‘Geen vuurwerk. Heel onwerkelijk!’
EUROSPORT VOOR HET EERST ZONDER VUURWERKVERKOOP

‘Geen vuurwerk. Heel onwerkelijk!’

Voor Eurosport komt het vuurwerkverbod hard aan. “Het was tot nu toe toch al een dramatisch jaar voor ons, we hadden gehoopt met de vuurwerkverkoop toch weer wat omzet goed te kunnen maken”, vertelt Dennis Schefer. Maar de politiek besliste anders. Om het zorgpersoneel te ontlasten heeft men besloten de verkoop en het afsteken van vuurwerk rond de jaarwisseling volledig te verbieden. Alleen het kindervuurwerk mag nog over de toonbank gaan. “Daar zijn nu wel wat leuke artikeltjes aan toegevoegd. Misschien gaan we maar meteen beginnen met de verkoop daarvan. Het mag immers het hele jaar verkocht worden.”

 

Voorraden

De vuurpijlen en het knalvuurwerk waren al eerder in de ban gedaan. Wat er nog lag aan voorraad in de bunkers achter de sportzaak is inmiddels opgehaald. De nieuwe lading siervuurwerk was in bestelling, maar kon door de Schefers nog geannuleerd worden. “De grote problemen ontstaan bij de importeurs. Ik had er laatst nog een helemaal ontdaan aan de telefoon. Ze zitten met hun handen in het haar! De opslag zit mudvol en er zijn nog containers onderweg. Die jongens kunnen het niet terugsturen naar China.”

 

Het vuurwerkverbod kwam niet helemaal onverwacht. “Je zag het al aankomen toen Klaver het aankondigde.” Er is wel enig begrip voor de achterliggende redenen. “Dat wij ziekenhuispersoneel moeten ontlasten in deze corona-tijd, dat snap ik. Die mensen hebben zich al een slag in de rondte gewerkt. Ik denk alleen dat dit niet helpt. Nu weten heel veel jongeren niet wat ze moeten doen op 31 december. De kroeg in mag ook niet. Ik verwacht wel meer relletjes en hou m’n hart vast.”

 

Over de grens

Dennis spreekt regelmatig echte vuurwerkfans. “Die zeggen dat ze toch wel aan hun vuurwerk komen en dan op 31 december naar de grens gaan. Eén voet over de grens met Duitsland en lekker vuurwerk knallen. Dat ga je krijgen hoor.” En dan is er nog het illegale vuurwerk. “Je wilt niet weten hoeveel mensen dat al in huis hebben! Wat moeten ze ermee? Bewaren tot volgend jaar? Als het dan tenminste wel weer mag.”

 

'Onwerkelijk'

Wat Dennis zelf gaat doen op oudejaarsavond? “Geen idee! Weet je, ik ben nu 48 jaar en ik ken niet anders dan vuurwerk. Die drie laatste dagen van het jaar zijn hier bij Eurosport knetterdruk, maar ook heel gezellig. Echt jammer dat we dat moeten missen. Heel onwerkelijk allemaal.”

 

Voor de ondernemer is het een volgende klap in dit corona-jaar, maar hij geeft de moed niet op. “We proberen wel continu om nieuwe dingen te doen. Misschien de carbid-handel? Dat kon wel eens een belangrijke vervanger worden.” En daarnaast is het ook gewoon relativeren. “Wij hebben de winkel nog open. Als je kijkt naar de horeca...” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Goedheiligman — 08 dec 2020
@Ongemakkelijke vriend : Blijkbaar nu wel een overschot . Brennerpas is gesloten hierdoor en groot lawine gevaar .
Sneeuwkettingen ? Jawel !!
ongemakkelijke vriend — 17 nov 2020
@Goedheiligman, ik heb "sneeuw" even opgezocht en naast klimaatontwikkelingen gelegd: Een groot deel van de huidige sneeuwkettingen gaat nooit meer uit de verpakking komen :-(
Goedheiligman — 17 nov 2020
@ongemakkelijke vriend : Niet op alle bergen ligt sneeuw momenteel , sneeuwkettingen blijven hierdoor in de verpakking .
ongemakkelijke vriend — 15 nov 2020
Oud&nieuw is ook de tijd van de goede voornemens; misschien kan je wat van je vuurwerkklanten aanzetten tot (meer) sporten.
Een stuk gezonder voor de wereld en hopelijk mooie klandizie voor jou.

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024

Davy Roord van Dorset wint MasterChef ticket

Tijdens de Horecava vakbeurs, die deze week in de RAI in Amsterdam wordt gehouden, heeft...
11-01-2024