Vuurwerkverkoop alleen online
CORONA-MAATREGELEN NIET TE HANDHAVEN

Vuurwerkverkoop alleen online

Dit jaar zullen er voor het eerst in aanloop naar Oud en Nieuw geen lange rijen vuurwerkliefhebbers staan bij Eurosport aan de Stationsstraat. Vanwege corona kan er niet meer in de winkel een keuze gemaakt worden uit alle siervuurpijlen, fonteinen, sterretjes en wat al niet meer, maar wordt de verkoop uitsluitend geregeld via de webshop, waarna er een streng en strikt afhaalregime wordt uitgevoerd met slechts vijf klanten per kwartier.

 

“We waren al langer aan het dubben hoe we het allemaal moesten gaan doen met de corona-maatregelen”, vertellen Dennis en Jan Schefer van Eurosport. “Er komen jaarlijks zoveel mensen en we hebben natuurlijk maar een kleine winkel waar het haast onmogelijk is om 1,5 meter te waarborgen. Al meer dan een maand zijn we met de gemeente in gesprek over richtlijnen, maar daar wist men het eigenlijk ook niet.” De persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge afgelopen dinsdag gaf echter de doorslag. Geen fysieke verkoop, maar alleen online.

 

Tijdslot

De webshop is inmiddels volledig aangevuld met het nieuwe assortiment waar een keuze uit gemaakt kan worden. Op 29, 30 en 31 december kan men dan vervolgens het bestelde ophalen in een afgesproken tijdslot van een kwartier. “Eventueel kunnen we de openingstijden wat oprekken, binnen de mogelijkheden die er dan zijn.” Eurosport heeft ervoor gekozen zo vroeg mogelijk de verandering te communiceren. “We willen voorkomen dat mensen hier straks teleurgesteld voor de deur staan.”

 

Nieuw assortiment

Dit jaar worden er geen knallers en vuurpijlen meer verkocht, vanwege het nieuwe landelijke verbod. Wat dat precies betekent voor de omzet is koffiedik kijken. Dennis: “Er zijn voor kinderen dit jaar heel veel leuke alternatieven voor knalvuurwerk bedacht. En ik verwacht toch ook wel dat mensen dit k…jaar goed willen afsluiten. Iedereen zit bovendien met de jaarwisseling thuis, want ik verwacht niet dat we tegen die tijd weer met z’n allen naar de kroeg kunnen.”

 

“En ik hoop dat Duitsland in ieder geval zal vasthouden aan het weren van Nederlanders”, lacht hij. “Ik wil desnoods zelf wel helpen posten aan de grens!” In de afgelopen jaren zagen de Schefers veel klanten naar Duitsland trekken voor het vuurwerk. “Maar we zien nu ook wel dat mensen daarvan terugkomen. Je hebt daar meer voor minder geld, maar de kwaliteit is ook een stuk minder.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Freriksen — 22 okt 2020
Azijn weer in de aanbieding?
ongemakkelijke vriend — 15 okt 2020
Tuurlijk, tijdens longpandemie luchtvervuilingsrecords breken. Je bent een rund als je met levens stunt.

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024

Davy Roord van Dorset wint MasterChef ticket

Tijdens de Horecava vakbeurs, die deze week in de RAI in Amsterdam wordt gehouden, heeft...
11-01-2024