dat Bornenaar Hans Mulder en Karin Nijhof van Aveleijn het...
17-09-2020

‘Eindelijk weer eens een live concert’

Zaterdagavond werd de concertdriedaagse in het Openluchttheater Hertme afgesloten met een...
13-09-2020

Rondje langs het cultureel erfgoed

Wederom is er in deze coronatijd een creatieve oplossing gevonden om cultuur onder de aandacht...
12-09-2020

Pieter Omtzigt over tanend vertrouwen

Niemand minder dan Pieter Omtzigt is op zondagmiddag 27 september de spreker tijdens het eerste...
12-09-2020

Nielson intiem in Hertme

Het mocht weer, het kon weer, Metropool Open Air concerten in het mooie openluchttheater van...
10-09-2020

Roodkapje vermaakt klein én groot

Zondagmiddag was Roodkapje in Hertme. Met in haar kielzog de wolf, Assepoester, een geit en de...
06-09-2020