Direct Sushi vestigt zich aan Azelosestraat
DERDE FILIAAL IN VOORMALIG WINKELPAND VAN DE BARRIQUE

Direct Sushi vestigt zich aan Azelosestraat

De zoektocht van Bart Kolbrink, eigenaar van de Direct Sushi filialen in Hengelo en Oldenzaal, naar een geschikte locatie in Borne, is geslaagd. Net vóór de vakantieperiode viel zijn oog op het voormalige winkelpand van slijterij De Barrique aan de Azelosestraat. Met de verhuurder bereikte hij overeenstemming en sinds kort wordt er keihard gewerkt om zijn derde filiaal op 1 september te kunnen openen. Afhalen en bezorgen is het motto van zijn succesformule, waarin versheid de crux vormt.

 

Begonnen in een schuur achter het huis

De nu in Borne woonachtige ondernemer begon ruim vijf jaar geleden met zijn sushi. Daarvoor deed hij de nodige jaren horeca-ervaring op, onder meer als bedrijfsleider bij Jasmin Garden. “Ik begon in een schuur achter mijn huis in Hengelo, waar ik de volle week in de weer was sushi te maken en deze onder andere te leveren aan supermarkten. Dat liep vreselijk uit de hand, waarna ik besloot een winkel te openen en de bezorging op poten te zetten.” De formule sloeg aan en twee jaar later herhaalde hij hetzelfde kunstje in Oldenzaal. En nu, weer bijna twee jaar verder, is het de beurt aan Borne.

 

Op de vraag of hij bezig is een sushi-imperium te ontwikkelen, volgt het nuchtere antwoord: ”Wie weet...” Feit is dat Kolbrink weet waarover ‘ie praat. “Alles staat of valt met de versheid van onze producten”, zo licht hij toe. “We hebben nauwe afspraken met de vishandelaar die ons dagelijks van verse vis voorziet en die we vervolgens in onze producten verwerken. En ik durf rustig te stellen dat onze sushi in verhouding is en heel goed gevuld.” De menukaart kent een twintigtal varianten en wordt bijna wekelijks met enkele bijzondere acties aangevuld.

 

Afhalen en bezorgen

Net zoals in zijn filialen in Hengelo en Oldenzaal zal Borne zich concentreren op afhalen en bezorgen. In de nu nog kale winkelruimte aan de Azelosestraat zal de komende week een maatwerkkeuken worden geplaatst met twee eilanden, waarop de sushi wordt bereid. “Bereiden in het zicht dus”, aldus Kolbrink. De nieuwe vestiging zal worden geleid door Kjeld Nijhuis, die inmiddels zijn team van medewerkers heeft gevonden. Alleen wordt er nog gezocht naar bezorgers vanaf 16 jaar, die van woensdag tot en met zondag de bestellingen gaan uitleveren.

 

Kolbrink heeft alle vertrouwen in het succes van zijn derde filiaal. In dat kader wijst hij op het grote werkgebied, met de Bornsche Maten als voorbeeld. “En bovendien, gezond eten is de trend en sushi is hot”, zo doceert hij. “Je kunt sushi niet vergelijken met het eten van patat. Je moet er simpelweg de tijd voor nemen, zowel in het eten als in het bereiden ervan.” Op 1 september hoopt hij zijn deuren te kunnen openen. De officiële opening wordt nog enkele maanden uitgesteld, maar vast staat dat hij met enkele opvallende acties zijn komst naar Borne extra cachet zal geven. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mark — 19 aug 2020
Ben benieuwd of dit nog lekkerder is dan de sushi van Jasmin Garden. Of is dit supermarkt-kwaliteit waar het artikel over rept?
Nico S — 19 aug 2020
Eindelijk een sushi in Borne. Nu wordt het pas echt leuk :-)
Succes gewenst.
Frans Spekschate — 19 aug 2020
Lekkerrrrrr
Eric Arkink — 18 aug 2020
Welkom en succes in Borne!
H S — 18 aug 2020
Ik vind dit helemaal TOP .Dit is pas een aanvulling voor Borne.Heel veel succes maar dat hoef ik niet te zeggen want het gaat gewoon lukken.
Dick Ellenbroek — 18 aug 2020
Mooie aanvulling en prima plek...heel veel succes!

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024