Jordy Kamphuis: ‘Geluk dwing je af!’
OUD-ZENDERENAAR STAMPTE MET THE VITAL COMPANY 18 COMMERCIËLE TESTSTRATEN UIT DE GROND

Jordy Kamphuis: ‘Geluk dwing je af!’

In Zenderen is hij geen onbekende. Jordy Kamphuis, 34 jaar inmiddels en jarenlang een vaste waarde in het eerste van Zenderen Vooruit. Ontstoken kniepezen dwongen hem twee jaar geleden te stoppen, maar veel tijd voor treuren was er niet. The Vital Company, het bedrijf dat hij samen met Sven Koelen en Michel Kerver een jaar eerder in de steigers zette en dat zich focust op de gezondheid van medewerkers om hen te activeren, te motiveren en het beste uit zichzelf te halen, slokte immers alle aandacht op. De coronapandemie bracht vorig jaar alles nog eens in een stroomversnelling. Sterker: “Het werd een rollercoaster waarin we, voor we het eigenlijk zelf beseften, 18 commerciële teststraten uit de grond stampten”, aldus de gedreven ondernemer.

 

‘Je hebt het wel over 48.000 man hè!’

Daar zag het in het voorjaar van 2020 overigens nog niet naar uit. De rijkelijk gevulde orderportefeuille van The Vital Company verdween immers als sneeuw voor de zon. De ene annulering volgde op de ander en de gestage groei bleek plots plaats te moeten maken voor crisismanagement. Totdat ADG dienstengroep, een van de opdrachtgevers waartoe ook Asito en Timing behoren, belde. Jordy: “Ze wilden de mogelijkheid hebben hun medewerkers te laten testen. Kunnen jullie dat?, klonk het simpel. En dan heb je het wel over 48.000 man hè…!”

 

Het evenzo simpele antwoord van de drie compagnons was helder: ‘Wij kúnnen dat!’ “Ja, dat is nu eenmaal de drive die we hebben”, klinkt het trots. “Niet lullen, maar poetsen. Zo zitten we in elkaar, we hebben een sterk oplossend vermogen. Binnen twee dagen hadden we de deal rond en toen restten ons nog drie dagen om de eerste teststraten operationeel te hebben. De locaties waren niet zozeer het probleem, daar konden we de Asito- en Timing-vestigingen voor gebruiken, maar het ging ook om de aanschaf van testmateriaal, het logistieke en administratieve traject, de terugkoppeling met de GGD en zo meer. Eén ding stond voor ons als een paal boven water: het proces moest staan als een huis.”

 

Aanvoerder in de kleedkamer

Kort en goed, het lukte. De vijf eigen mensen werden aangevuld met een flexibele schil van zo’n dertig medewerkers die een eigen opleiding kregen. Waar nodig kon bovendien een beroep worden gedaan op de GGD die hen met raad en daad zou bijstaan. En zo kwam de trein al snel op gang. “Niet lang daarna voerden we tussen de 2.000 à 3.000 testen uit en dat acht maanden lang, met een topmaand van zelfs 6.000 testen. Het was een tropentijd, waarin we zeven dagen per week werkten en amper zes uur sliepen ’s nachts. Gewoon het gas erop dus. Maar dat kon omdat we met ons drieën nu eenmaal honderd procent opportunistisch zijn, Sven richt zich op de achterkant, Michel op het operationele deel en ik doe de commercie en strategie. We vullen elkaar aan en treden samen op als de aanvoerder in de kleedkamer, om het maar in sporttermen te zeggen.”

 

Inmiddels is de druk wat van de ketel en zijn de 18 teststraten teruggebracht tot tien. Tot eind juli gaan ze er in elk geval mee door. Wat er daarna gebeurt, blijft nog even koffiedikkijken. Alhoewel… de hele pandemie heeft Jordy en zijn compagnons al wel geleerd dat er ook straks veel werk aan de winkel zal zijn. “De mentale en fysieke belastbaarheid van medewerkers is de afgelopen anderhalf jaar hard achteruitgegaan. Het thuiswerken is daar mede debet aan. Er moet dus heel veel gebeuren om deze mensen weer in hun kracht te zetten. Achter de schermen zijn we daarom nu al volop bezig met enkele nieuwe concepten, die straks weleens spraakmakend zouden kunnen zijn.”

 

De grootste van het land

Stilzitten is er voor de inmiddels in Borne woonachtige ondernemer dus niet bij. Samen met zijn partner Judith verwacht hij weliswaar in december hun eerste kind, maar de focus blijft toch vooral gericht op de verdere groei van zijn bedrijf. “We willen de grootste worden van ons land en ik weet zeker dat het gaat lukken. Gewoon door keihard, nee beter gezegd, slim te werken dwing je ook het nodige geluk af. Daar ben ik van overtuigd. We hebben het in onze mars en de tijd is er rijp voor.”

 

Ondertussen is Kamphuis, als oud-Zenderenaar, ook nog lid van de Ondernemers Vereniging Zenderen. “Ik denk dat de OVZ heel waardevol is voor het kerkdorp. Heel veel ondernemers komen er samen, horen en spreken elkaar en helpen elkaar. Het is bovendien een broedplaats voor nieuwe initiatieven en daar houd ik van.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

‘Thijs leverde een fantastische prestatie’

Woensdag vond in Tivoli in Utrecht de landelijke finale van de nationale voorleeswedstrijd...
25-05-2023

Foodservice speerpunt bij slager Jacobs

ADVERTORIAL • Thomas Jacobs kan er nóg om lachen. “Ik denk dat het zo’n...
15-04-2023

Cultuureducatie ‘Joods Borne’ in Synagoge

Het is alweer vier jaar geleden, in verband met de coronapandemie, dat voor het laatst de...
13-04-2023

‘Hi, how are you today?’

Het zijn de vriendelijke en uitnodigende woorden van Tanya als ze maandag rond etenstijd een...
12-04-2023

Aegidusschool in Hertme vandaag 100 jaar

Vandaag, zondag 9 april, is het precies 100 jaar geleden dat de Sint Aegidiusschool in Hertme...
09-04-2023

’t Oldhof en Jan Ligthart kunnen niet langer...

Dinsdagavond besluit de gemeenteraad over het voorstel van het college om te stoppen met het...
25-03-2023