Direct Sushi vestigt zich aan Azelosestraat
DERDE FILIAAL IN VOORMALIG WINKELPAND VAN DE BARRIQUE

Direct Sushi vestigt zich aan Azelosestraat

De zoektocht van Bart Kolbrink, eigenaar van de Direct Sushi filialen in Hengelo en Oldenzaal, naar een geschikte locatie in Borne, is geslaagd. Net vóór de vakantieperiode viel zijn oog op het voormalige winkelpand van slijterij De Barrique aan de Azelosestraat. Met de verhuurder bereikte hij overeenstemming en sinds kort wordt er keihard gewerkt om zijn derde filiaal op 1 september te kunnen openen. Afhalen en bezorgen is het motto van zijn succesformule, waarin versheid de crux vormt.

 

Begonnen in een schuur achter het huis

De nu in Borne woonachtige ondernemer begon ruim vijf jaar geleden met zijn sushi. Daarvoor deed hij de nodige jaren horeca-ervaring op, onder meer als bedrijfsleider bij Jasmin Garden. “Ik begon in een schuur achter mijn huis in Hengelo, waar ik de volle week in de weer was sushi te maken en deze onder andere te leveren aan supermarkten. Dat liep vreselijk uit de hand, waarna ik besloot een winkel te openen en de bezorging op poten te zetten.” De formule sloeg aan en twee jaar later herhaalde hij hetzelfde kunstje in Oldenzaal. En nu, weer bijna twee jaar verder, is het de beurt aan Borne.

 

Op de vraag of hij bezig is een sushi-imperium te ontwikkelen, volgt het nuchtere antwoord: ”Wie weet...” Feit is dat Kolbrink weet waarover ‘ie praat. “Alles staat of valt met de versheid van onze producten”, zo licht hij toe. “We hebben nauwe afspraken met de vishandelaar die ons dagelijks van verse vis voorziet en die we vervolgens in onze producten verwerken. En ik durf rustig te stellen dat onze sushi in verhouding is en heel goed gevuld.” De menukaart kent een twintigtal varianten en wordt bijna wekelijks met enkele bijzondere acties aangevuld.

 

Afhalen en bezorgen

Net zoals in zijn filialen in Hengelo en Oldenzaal zal Borne zich concentreren op afhalen en bezorgen. In de nu nog kale winkelruimte aan de Azelosestraat zal de komende week een maatwerkkeuken worden geplaatst met twee eilanden, waarop de sushi wordt bereid. “Bereiden in het zicht dus”, aldus Kolbrink. De nieuwe vestiging zal worden geleid door Kjeld Nijhuis, die inmiddels zijn team van medewerkers heeft gevonden. Alleen wordt er nog gezocht naar bezorgers vanaf 16 jaar, die van woensdag tot en met zondag de bestellingen gaan uitleveren.

 

Kolbrink heeft alle vertrouwen in het succes van zijn derde filiaal. In dat kader wijst hij op het grote werkgebied, met de Bornsche Maten als voorbeeld. “En bovendien, gezond eten is de trend en sushi is hot”, zo doceert hij. “Je kunt sushi niet vergelijken met het eten van patat. Je moet er simpelweg de tijd voor nemen, zowel in het eten als in het bereiden ervan.” Op 1 september hoopt hij zijn deuren te kunnen openen. De officiële opening wordt nog enkele maanden uitgesteld, maar vast staat dat hij met enkele opvallende acties zijn komst naar Borne extra cachet zal geven. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Mark — 19 aug 2020
Ben benieuwd of dit nog lekkerder is dan de sushi van Jasmin Garden. Of is dit supermarkt-kwaliteit waar het artikel over rept?
Nico S — 19 aug 2020
Eindelijk een sushi in Borne. Nu wordt het pas echt leuk :-)
Succes gewenst.
Frans Spekschate — 19 aug 2020
Lekkerrrrrr
Eric Arkink — 18 aug 2020
Welkom en succes in Borne!
H S — 18 aug 2020
Ik vind dit helemaal TOP .Dit is pas een aanvulling voor Borne.Heel veel succes maar dat hoef ik niet te zeggen want het gaat gewoon lukken.
Dick Ellenbroek — 18 aug 2020
Mooie aanvulling en prima plek...heel veel succes!

‘Gewoon strak werk maken’

Het jaar 2021 staat bij Tuinpracht Nijhuis aan de Europastraat in het teken van het 50-jarig...
08-03-2021

Corona cop ‘controleert’ winkelend publiek

Nu de winkels voorzichtig hun deuren openen, komt er ook weer wat meer beweging in de...
06-03-2021

Dorpsdaalder twee maanden langer geldig

De dorpsdaalder, die in november vorig jaar in Borne werd geïntroduceerd om de lokale...
05-03-2021

‘Eindelijk weer wat leven in de brouwerij…’

Elf weken lang bleven de kapsalons en winkels gesloten, maar vanaf vanmorgen mocht het dan...
03-03-2021

Nieuwe winkel en lunchroom op Rheineplein

Na enkele jaren van leegstand krijgt de voormalige ABNAMRO-vestiging op het Rheineplein...
02-03-2021

Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?

Al jaren lang konden de inwoners van Zenderen op vrijdagmiddag hun visje halen bij Vishandel...
22-02-2021