29-01-2021
Borne doet PoŽzie 2.0 - 29/1

JAN

29

Borne doet PoŽzie 2.0 - 29/1


Beste Poëzievrienden!

Wij hopen dat het jullie goed gaat! Een bericht van ons, Borne doet Poezie, om jullie op de hoogte te brengen van onze ideeën over de komende poëzie-activiteiten. Want wij hebben ons niet geheel stil laten leggen door de omstandigheden. Wij hebben vooruitgekeken, mogelijkheden bekeken om het vuurtje van de poëzie smeulend te houden, en misschien zelfs aan te kunnen wakkeren.


Omdat onze Poëzieavonden op podium Sterrenstof bij het Kulturhus nu niet mogelijk zijn, hebben wij ervoor gekozen om dit seizoen eenmalig in de grote zaal van het Kulturhus een grootse Avond voor de Poëzie te organiseren. Mochten wij in januari weer bij elkaar kunnen komen, dan hebben wij voor de vrijdagavond in de Nationale Week van de Poëzie 2021 een prachtig programma samengesteld, met een klinkende naam als gastdichter, poëtische muziek en de presentatie van de bundel ‘Borne doet Poëzie’.

Thema van de negende Poëzieweek: SAMEN, poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen.
''We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander. Tegelijk is er ook samenhorigheid en zijn er verbindende initiatieven van onderuit, wereldwijd. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. Vanuit de eigenheid en het anders zijn van ieder individu. Niet samensmélten dus, maar bruggen bouwen. Tegen individualisme en voor inclusie.”
 

HET PROGRAMMA
De hoofdgast is niemand minder dan Dichter des Vaderlands 2017-2019, Ester Naomi Perquin. Ester Naomi Perquin (1980) werd geboren in Utrecht, groeide op in Zeeland en woont al jaren in Rotterdam. Ze volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte jarenlang als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander. Voor haar werk ontving zij onder meer de J.C. Bloem poëzieprijs, de Anna Blamanprijs en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Begin 2012 verscheen haar bundel Celinspecties, over het leven achter tralies. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013. In januari 2017 volgde haar nieuwe bundel Meervoudig afwezig.


Muziek en poezie
Marianne van der Post en Jos Beunders. Dit energieke duo brengt een aantal gezongen gedichten ten gehore. Teksten van o.a. Leo Vroman, Martinus Nijhoff en Hans Lodeizen, sfeervol op muziek gezet.


Presentatie bundel ‘Borne doet Poëzie’
Met een selectie aan voordrachten uit de publicatie. Schrijf je in voor de mailing op bornedoetpoezie@gmail.com en ontvang alle informatie over de poëzieavonden en deelname aan de bundel ‘Borne doet Poëzie’.
 

Doe mee met de workshop ‘Borne schrijft Poëzie’
Wil je ondersteuning bij het schrijven van de ‘lezersversie’ van je eigen gedicht voor de bundel?
Op 18 december 2020 biedt ‘Borne doet Poëzie’ tekstcoaching aan in de Workshop ‘Borne schrijft Poëzie’.
In Kulturhus Borne, van 10 tot 12 uur, opgave tot 10 december bij info@detalentuin.nl
Kosten: een vrijwillige contante bijdrage voor ‘Borne doet Poëzie’.


Hartelijke groet van: Mirian Jacobs - Miriam Janssen - Ingrid de Vos - Monique Wilmer-Leegwater

De Grote Poezie Avond vindt plaats in de theaterzaal.
Tijd: 20.00 uur

 

terug naar agenda