Studenten van Saxion werken aan dorpsmonument
17-03-2023
DE BAKENS VAN BORNE

Studenten van Saxion werken aan dorpsmonument

Het komende half jaar werken vijf studenten vanuit Hogeschool Saxion aan het toekomstige te realiseren dorpsmonument, de Bakens van Borne.
 

Bij hogeschool Saxion hebben ze het Smart Solutions Semester. Dit houdt in dat studenten van verschillende opleidingen samenwerken aan een project. Zo leren studenten samenwerken met mensen met verschillende expertises aan een case voor een organisatie of bedrijf. De studenten Estelle van Commerciële Economie, Arnoud van Bedrijfskunde, Tess van Ondernemerschap en Retailmanagement, Sam van International Business en Kim van Creative Business, gaan aan de slag voor de Bakens van Borne. Op dit moment zitten ze allemaal in hun derde jaar van de opleiding.
 

Meer dan een monument

In Borne komt er een nieuw dorpsmonument, de Bakens van Borne. Dit monument bevat informatie over de geschiedenis van Borne maar ook over Borne van nu. Hierbij zullen ook verschillende locaties en personen uit Borne betrokken worden. Het monument en alles daaromheen moet nuttig zijn voor de huidige Bornenaren, nieuwe inwoners, toeristen, maar het moet ook educatief zijn voor kinderen en jongeren. Hoe het monument eruit gaat zien dat is al in grote lijnen bekend, maar de invulling en alles eromheen nog niet. Het zal in ieder geval meer dan alleen een monument worden. Het is de bedoeling dat het zorgt voor veel interactie en dat jong en oud erbij betrokken wordt. Ook wordt hiermee de historie van Borne levendig gehouden en worden de bewoners en toeristen hierover geïnformeerd. De studenten van Saxion komen met een plan om dit te kunnen realiseren. “Wij willen ons vooral richten op de communicatie en hoe wij onze informatie gaan overbrengen naar de verschillende doelgroepen.”
 

De studenten zullen elke vrijdag in het Kulturhus in Borne zitten om te werken aan het project. Op de rest van de dagen werken ze op Saxion of vanuit huis.
 

BorneBoeit zal ook een rol spelen bij het realiseren van het dorpsmonument. De bewoners van Borne kunnen namelijk stemmen over welke informatie zij graag zien op het monument. Deze verkiezingen zullen via BorneBoeit lopen. Meer informatie hierover volgt later.

Mocht je vragen hebben aan de studenten dan kan er contact gezocht worden met Estelle Slomp, via het volgende emailadres: 505024@student.saxion.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Hoe ervaren wij de natuur?

De Euregio steunt de uitwisseling van kunst tussen Kunstkreis Spektrum88 uit Rheine en het...
04-06-2024

Twee eeuwen Bornse Vermaning

In oud Borne staan verschillende gemeentelijke en rijksmonumenten. Voor twee rijksmonumenten is...
02-06-2024

Cor Hilbrink in de spotlights

Volgend jaar rond Pinksteren staan in het Openluchttheater Hertme vier voorstellingen gepland...
20-05-2024

Bornse kunstenaars exposeren gezamenlijk

De ene kunstenaar is wat meer bekend dan de ander. Wat ze gemeen hebben? Ze komen allemaal uit...
10-05-2024

Vermakelijk dauwtrapfeestje bij Robin Hood

Ongetwijfeld zullen de fraaie temperaturen en het vriendelijke zonnetje er donderdagmiddag aan...
09-05-2024

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024