Kiekepan start met de Smaak-Halte
24-09-2020
NIEUWE AFHAALWINKEL AAN DE GROTESTRAAT VOOR LUNCH, DINER EN BORREL

Kiekepan start met de Smaak-Halte

In 1997 startten Rob en Annemieke Oude Wolbers met De Kiekepan. Het bleek een schot in de roos, want hun bedrijf in catering verwierf in de loop van de daaropvolgende jaren een meer dan goede naam in de regio. Bij menig bedrijfsfeest en groot evenement was De Kiekepan een ‘graag geziene gast’. Totdat op 12 maart van dit jaar door corona alles plotseling stilviel. Het ‘wat nu?’ duurde maar even. Sinds vorige week is hun nieuwe Smaak-Halte geopend aan de Grotestraat, dé afhaalplek voor belegde broodjes, warme maaltijden en borrelhapjes.

 

De opmaat

“Ja, het was een bizarre periode”, zo vertelt Annemieke. “Van de een op de andere dag viel alles weg. De eerste dagen regende het alleen maar annuleringen. Toen zijn we wel even in tranen uitgebarsten. Zou het dan allemaal voor niets zijn geweest?, spookte het door onze hoofden.” Gelukkig duurde de verslagenheid maar even. “Een buurman kwam al snel met het idee om met afhaalmaaltijden te starten. Dat pakten we op en binnen enkele dagen gingen de eerste bestellingen al de deur uit.” Het werd een succes en zou -achteraf gezien - de opmaat vormen voor hun nieuwe Smaak-Halte.

 

In juni werd namelijk bekend dat Plotpunt aan de Grotestraat, vlak achter bakkerij Koehorst, zou gaan verhuizen naar de Azelosestraat. “Een kans die we niet voorbij wilden laten gaan, want die ruimte grensde immers aan onze keuken in de Klippenweg.” Ze forceerden een doorbraak, waardoor er ineens een fraaie winkelruimte ontstond. Een ruimte die vele jaren geleden dienstdeed als remise voor ‘Bussen Ter Haar’, de voorloper van het latere OAD. “Er schijnen hier drie loodsen te hebben gestaan, deze is nog intact gebleven.” Aan een van de wanden hangt nu nog een grote foto met daarop een van de bussen, die rondreden onder de naam TAM, Twentsche Automobiel Maatschappij.

 

Smaakvol ingerichte halteplaats

De oude remise hebben Rob en Annemieke getransformeerd tot een smaakvol ingerichte halteplaats voor hun ambachtelijk vervaardigde broodjes, afhaalmaaltijden en borrellekkers. Een deel van het brood bakken ze zelf, alle ingrediënten zijn vers en de menukaart zal de komende tijd nog verder worden uitgebreid. “Vorige week zijn we heel voorzichtig van start gegaan. Stap voor stap bouwen we het op”, aldus beiden. Zo gaan we vanaf volgende week ook een barrista corner toevoegen en dan beginnen we ook met onze openingsacties.”

 

De Smaak-Halte aan de Grotestraat 237 is open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur. Voor het afhalen van warme maaltijden is vooraf bestellen gewenst. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 05 okt 2020
Veel succes met deze nieuwe aanwinst in Borne!, Rob en Annemieke

Het visje komt niet terug in Zenderen

Vishandel Toren zal met de viskraam definitief niet terugkeren naar Zenderen, ondanks een...
09-04-2021

Dorset gaat loten voor geluksmoment

De restaurants zijn nog steeds gesloten en de meeste horecaondernemers storten zich daarom...
08-04-2021

Sport & Fashion Outlet aan de Grotestraat

In het al enige tijd leegstaande winkelpand van Sportpaviljoen Borne aan de Grotestraat branden...
02-04-2021

Zuivelhoeve ’s lands beste foodspecialist?

In 2018 werd de Zuivelhoeve Borne al uitgeroepen tot beste foodspecialistenwinkel van ons land;...
01-04-2021

Groene Michelinster voor Het Seminar

Het is dit jaar voor het eerst dat Michelin groene Michelinsterren toekent aan restaurants die...
29-03-2021

Woensdag zet Erica de bloemen weer buiten

Het is komende woensdag precies drie maanden geleden dat voor Marco en Chantal van Buuren het...
13-03-2021