Kiekepan start met de Smaak-Halte
24-09-2020
NIEUWE AFHAALWINKEL AAN DE GROTESTRAAT VOOR LUNCH, DINER EN BORREL

Kiekepan start met de Smaak-Halte

In 1997 startten Rob en Annemieke Oude Wolbers met De Kiekepan. Het bleek een schot in de roos, want hun bedrijf in catering verwierf in de loop van de daaropvolgende jaren een meer dan goede naam in de regio. Bij menig bedrijfsfeest en groot evenement was De Kiekepan een ‘graag geziene gast’. Totdat op 12 maart van dit jaar door corona alles plotseling stilviel. Het ‘wat nu?’ duurde maar even. Sinds vorige week is hun nieuwe Smaak-Halte geopend aan de Grotestraat, dé afhaalplek voor belegde broodjes, warme maaltijden en borrelhapjes.

 

De opmaat

“Ja, het was een bizarre periode”, zo vertelt Annemieke. “Van de een op de andere dag viel alles weg. De eerste dagen regende het alleen maar annuleringen. Toen zijn we wel even in tranen uitgebarsten. Zou het dan allemaal voor niets zijn geweest?, spookte het door onze hoofden.” Gelukkig duurde de verslagenheid maar even. “Een buurman kwam al snel met het idee om met afhaalmaaltijden te starten. Dat pakten we op en binnen enkele dagen gingen de eerste bestellingen al de deur uit.” Het werd een succes en zou -achteraf gezien - de opmaat vormen voor hun nieuwe Smaak-Halte.

 

In juni werd namelijk bekend dat Plotpunt aan de Grotestraat, vlak achter bakkerij Koehorst, zou gaan verhuizen naar de Azelosestraat. “Een kans die we niet voorbij wilden laten gaan, want die ruimte grensde immers aan onze keuken in de Klippenweg.” Ze forceerden een doorbraak, waardoor er ineens een fraaie winkelruimte ontstond. Een ruimte die vele jaren geleden dienstdeed als remise voor ‘Bussen Ter Haar’, de voorloper van het latere OAD. “Er schijnen hier drie loodsen te hebben gestaan, deze is nog intact gebleven.” Aan een van de wanden hangt nu nog een grote foto met daarop een van de bussen, die rondreden onder de naam TAM, Twentsche Automobiel Maatschappij.

 

Smaakvol ingerichte halteplaats

De oude remise hebben Rob en Annemieke getransformeerd tot een smaakvol ingerichte halteplaats voor hun ambachtelijk vervaardigde broodjes, afhaalmaaltijden en borrellekkers. Een deel van het brood bakken ze zelf, alle ingrediënten zijn vers en de menukaart zal de komende tijd nog verder worden uitgebreid. “Vorige week zijn we heel voorzichtig van start gegaan. Stap voor stap bouwen we het op”, aldus beiden. Zo gaan we vanaf volgende week ook een barrista corner toevoegen en dan beginnen we ook met onze openingsacties.”

 

De Smaak-Halte aan de Grotestraat 237 is open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur. Voor het afhalen van warme maaltijden is vooraf bestellen gewenst. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T Huiskes — 05 okt 2020
Veel succes met deze nieuwe aanwinst in Borne!, Rob en Annemieke

Nieuwe Krey’nnus wordt ‘aans dan aans’

Met een bloedend hart sloot Angela Boomkamp eind februari de opvallende deuren van haar...
17-06-2022

Shoeby aan de Grotestraat: Here for you

ADVERTORIAL • Shoeby is here for you, waar je ook bent. Een van Shoeby’s 230 winkels...
14-06-2022

‘Special Sunday’ maakt verwachtingen waar

Voor heel velen was het zondagmiddag enkele uurtjes genieten in Borne. Een deel van het publiek...
12-06-2022

Zeut zomert met Manderveense aardbei

ADVERTORIAL • Onder het motto ‘Zomerkoninkjes met zomertijden’ voegt Zeut...
03-06-2022

Tijdelijke outlet Leurink aan Grotestraat

ADVERTORIAL • Leurink Mode opent de komende twee weekenden opnieuw een outlet store in de...
02-06-2022

Vier dagen feest bij Mooi Parfumerie Borne

ADVERTORIAL • Wie jarig is trakteert! Daarom is er vanaf woensdag 1 juni vier dagen lang...
31-05-2022