Wethouders in de startblokken
VOORGEDRAGEN KANDIDATEN VAN CDA, VVD EN BORNE-NU

Wethouders in de startblokken

Als het aan de partijen VVD, CDA en Borne-Nu ligt dan worden dinsdagavond Michael Geerdink (CDA), David Vermorken (VVD) en Martin Velten (Borne-Nu) als nieuwe wethouders benoemd. Deze drie mannen zouden namens de beoogde minderheidscoalitie de komende vier jaar zitting krijgen in het nieuw te vormen college. De drie partijen besloten onlangs het formatieproces een andere draai te geven en samen de kar te willen gaan trekken, terwijl GB90 en GrLi/PvdA op dat moment nog in de overtuiging verkeerden met een derde partij de coalitie te gaan vormen.
 

Michel Geerdink (CDA)

Voor Michael (roepnaam Michel) Geerdink (54 jaar) is Borne geen onbekend terrein. Hij groeide er op en ziet ernaar uit om na 33 jaar weer in het dorp terug te keren. Momenteel is hij Sales Manager bij NieuweStroom, maar heeft daarnaast namens het CDA diverse bestuurlijke posities bekleed. Zo was hij acht jaar raadslid in Dinkelland en stuurde voor het CDA zowel provinciaal als lokaal campagnes aan. Bij de Stichting Duurzaam Noord Deurningen was hij actief in de rol van voorzitter. Een wethouderspost bekleedde hij nog niet eerder. “Ik zie het als een uitdaging om het beste voor Borne te bereiken, er is hier genoeg te doen.”

 

David Vermorken (VVD)

David Vermorken (36 jaar) verruilde onlangs vanwege de liefde het Brabantse Land voor Twente. In Gilze-Rijen was hij 17 jaar actief in de politiek, vijf jaar als raadslid en drie jaar als wethouder namens de VVD. In Den Haag werkte hij 13 jaar bij het partijbureau van de VVD. Borne is hem niet helemaal onbekend. “Mijn vriend heeft in Borne gewoond en we kwamen regelmatig bij familie. Ik vind het een prachtig dorp en zie ernaar uit om Borne nog beter te leren kennen en de verbinding te zoeken. Wethouder is een gave baan, waarin je je dag in dag uit mag inzetten voor de gemeenschap. Hartstikke mooi om te doen.”

 

Martin Velten (Borne-Nu)

Martin Velten (66 jaar) is natuurlijk geen onbekende. Het zou de derde termijn als wethouder worden voor de man van Borne-Nu. “Ik heb altijd gezegd nog geen hekel te hebben aan de functie, maar het zag er in eerste instantie naar uit dat Borne-Nu geen onderdeel zou gaan uitmaken van de coalitie. Borne-Nu had ook een zetel gewonnen bij de verkiezingen, maar goed… we hadden ons geschikt in het oordeel van de formateur.” Het afscheidsinterview met BorneBoeit lag al klaar, maar het liep toch allemaal weer verrassend anders. “Ik had ook niet gedacht hier weer te zitten.” Desondanks is Velten meer dan enthousiast om zijn wethouderschap te continueren. “Gaandeweg werd ik alleen maar enthousiaster. Er zijn veel jonge mensen bij CDA, VVD en Borne-Nu, met verfrissende nieuwe ideeën. En het klikte meteen met Michael en David.”

 

Minderheidscoalitie

De drie mannen kunnen niet op voorhand op een meerderheid in de gemeenteraad rekenen, maar zien dat eerder als een uitdaging dan een probleem. Geerdink: “Ik zie dat niet als een issue. We moeten het samen doen en als iets niet goed genoeg is voor een meerderheid, dan gaat het niet door. Simpel. Breed gedragen besluiten zijn het beste.” Dat er bij de overige partijen flink wat teleurstelling is over het gelopen proces is de beoogde nieuwe wethouders niet onbekend. Vermorken: “Ik weet hoe het is om ondanks verkiezingswinst toch in de oppositie te belanden. Daar moet je doorheen. Wat niet verandert is dat je voor je gemeente gewoon het beste wil.” Geerdink heeft in Dinkelland wel het nodige meegemaakt aan politieke onrust. “Ik snap dat er nu pijn zit. Het is aan ons ook om te laten zien dat we het samen met de hele raad gaan oppakken en het goed willen doen.” “Met een minderheidscoalitie heeft de gemeenteraad wel een maximale positie”, vindt Velten.

 

Dinsdagavond dus wordt er gestemd over de kandidaatsstelling. Of de avond nog verdere verrassingen in petto heeft, zoals tegenkandidaten vanuit GB90 en/of GrLi/PvdA, zal de tijd leren. Vermorken: “Het is altijd spannend. Het blijft politiek. Maar we zijn een enthousiast team en ik hoop dat dit ook resoneert in de raad.” (AJ/BM)

 

(Foto’s in de tekst van boven naar beneden: Michael Geerdink, David Vermorken en Martin Velten)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Louis van Rasten — 05 jul 2022
Een zeer goede keuze!
Bart Bergman — 05 jul 2022
De bekende obligate goedkope welwillendheid van de verraderlijke winnaar.

‘Bij sommige aanvragen denk ik: wow…’

Voor Benedicte Tijhuis, secretaresse van de burgemeester en belast met...
30-03-2023

Iedereen wil windbeleid, raadsvoorstel toch...

De provincie voert de druk op gemeenten op om haast te maken met beleid voor windturbines....
29-03-2023

Wooldrik: scholen moet toch nog even geduld hebben

Het college krijgt van de gemeenteraad de tijd om drie denkrichtingen uit te werken over hoe nu...
28-03-2023

Lars, Jasper en Job maken Borne veiliger

Cybercriminaliteit. We hebben er allemaal weleens van gehoord. Digitale ongewenstheid die steeds...
28-03-2023

Krachtig geluid uit het onderwijs

‘De maat is vol’, ‘het kan zo niet langer’, ‘de rek is...
23-03-2023

Handtekeningen gezet. Aan de slag.

Woensdagmiddag werden door wethouder David Vermorken en Paul Bonekamp van Dusseldorp Infra,...
22-03-2023