Studenten van Saxion werken aan dorpsmonument
17-03-2023
DE BAKENS VAN BORNE

Studenten van Saxion werken aan dorpsmonument

Het komende half jaar werken vijf studenten vanuit Hogeschool Saxion aan het toekomstige te realiseren dorpsmonument, de Bakens van Borne.
 

Bij hogeschool Saxion hebben ze het Smart Solutions Semester. Dit houdt in dat studenten van verschillende opleidingen samenwerken aan een project. Zo leren studenten samenwerken met mensen met verschillende expertises aan een case voor een organisatie of bedrijf. De studenten Estelle van Commerciële Economie, Arnoud van Bedrijfskunde, Tess van Ondernemerschap en Retailmanagement, Sam van International Business en Kim van Creative Business, gaan aan de slag voor de Bakens van Borne. Op dit moment zitten ze allemaal in hun derde jaar van de opleiding.
 

Meer dan een monument

In Borne komt er een nieuw dorpsmonument, de Bakens van Borne. Dit monument bevat informatie over de geschiedenis van Borne maar ook over Borne van nu. Hierbij zullen ook verschillende locaties en personen uit Borne betrokken worden. Het monument en alles daaromheen moet nuttig zijn voor de huidige Bornenaren, nieuwe inwoners, toeristen, maar het moet ook educatief zijn voor kinderen en jongeren. Hoe het monument eruit gaat zien dat is al in grote lijnen bekend, maar de invulling en alles eromheen nog niet. Het zal in ieder geval meer dan alleen een monument worden. Het is de bedoeling dat het zorgt voor veel interactie en dat jong en oud erbij betrokken wordt. Ook wordt hiermee de historie van Borne levendig gehouden en worden de bewoners en toeristen hierover geïnformeerd. De studenten van Saxion komen met een plan om dit te kunnen realiseren. “Wij willen ons vooral richten op de communicatie en hoe wij onze informatie gaan overbrengen naar de verschillende doelgroepen.”
 

De studenten zullen elke vrijdag in het Kulturhus in Borne zitten om te werken aan het project. Op de rest van de dagen werken ze op Saxion of vanuit huis.
 

BorneBoeit zal ook een rol spelen bij het realiseren van het dorpsmonument. De bewoners van Borne kunnen namelijk stemmen over welke informatie zij graag zien op het monument. Deze verkiezingen zullen via BorneBoeit lopen. Meer informatie hierover volgt later.

Mocht je vragen hebben aan de studenten dan kan er contact gezocht worden met Estelle Slomp, via het volgende emailadres: 505024@student.saxion.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Borns Blauw in gedichten en raps

Het dichterscollectief bornedoetpoëzie roept de inwoners van binnen en buiten Borne, jong...
23-09-2023

Rapunzel steelt de hartjes in Openluchttheater

Terwijl veel papa’s hun vermaak vonden in de Grolsch Veste in Enschede, waren de...
17-09-2023

Art Blue, Blauw in de schilderkunst

Het Cultureel Podium Bornse Synagoge timmert met een nieuw initiatief aan de weg. Haar...
15-09-2023

Borns Blauw opent met helder water

Normaliter heerst er op zaterdagmorgen rond 10.00 uur nog een serene rust op het Dorsetplein....
09-09-2023

‘Wiener Melange Café’ opent Lifestyle zondag

Als zondagmiddag 24 september de nieuwste trends voorbijkomen op de blauwe loper in het centrum...
07-09-2023

Internationaal tintje aan Bornse filmpremière

Vrijdagavond ging in het Kulturhus de langverwachte oorlogsfilm ‘Max: een band voor het...
01-09-2023