‘Eindelijk weer eens een live concert’
DENISE KORTERIK, WINNARES VAN GRATIS KAARTEN VOOR RACOON:

‘Eindelijk weer eens een live concert’

Zaterdagavond werd de concertdriedaagse in het Openluchttheater Hertme afgesloten met een dubbeloptreden van Racoon. Voor de van oorsprong Zeeuwse band niet het eerste concert in Hertme, maar wel het meest bijzondere. “Laten we hopen dat het allemaal snel weer voorbij is”, zo begon zanger Bart van der Weide met een verwijzing naar alle coronamaatregelen. “Maar het is fijn hier weer te kunnen zingen, enne… zachtjes meezingen mag hoor.”

 

Denise Korterik en haar vriend Nick waren twee van de plm. 300 bezoekers. Zij wonnen maandag via BorneBoeit twee gratis kaarten voor het concert dat om 22.00 uur begon. Na afloop konden ze niet anders dan enthousiast zijn. “Dit was gewoon heel relaxed. Ze deden er alles aan om er iets van te maken”, zo vertellen ze na afloop.

 

Het was voor hen de eerste keer dat ze Racoon live meemaakten. “Ik ben niet zo snel een fan van een artiest, maar een optreden zoals vanavond lijkt me gewoon leuk”, aldus Denise voor het concert begon.

 

Speels en meeslepend

En leuk werd het. Natuurlijk, een bomvol Openluchttheater met meer dan 2.000 bezoekers heeft sowieso al iets. Maar ook onder deze beperkende omstandigheden wisten Bart en zijn bandleden de juiste snaar feilloos te raken en hun toehoorders op een speelse en soms meeslepende wijze mee te nemen in hun muzikale kwaliteiten.

 

Uiteraard werden hits als Oceaan en Het is al laat toch over het publiek uitgestrooid, maar ook was er ruimte voor nieuwe nummers, vaak gelardeerd met een grap of warme woorden. Daarmee verkreeg het concert de status die het verdiende: een brevet van hun kwaliteiten, ingebed in een intieme setting.

 

Denise en Nick hebben er in elk geval geen seconde spijt van gehad. “Dit was het eerste concert dat we in tijden bezochten. En dat is gewoon gaaf. Om zo naar deze muziek te kunnen luisteren is toch wel wat anders dan luisteren naar Spotify. Het was echt de moeite waard.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Oude tijden herleven op Dorsetplein

Terwijl ‘meneer’ Ensink van zijn borreltje geniet, vertrouwen Truus en Jan Annink...
11-05-2021

Maico Ordelmans met Vault op weg naar...

Tot grote verrassing van de Twentse band Vault zelf, met de Bornse frontman Maico Ordelmans,...
07-05-2021

Slag om Borne blijkt dorpsquiz te zijn

Al dagen hingen er overal mysterieuze posters in het dorp van ‘Kareltje’. Vrijdag...
30-04-2021

De vlag hangt uit

Vanaf vandaag decoreren kleurige vlaggen de straten van Borne. Een initiatief vanuit het project...
21-04-2021

Studio Aveleijn zorgt voor een glimlach

Voor organisaties die ondersteuning bieden aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren is...
21-04-2021

Als kleren konden praten

Kijk naar je kleding en de stof. Het vertelt wie je bent en in welke tijd je leeft. Kom je uit...
17-04-2021