Opnieuw ongeval op kruispunt N743
04-09-2020
SCOOTER AANGEREDEN BIJ OVERSTEKEN

Opnieuw ongeval op kruispunt N743

Vrijdagmiddag werd een scooterrijder aangereden die het kruispunt bij Jasmin Garden overstak. De bestuurster werd door ambulancepersoneel onderzocht en met de verwondingen lijkt het op het eerste gezicht mee te vallen. Onduidelijk is vooralsnog wat de oorzaak van de aanrijding is.

 

Twee weken geleden was er op dezelfde plek een ernstig ongeval met een fietser. Opmerkingen op dat bericht waren onder andere dat de verkeerslichten te strak op elkaar zouden zijn afgesteld, waardoor de oversteektijd op het fietspad te kort zou zijn. Ook vanmiddag spraken omstanders dit vermoeden uit. Onduidelijk is of deze aanname juist is.

 

Update 15.45 uur: Naar aanleiding van het ongeval stelt GB90 vragen aan het College over de situatie. De partij wil weten of de afstelling van de verkeerslichten inderdaad debet zou kunnen zijn aan de ongevallen en of de oversteek voor fietsers en voetgangers voldoende veilig is. GB90 wil graag dat de verkeersinrichting snel wordt gecontroleerd en verzoekt eveneens aan te geven of er andere mogelijkheden zijn om de veiligheid van langzaam verkeer op het kruispunt te verbeteren.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Jolanda de jonge — 07 sep 2020
En niet alleen voor fietsers. Als je als voetganger over wilt steken en je bent niet goed te been of je steekt over met kleine kinderen moet je rennen voor je leven zo snel staat het weer op rood, maar dat is al jaren zo.
Mark — 07 sep 2020
@Wendy: zo lang er asocialen met veel te hoge snelheid rijden, blijft die kans aanwezig. Maar dat risico zullen de verkeerskundigen wel hebben afgewogen. De dubbele rijbaan nodigt uit om gas te geven ipv af te remmen. Een simpele oplossing? een flitspaal neerzetten.
Ron Hartman — 05 sep 2020
Wat zou kunnen helpen? (Afgezien van die paar aso's die snel even illegaal naar links gaan die hoge boetes dienen te krijgen). Als je omhoog kijkt om de lichten te zien, zie je soms fietsers over het hoofd. Er zijn dan teveel flitsende bewegingen gelijkertijd (zoals bij de Ovonde, waar ook erg veel bewegingen gekijk kunnen zijn). Een extra set lage palen met verkeerslichten voor rechtdoorgaand en bij de stopstreep zelf verminderen het turen naar het startsein. Ook de lage linksaf paal dichter bij de stoplijn plaatsen? Soms kan ook de zon fors verblinden zonder die lage steunlichten.
Wendy — 05 sep 2020
Het wordt tijd dat er echte maatregelen getroffen gaan worden. Deze weg zou al tien jaar dichtgaan, genoeg aanleiding om dat nu eindelijk in de praktijk te brengen. Of moeten we echt wachten tot er dodelijke slachtoffers vallen?
Ruud boers — 04 sep 2020
misschien kun je terug na Almelo bjorn hagedooren als het je hier niet bevalt
Nico — 04 sep 2020
Het is een wonder dat het zo vaak goed gaat:

- voetgangers vanaf de Bornsche Maten hebben veel te weinig tijd om rustig over te steken.
- wanneer je vanaf de Bornsche Beeklaan rechtsaf richting Borne gaat zie je nog auto's vanaf links komen die nog net ook groen of oranje hebben. Iets harder optrekken met groen en je hebt een aanrijding
- de snelheid ligt véél te hoog. Met name bij het invoegen voorbij Jasmin Garden
- verkeer richting Borne sorteert pas ná de kruising met de Bornsche Beeklaan voor omdat dit stoplicht eerder op groen is. Precies zoals @Floor al zei
- het fietspad ernaast met de ontelbare haaientanden zorgt ook regelmatig voor bijna botsingen omdat je bij het oversteken direct al voorrang moet verlenen. Met die staatsgevaarlijke senioren op elektrische fietsen en pubers op scooters mag je van geluk spreken dat het nog goed is gegaan.
Bjorn Hagedoorn — 04 sep 2020
Er moet nog wel wat opnieuw afgeregeld worden aan de verkeerslichten. Ik ervaar zelf geen probleem als ik met de fiets of te voet oversteek, maar dat kan voor anderen natuurlijk anders zijn. Het zal ook van het tijstip/drukte afhangen, komend vanuit Hengelo heb je 6 verkeerslichten binnen ongeveer een kilometer, dat geeft wellicht frustratie met als gevolg dat het gas wellicht wat verder in getrapt wordt om nog net even het oranje licht te pakken. Ik vind wel dat de verkeerslichten voor verkeer dat de Bornse Maten in of uit wil maar heel kort op groen staan. Vanuit Hengelo kunnen er vaak maar 2 auto’s door. Zeker omdat ook de bocht scherp is en je moeilijk kunt zien of er toch geen tweewieler vanuit Hengelo door rood rijdt. Vanaf de Bornse kant is het net zo, heel kort groen maar wel wat overzichtelijker qua tweewielers. De doorgang de Bornse Maten in vanaf de kant van Jasmin Garden is ook relatief smal.
BHM — 04 sep 2020
Ben het volledig eens met de onderstaande reacties.
GB 90 heeft toch aleens de situatie rondweg bekeken met als uitkomst 1 led verlichtingspaal bij de fietsoversteekplaatsen.
Pak het hele stuk eens aan vanaf de bonte koe tot aan de stoplichten naar IKEA.
Bornsche politiek ....kom eens een keer op voor de veiligheid van onze inwoners.
Irma — 04 sep 2020
Ik sluit me bij Astrid en Floor aan.
Wanneer je uit Hengelo komt, gaan er auto's op de linkerbaan voor rechtdoor staan en vliegen net voor het laatste stoplicht op.de baan voor linksaf om Borne in te kunnen.
Echt gevaarlijke situatie!
Mischien idee om streep door te trekken???
Astrid leis — 04 sep 2020
Niet te geloven😡maar wanneer jullie dit kruispunt aanpakken, zou ik de afslag bij da5 kruispunt aanpakken, doorgetrokken streep aanbrengen. Bij het kruispunt nummer 2 want er zijn er zoveel die op rechtdoor bij de bornsche maten en dan voor langs gaan en linksaf borne, ...ongeluk gevoelig
Floor — 04 sep 2020
Floor Het is daar net een racebaan, de auto's rijden te hard om haantje de voorste te zijn en rijden regelmatig door rood. Of ze gaan op de linker rechtdoor rijbaan staan om vervolgens linksaf Borne in te rijden(rechtdoor gaat meestal eerder op groen dan die van linksaf). Voor de fietser is daar echt niet veilig. Plaats daar anders een flitspaal voor snelheid en voor roodlicht. En de stoplichten veel te strak opgesteld bij elkaar.
Erik — 04 sep 2020
De verkeerslichten zijn inderdaad kwa timing veel te strak afgesteld. Fietsers en voetgangers hebben te weinig tijd om over te steken. Vaak wordt er ook (te) hard gereden door de automobilisten. Laatst zag ik voor mijn ogen een "bijna ongeluk" gebeuren. Het wordt tijd dat hier iets aan gedaan wordt voordat er nog ernstiger ongelukken gebeuren.
Bennie — 04 sep 2020
Het is niet alleen hier maar ook zeker bij oversteek van de Azelosestraat naar de fiets tunnel naar Azelo. Ook voor de voetgangers veel te kort
Nicole — 04 sep 2020
Ja hoor, zijn veeeelste strak afgesteld. Sommige fietsers zijn nog niet over of auto's hebben al groen.

‘Slavenmars’ ook in Borne

Op het Rheineplein afgelopen zaterdag een bijzonder protest. Gekleed in witte pakken en met...
30-11-2020

Hart onder de riem van zuster Josephine

“We komen er wel doorheen. We halen het einde en krijgen het virus er wel onder.”...
28-11-2020

De foto’s zijn terecht

Begin november meldde zich bij BorneBoeit Susan Nijland met een USB-stick met tien jaar oude...
28-11-2020

RK Kerk Zenderen eert jubilarissen

Aan het einde van de Eucharistieviering zondagmorgen in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen...
22-11-2020

Vermakelijke ‘Alles is anders’ in première

Zou het kunnen? Dat was de afgelopen maanden voortdurend de vraag bij Karin Nijhof van het...
20-11-2020

'Had ik maar bij jullie aangeklopt'

Vandaag is het precies 76 jaar geleden dat de Engelsman Jimmy Taylor, hangende aan zijn...
19-11-2020