Bliss tot komend voorjaar dicht
CORONA DWINGT BUITENTERRAS DORSETPLEIN TOT INGRIJPEND BESLUIT

Bliss tot komend voorjaar dicht

“Het is niet anders, maar ik moet reëel zijn”, zegt Gerard Schulten, enkele uren nadat hij intensief overleg voerde met zijn accountant. “Als we ’s avonds om 21.00 uur de laatste bezoekers mogen verwelkomen en om 22.00 uur de lichten en alles moeten doven, dan is een gezonde bedrijfsvoering voor Bliss de komende maanden niet mogelijk. Daarom hebben we besloten per 1 oktober te sluiten in de hoop ergens in het voorjaar de parasols weer te kunnen uitklappen...”

 

Het is duidelijk, de coronamaatregelen hebben voor Schulten, maar uiteraard ook vele andere horecaondernemers, een grote impact. “We hebben op het Dorsetplein een geweldig eerste jaar beleefd. Met name de laatste drie maanden waren gewoon super!”, zo weet hij. “Maar de omzet ligt vooral in de avonduren en zeker op vrijdag en zaterdag. En als we dan om 21.00 uur de rem er al moeten zetten, maken we vooral alleen maar kosten.” Het buitenterras groeide in de afgelopen periode uit tot een geliefde plek voor oud én vooral ook jong. En juist bij die laatste categorie wringt nu de schoen.

 

‘Dan kies ik liever eieren voor mijn geld’

“Deze groep komt om acht, negen uur ’s avonds en weten we op een plezierige manier in Borne vast te houden. Als we hen om uiterlijk 22.00 uur dwingen het terras te verlaten, begint de ellende. Eigenlijk willen ze niet en ze zoeken dan de grenzen op. Het gevolg is dat wij in de problemen dreigen te komen en daar pas ik voor”, aldus de teleurgestelde maar vastbesloten uitbater. Dan kies ik liever eieren voor mijn geld en begin ik volgend voorjaar opnieuw.”

 

Het is voor Schulten en vele andere horecaondernemers lastig in deze coronatijd het hoofd boven water te houden. “Op ons terras hebben we plek voor 80 gasten, daar mogen er nu maar 40 van bezet zijn. Tel het maar uit. Maar oké, daar ga je in mee. Nu ook het vervroegde sluitingsuur gaat gelden, kun je je afvragen in hoeverre het openblijven nog zin heeft. Niet dus, en dan houdt het voor ons even op.” Ergens heeft Schulten nog een stille hoop dat de ijsbaan in december opengaat. “Zo ja, dan ga ik ook weer open. Maar als je eerlijk bent, moet je ervan uitgaan dat ook dát evenement een jaartje wordt doorgeschoven. Het is allemaal even niet anders.” De medewerkers van Bliss vinden de komende maanden onderdak bij Las Carretas en Il Tartufo. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 05 okt 2020
Erg jammer dat ze nu dicht zijn vanwege de strenge Corana regels - het is even niet anders maar de druiven zijn wel erg zuur nu op het plein er al eentje dicht - de atmosfeer van dit horecaplein verandert er zeker door.

Koopzondag gaat niet door

Ondernemers en gemeente hebben gezamenlijk besloten dat de Halloween koopzondag dit weekend niet...
22-10-2020

Zondag zijn de winkels weer open

Ook voor de winkeliers zijn het geen gemakkelijke tijden. Zo zijn sinds vorige week ook de...
22-10-2020

Vuurwerkverkoop alleen online

Dit jaar zullen er voor het eerst in aanloop naar Oud en Nieuw geen lange rijen...
14-10-2020

Horeca Borne reageert gelaten

Tot een van de meest opvallende maatregelen die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge...
14-10-2020

Dorset zet Koeien van Jelle ‘op de kaart’

Enkele maanden geleden kruisten de paden van Jelle Hidma, boer in Twekkelo, en Willem Dankers,...
10-10-2020

Supermarkten hanteren ‘ouderenuurtjes’

De verscherpte coronamaatregelen brengen ook met zich mee dat de supermarkten hun openingstijden...
05-10-2020