Geen stilte bij de centrumwinkeliers
GROTE SAAMHORIGHEID OM DE LOCKDOWN HET HOOFD TE BIEDEN

Geen stilte bij de centrumwinkeliers

De ene dag is de andere niet. Terwijl het maandag overal een topdrukte was, met soms rijen wachtende klanten voor de deur, blijkt amper vierentwintig uur later bijna het tegenovergestelde. De meeste winkels houden vanaf vandaag namelijk hun deuren verplicht gesloten. Maar achter die deuren heerst een ongekende bedrijvigheid. 'Wát kunnen we nog wel?' lijkt het enige criterium en met man en macht wordt er gewerkt om de nieuwe status handen en voeten te geven.

 

Lianne Boonstra van Bibelot: ‘Daar ben je ondernemer voor. Toch?’

Lianne Boonstra van Bibelot bijvoorbeeld stond vanmorgen voor dag en dauw met haar team in de winkel om samen naar mogelijkheden te zoeken om de binding met haar klanten de komende vijf weken te kunnen vasthouden. In ijltempo werd besloten een webshop in de lucht te brengen die vanaf woensdag online moet zijn en ook werden er ‘Bibelotboxen’ samengesteld, die oftewel uit interieurproducten bestaan óf uit kleding. Zelf stopt ze er vanwege de feestdagen dan nog een leuke attentie bij in. Ook gaat ze vanaf woensdag meerdere keren filmpjes op Facebook plaatsen met leuke aanbiedingen, kunnen klanten via Facetime en chat online shoppen en natuurlijk wordt ook het bezorgen en versturen niet vergeten.

 

Windowshopping

“Ik blijf positief”, zo zegt ze enthousiast. “En ondanks alle beperkingen is dit leuk, je wilt er toch iets gezelligs van maken. Daarvoor ben je ook ondernemer, toch?” De drive van Lianne is bij veel winkeliers te proeven. Zo vlogen er vanmorgen in hun onderlinge contacten al diverse ideeën over ‘de toonbank’ om als centrumwinkeliers in the picture te blijven, Van als kerstman verklede bezorgers tot windowshopping waarin genummerde pakketten worden geëtaleerd die vervolgens online of telefonisch te bestellen zijn. Ook waren er winkeliers die een deel van hun nog geopende ruimte aanboden aan collega-ondernemers om daar de bestelde pakketten te kunnen afhalen. Kortom, de saamhorigheid is groot.

 

De winkeliers die wél geopend zijn, bijvoorbeeld drogisterijen, telecomzaken met een reparatieafdeling, winkels voor de eerste levensbehoeften alsook bloemenzaken met buitenverkoop, leven volop met hun getroffen collega’s mee. Van alle kanten wordt hen hulp aangeboden. Samen proberen ze er de komende vijf weken het beste van te maken. ‘Borne laat zich er niet onder krijgen’, is hun motto. "We gaan doen wat we kunnen!" (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Frederique (bijna) klaar voor nieuwe start

Voor Muriël van Engelen en Cindy Snoek van kapsalon Frederique zijn het turbulente weken,...
21-01-2021

Online nippen en smullen in Hertme

De horeca in ons land moet nog steeds nee verkopen. Desondanks worden er op tal van plekken...
18-01-2021

Erica tijdelijk naar de overburen

In de vroege ochtend van 17 december zagen Marco en Chantal van Buuren hun Erica bloemen &...
14-01-2021

Wel ontdaan, maar ‘er zijn ergere dingen’

Amper 12 uur nadat Marc en Maaike Leurink wakker werden gebeld met de mededeling dat er een auto...
24-12-2020

Snoepjesboom naar pand Intertoys

In mei volgend jaar is het twee jaar geleden dat De Snoepjesboom van Natasja Kristen zich...
22-12-2020

Romy Hakkers neemt Reinerink Borne over

Nog even en dan verdwijnen de logo’s van Reinerink bloemen & planten van de gevel en...
11-12-2020