Jarige bouwers schenken 25.000 euro
BART OUDE WOLBERS: ‘HET HOSPICE IS ECHT BORNS. ZO ZIJN WIJ OOK!’

Jarige bouwers schenken 25.000 euro

Op 18 en 19 juni vierde bouwonderneming Oude Wolbers haar 90-jarig bestaan. Alle (oud-) medewerkers en hun partners trokken een weekend naar Düsseldorf om daar de bloemetjes buiten te zetten. Maar dat was niet het enig kenmerkende tijdens de jubileumviering. Bart Oude Wolbers en Dennis Hesselink, die samen de directie voeren bij de jubilaris, initieerden namelijk ook een grote actie om geld in te zamelen voor het nieuwe Hospice Borne. Maandagmorgen werd het eindresultaat bekend. Frans Bouwers, Annemarie Evers en Harrie Besselink konden een cheque van maar liefst 25.000 euro in ontvangst nemen. “Dit is in één woord geweldig”, aldus de opgetogen stichtingsvoorzitter Bouwers.
 

Saamhorigheid

“Onze bouwonderneming is al 90 jaar geworteld in Borne. Een geweldige plek waar saamhorigheid met hoofdletters wordt geschreven. Daar voelen we ons enorm in thuis. Want ik ben ervan overtuigd dat we het samen moeten doen”, aldus Oude Wolbers. “En van meet af aan voelden we ons dan ook verwant met het nieuwe hospice in Borne. Want ook daar geldt dat het samen realiseren van de plannen de crux vormt. Voor ons de drijfveer om elkaar waar mogelijk te helpen.”
 

En zo vroeg de directie ter gelegenheid van haar jubileum iedereen in de naaste omgeving om een bijdrage. (Oud-) medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers, onderaannemers en anderen. Tegelijkertijd werd de belofte gedaan dat de bouwonderneming het opgehaalde bedrag nog eens zou verdubbelen. En dat alles mondde dus uit in de fraaie cheque met daarop het bedrag van 25.000 euro.
 

Voortgang

“Hier zijn we enorm blij mee”, vertelt Frans Bouwers. “Het is weer een hele mooie stap in de goede richting. Ik hoop dat er nog meer Bornse ondernemingen willen aansluiten. Want eerlijk, het realiseren van een nieuw hospice in Borne kost gewoon enorm veel geld.” Gevraagd naar de voortgang van de plannen, moeten de vertegenwoordigers echter nog even de lippen op elkaar houden. Ze kunnen ook niet anders, simpelweg omdat er nog vele vraagtekens zijn. Annemarie Evers daarover: “In de afgelopen tijd hebben we wel zo’n vijftien verschillende locaties bekeken, maar allemaal vielen ze om de een of andere reden af. Toch hebben we goede hoop op een nabije oplossing. We zijn onderweg, en nog afhankelijk van een aantal processen. Maar als het allemaal meezit, kan het binnen niet al te lange tijd ook heel snel gaan…” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wilma Assink Mollink — 03 okt 2022
Fantastisch

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024