‘Eindelijk weer eens een live concert’
DENISE KORTERIK, WINNARES VAN GRATIS KAARTEN VOOR RACOON:

‘Eindelijk weer eens een live concert’

Zaterdagavond werd de concertdriedaagse in het Openluchttheater Hertme afgesloten met een dubbeloptreden van Racoon. Voor de van oorsprong Zeeuwse band niet het eerste concert in Hertme, maar wel het meest bijzondere. “Laten we hopen dat het allemaal snel weer voorbij is”, zo begon zanger Bart van der Weide met een verwijzing naar alle coronamaatregelen. “Maar het is fijn hier weer te kunnen zingen, enne… zachtjes meezingen mag hoor.”

 

Denise Korterik en haar vriend Nick waren twee van de plm. 300 bezoekers. Zij wonnen maandag via BorneBoeit twee gratis kaarten voor het concert dat om 22.00 uur begon. Na afloop konden ze niet anders dan enthousiast zijn. “Dit was gewoon heel relaxed. Ze deden er alles aan om er iets van te maken”, zo vertellen ze na afloop.

 

Het was voor hen de eerste keer dat ze Racoon live meemaakten. “Ik ben niet zo snel een fan van een artiest, maar een optreden zoals vanavond lijkt me gewoon leuk”, aldus Denise voor het concert begon.

 

Speels en meeslepend

En leuk werd het. Natuurlijk, een bomvol Openluchttheater met meer dan 2.000 bezoekers heeft sowieso al iets. Maar ook onder deze beperkende omstandigheden wisten Bart en zijn bandleden de juiste snaar feilloos te raken en hun toehoorders op een speelse en soms meeslepende wijze mee te nemen in hun muzikale kwaliteiten.

 

Uiteraard werden hits als Oceaan en Het is al laat toch over het publiek uitgestrooid, maar ook was er ruimte voor nieuwe nummers, vaak gelardeerd met een grap of warme woorden. Daarmee verkreeg het concert de status die het verdiende: een brevet van hun kwaliteiten, ingebed in een intieme setting.

 

Denise en Nick hebben er in elk geval geen seconde spijt van gehad. “Dit was het eerste concert dat we in tijden bezochten. En dat is gewoon gaaf. Om zo naar deze muziek te kunnen luisteren is toch wel wat anders dan luisteren naar Spotify. Het was echt de moeite waard.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Rode draad begint te rollen

Een rode draad op de Ennekerdijk verbindt, op vrijdagmiddag 26 februari, diverse culturele...
26-02-2021

Textielfestival ‘kindje’ van acht Twentse musea

Drie jaar geleden zochten vijf Twentse musea elkaar op: het Bussemakerhuis, Oyfo Kunst &...
24-02-2021

Wat komt er uit de kast van Bussemakerhuis?

Menigeen haalde onlangs de dikke wintertrui uit de kast. In het museum Bussemakerhuis heeft men...
15-02-2021

Carnavalsoorlog in Borne

Feestjes, bier en een bult gezelligheid, zo zien de maanden in aanloop naar carnaval er...
13-02-2021

Imke Leussink leest het beste voor

Anders dan anders, zoals zoveel in deze tijd, werd vanmiddag in het Kulturhus in Borne een...
10-02-2021

‘Borne is voorbeeld voor textielgemeenten’

Daniëlla van de Stelt, projectleider van het Textiel Festival Twente is blij met de inzet...
08-02-2021