Vuurwerkverkoop alleen online
CORONA-MAATREGELEN NIET TE HANDHAVEN

Vuurwerkverkoop alleen online

Dit jaar zullen er voor het eerst in aanloop naar Oud en Nieuw geen lange rijen vuurwerkliefhebbers staan bij Eurosport aan de Stationsstraat. Vanwege corona kan er niet meer in de winkel een keuze gemaakt worden uit alle siervuurpijlen, fonteinen, sterretjes en wat al niet meer, maar wordt de verkoop uitsluitend geregeld via de webshop, waarna er een streng en strikt afhaalregime wordt uitgevoerd met slechts vijf klanten per kwartier.

 

“We waren al langer aan het dubben hoe we het allemaal moesten gaan doen met de corona-maatregelen”, vertellen Dennis en Jan Schefer van Eurosport. “Er komen jaarlijks zoveel mensen en we hebben natuurlijk maar een kleine winkel waar het haast onmogelijk is om 1,5 meter te waarborgen. Al meer dan een maand zijn we met de gemeente in gesprek over richtlijnen, maar daar wist men het eigenlijk ook niet.” De persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge afgelopen dinsdag gaf echter de doorslag. Geen fysieke verkoop, maar alleen online.

 

Tijdslot

De webshop is inmiddels volledig aangevuld met het nieuwe assortiment waar een keuze uit gemaakt kan worden. Op 29, 30 en 31 december kan men dan vervolgens het bestelde ophalen in een afgesproken tijdslot van een kwartier. “Eventueel kunnen we de openingstijden wat oprekken, binnen de mogelijkheden die er dan zijn.” Eurosport heeft ervoor gekozen zo vroeg mogelijk de verandering te communiceren. “We willen voorkomen dat mensen hier straks teleurgesteld voor de deur staan.”

 

Nieuw assortiment

Dit jaar worden er geen knallers en vuurpijlen meer verkocht, vanwege het nieuwe landelijke verbod. Wat dat precies betekent voor de omzet is koffiedik kijken. Dennis: “Er zijn voor kinderen dit jaar heel veel leuke alternatieven voor knalvuurwerk bedacht. En ik verwacht toch ook wel dat mensen dit k…jaar goed willen afsluiten. Iedereen zit bovendien met de jaarwisseling thuis, want ik verwacht niet dat we tegen die tijd weer met z’n allen naar de kroeg kunnen.”

 

“En ik hoop dat Duitsland in ieder geval zal vasthouden aan het weren van Nederlanders”, lacht hij. “Ik wil desnoods zelf wel helpen posten aan de grens!” In de afgelopen jaren zagen de Schefers veel klanten naar Duitsland trekken voor het vuurwerk. “Maar we zien nu ook wel dat mensen daarvan terugkomen. Je hebt daar meer voor minder geld, maar de kwaliteit is ook een stuk minder.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Freriksen — 22 okt 2020
Azijn weer in de aanbieding?
ongemakkelijke vriend — 15 okt 2020
Tuurlijk, tijdens longpandemie luchtvervuilingsrecords breken. Je bent een rund als je met levens stunt.

Frederique (bijna) klaar voor nieuwe start

Voor Muriël van Engelen en Cindy Snoek van kapsalon Frederique zijn het turbulente weken,...
21-01-2021

Online nippen en smullen in Hertme

De horeca in ons land moet nog steeds nee verkopen. Desondanks worden er op tal van plekken...
18-01-2021

Erica tijdelijk naar de overburen

In de vroege ochtend van 17 december zagen Marco en Chantal van Buuren hun Erica bloemen &...
14-01-2021

Wel ontdaan, maar ‘er zijn ergere dingen’

Amper 12 uur nadat Marc en Maaike Leurink wakker werden gebeld met de mededeling dat er een auto...
24-12-2020

Snoepjesboom naar pand Intertoys

In mei volgend jaar is het twee jaar geleden dat De Snoepjesboom van Natasja Kristen zich...
22-12-2020

Geen stilte bij de centrumwinkeliers

De ene dag is de andere niet. Terwijl het maandag overal een topdrukte was, met soms rijen...
15-12-2020