Toch nog twee voorstellingen in Hertme
RICCIOTTI ENSEMBLE 23 AUGUSTUS EN ROODKAPJE 6 SEPTEMBER

Toch nog twee voorstellingen in Hertme

Op 23 augustus verzorgt het Ricciotti ensemble in Openluchttheater Hertme een zomerconcert in ‘niet-normale’ vorm. Het straatsymfonieorkest is vaste gast in Hertme en ondanks corona zijn de enthousiaste muzikanten ook dit jaar weer present. Het Ricciotti zou het Riciotti niet zijn als het niet alle creativiteit had losgelaten op de nieuwe en bijzondere situatie, waarin we met z’n allen verkeren.

 

Anderhalve meter composities

Eind mei daagde het Ricciotti componisten uit een muziekstuk te schrijven voor musici op anderhalve meter. Ricciotti’s zakelijk leider Hannah Soepenberg vertelt hierover: “Het was geen standaard opdracht. Kandidaten moesten zelf nadenken over de opstelling van musici en dirigent. Ze moesten niet alleen de bladmuziek, maar ook een ruimtelijk plan indienen. Kennelijk triggerde deze uitdaging de inspiratie, want er waren maar liefst dertig inzendingen! Deze zijn beoordeeld op kwaliteit, inventiviteit, haalbaarheid én op 'Ricciotti-teit’: is het stuk aansprekend, streetwise, een tikje brutaal en spreekt er toewijding uit? De drie beste muziekstukken voeren we uit in Hertme. Ook maken we dan de winnaar van Ricciotti’s Compositiewedstrijd bekend.” Zoals altijd is het concert gratis, maar dit keer moet er wel gereserveerd worden en is het aantal beschikbare plaatsen beperkt.

 

Roodkapje op 6 september

Na een hele rustige zomer, waarin bijna alles werd afgelast vanwege corona is het optreden van het Ricciotti ensemble, na een voorzichtig experiment met Jett Rebel, weer een beetje reuring in het theater dat onwezenlijk stil bleef dit jaar. Dit seizoen volgt er nog een kindervoorstelling op 6 september. Daarin volgen de bezoekers en bezoekertjes een recalcitrante Roodkapje die het helemaal gehad heeft met de wolf en altijd maar hetzelfde verhaal. Ze gaat er vandoor, op zoek naar avontuur.

 

'Verloren seizoen'

Bij deze twee voorstellingen blijft het dit jaar in het openluchttheater. “Dit theaterseizoen is verloren”, zucht voorzitter Herman Hullegie. “Je hebt een theater en dan wil je dat mensen kunnen genieten. Daar doe je het allemaal voor.” Corona gooide roet in het eten. Grote evenementen als het Afrikafestival, de Metropoolconcerten en Halloween konden geen doorgang vinden.

 

“We kregen wel veel aanbod van gezelschappen die dachten in de openlucht wel te kunnen optreden, maar daar zijn we niet op ingegaan. We werken natuurlijk met vrijwilligers en we wisten niet of we hen wel aan de risico’s mochten blootstellen. Bovendien was er zoveel onduidelijk. Kijk, als alles mag is het helder, als er niets mag ook. Maar in dat grijze gebied waren er te veel onduidelijkheden. Wel of geen mondkapjes? Wel of niet horeca?” Kortom, te lastig. Met uitzondering van de aangepaste concerten van Jett Rebel, het Ricciotti en Roodkapje dus. “We doen wat we kunnen.”

 

Alle pijlen zijn nu gericht op volgend jaar. “We gaan er gewoon vol in en dan zien we wel. We lopen het risico dat we toch weer wat moeten afgelasten, maar dat nemen we dan maar voor lief. Laten we hopen dat er tegen die tijd een vaccin is en er weer volop reuring kan zijn in ons openluchttheater!”

 

Ricciotti niet normaal!

zondag 23 augustus – 14.30 uur

Reserveren noodzakelijk via Yourticketprovider 

 

Roodkapje

zondag 6 september – 15.00 uur
Leeftijd: vanaf 3 jaar

Reserveren via: Openluchttheater Hertme

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Rode draad begint te rollen

Een rode draad op de Ennekerdijk verbindt, op vrijdagmiddag 26 februari, diverse culturele...
26-02-2021

Textielfestival ‘kindje’ van acht Twentse musea

Drie jaar geleden zochten vijf Twentse musea elkaar op: het Bussemakerhuis, Oyfo Kunst &...
24-02-2021

Wat komt er uit de kast van Bussemakerhuis?

Menigeen haalde onlangs de dikke wintertrui uit de kast. In het museum Bussemakerhuis heeft men...
15-02-2021

Carnavalsoorlog in Borne

Feestjes, bier en een bult gezelligheid, zo zien de maanden in aanloop naar carnaval er...
13-02-2021

Imke Leussink leest het beste voor

Anders dan anders, zoals zoveel in deze tijd, werd vanmiddag in het Kulturhus in Borne een...
10-02-2021

‘Borne is voorbeeld voor textielgemeenten’

Daniëlla van de Stelt, projectleider van het Textiel Festival Twente is blij met de inzet...
08-02-2021