‘Op koers met Huis van Borne’
WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN IN GANG GEZET

‘Op koers met Huis van Borne’

“We liggen op koers om dit jaar helderheid te krijgen over het Huis van Borne”, zegt burgemeester Jan Pierik. “Ik ga er nog steeds vanuit dat de gemeentelijke organisatie begin 2025 zal gaan verhuizen naar het Kulturhus.” Een van de zaken die daarvoor in gang gezet moet worden is een formele bestemmingsplanwijziging, waarvoor de procedure gestart is.

 

Het Kulturhus wordt uitgebreid met een nieuwe raadzaal en ambtelijk werkhuis in het verlengde van het huidige kantoor en op het kelderdek van de ondergrondse parkeergarage. Vooralsnog heeft het geheel de werknaam ‘Huis van Borne’ gekregen, maar de bedoeling is dat vanaf volgende week inwoners suggesties voor een nieuwe naam voor het gebouw kunnen doorgeven.
 

Kosten

Komende dinsdag is er voor de gemeenteraad een informatieavond over de laatste stand van zaken met betrekking tot ontwerp en andere deelprojecten, zoals de transitie naar meer hybride werken. Eind dit jaar zal de gemeenteraad de rekening gepresenteerd krijgen en gevraagd worden een krediet beschikbaar te stellen. Het laatste nieuws was 8,1 miljoen. Indachtig de ontwikkelingen van project ’t Wooldrik is een verdere prijsstijging niet denkbeeldig. Pierik: “Er is een stelpost van 24 miljoen beschikbaar, waaruit prijsstijgingen van de grote projecten opgevangen kunnen worden. Ook voor dit project. We gaan kijken of we het daarmee gaan redden.”
 

‘Van een andere orde’

Eén van de redenen waarom het huidige plan voor ’t Wooldrik niet door kan gaan is dat de gigantische prijsstijging de hele stelpost zou opsouperen. “Dan zou er voor de andere projecten, waaronder ook de Vloedbeltverbinding, niets meer overblijven.” Een andere reden was dat er te veel open einden bleven bestaan in de overeenkomst met de aannemer en de risico’s te groot werden. Bang voor dezelfde problemen met project Huis van Borne is Pierik niet. “Qua risicobeheersing is dit een beter overzienbaar project. Minder complex ook. Bij ’t Wooldrik zag je dat er voortdurend werd gesleuteld aan het ontwerp. Dat is bij het Huis van Borne veel minder aan de orde.”
 

Op verzoek van de gemeenteraad wordt er gelijktijdig nagedacht over de herontwikkeling van het huidige gemeentehuis, of in ieder geval de plek waar het staat. “In de loop van dit najaar komt er een centrumvisie, met daarin ook zicht op de herontwikkeling van dit gebied.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Herman — 13 apr 2023
Er is geen gemeente in heel Twente die op deze manier zichzelf zo onsterfelijk belachelijk maakt. Geen enkel gevoel voor wat er leeft in het dorp, een politieke radar die al jaren stuk lijkt te zijn en een college van B&W dat zo langzamerhand niet meer serieus te nemen valt en de ene ongelukkige uitspraak na de andere doet (met name de heer Velten is hier een ster in). Waarom nou niet gewacht met dit aan te kondigen totdat je over een paar maanden hopelijk en eindelijk de knoop hebt doorgehakt voor de nieuwe school op het Ridderspoor in Borne West
Johan — 11 apr 2023
Treurig om te lezen, o.a.Vloedbeltverbinding(nog meer racebanen in Borne West)belangrijkrijker zijn dan scholen, sport ,gezonde leefomgeving( meer groen) kwaliteit in Borne West is totaal niet interessant bij deze gemeente, afvalput.Triest!
henk — 10 apr 2023
Waarom deze verhuizing nu nog, over hooguit 5 jaar horen we bij Hengelo. Zou ook veel beter zijn.
Tim — 07 apr 2023
Die ambtenaren kunnen toch prima hun werk doen in het huidige gemeentehuis!!! Waarom voorrang?? Schandalig dit! Zorg eerst voor de nieuwe school en sportaccommodatie!
Dat gemeentehuis kan zeker nog 15 jaar mee!!
Albert — 07 apr 2023
Dit is weer typisch gemeente Borne, ze zijn in de lokale politiek echt de weg kwijt. De miljoenen vliegen over tafel maar wel de verkeerde kant op. Schande Gemeente Borne!
Nienke — 07 apr 2023
Weg met dit project, onderwijs en sport eerst!!!!
JO — 07 apr 2023
Geachte heer Pierik en overige raadsleden,
Ik adviseer U een bezoek te brengen aan de basisscholen Jan Ligthart en Het Oldhof, die in deplorabele staat verkeren. Vervolgens kunt U de conclusie trekken waar de hoogste prioriteit ligt. Een nieuwe basisschool in Borne-West voor de jeugd die de toekomst heeft of een nieuw modern luxueus onderkomen voor B&W en zijn ambtenaren.
Mocht U dan de conclusie trekken dat het Huis van Borne voorrang dient te krijgen dan zegt dat veel zo niet alles over de Bornse politiek die eigen belang boven gemeenschappelijk belang plaatst. Wel fijn dat de burger nog mag meedenken over de nieuwe naam van Het Huis van Borne.....
Michaela — 06 apr 2023
Is het huidige gebouw lek? Is het te koud? Is er geen toilet?

Oh dat is het allemaal niet?

Het is gewoon weer een ander totaal onnodig prestigeproject.

De inwoners hebben behoefte aan goede basisvoorzieningen. Nette stoepen, onderhouden straten, fijne en veilige scholen enzovoort. Maar het pluche gaat voor. Het lijkt wel op de Haagse politiek. Bah!
Henk — 06 apr 2023
Vloedbeltverbinding ...
Verbinding is op school, bij de sport, wandelend en fietsend op straat, en meer culturele activiteiten en zijn. Het budget voor echte verbinding moet blijkbaar lijden onder de heilige giftige koe (met z'n immer groeiende infra-honger), afgeschermd van medemens en landschap.
Breng de snelheid naar beneden en files worden wel minder, flitsen onze levens minder langs elkaar heen.
Marianne — 06 apr 2023
Dit kan niet waar zijn. Dan maar geen Vloedbeltverbinding en t huis van borne. Is het niet belangrijker dat de kinderen een veilige school hebben. De jeugd heeft de toekomst. De jeugd moet toch kunnen sporten. Een fatsoenlijke sporthal hoort er toch bij in een gemeente met 24000 inwoners. t huis van Borne maar even in de ijskast Ipv de sporthal. T bestaande gemeentehuis even een opfrissertje moet toch ook voldoende zijn. T is toch van de gekke dat t huis van Borne wel door gaat. College en gemeenteraad t is beschamend. Jullie beslissen over t geld van de inwoners van Borne. Zelf op t plusje zitten en kinderen in in een muffe school. Gemeenteraad wees eindelijk met dit college op uw hoede. Wordt wakker.
Nienke — 06 apr 2023
Maak van het huidige gemeentehuis een plek voor flexwoningen, dan is dat probleem ook opgelost en dan kan de school gewoon bouwen aan de Anemoon/Ridderspoor.......

Wat een waanzin dat dit project wel zijn doorgang vindt......
Dit valt toch niet uit te leggen?????
F — 06 apr 2023
Beste Raad en B&W, het schaamrood zou op uw kaken moeten staan! Ben u de demonstratie van kinderen, ouders en docenten van een week geleden alweer vergeten? En de insprekende sportverenigingen? Tekenend uw korte termijn geheugen. Vertrouwen in de politiek daalt wederom!
U staat aan de vooravond om belangrijke beslissingen te nemen voor onderwijs (de jeugd heeft de toekomst) en de sport. Focus u op deze dossiers ipv het pluche voor u en uw ambtenaren
Jenny Kotteman — 06 apr 2023
Wel een nieuw gemeentehuis maar geen nieuwe school Jenneke

Borns Bijtje voor verenigingsman Erik Rouhof

Zaterdagmiddag, een week na het carnaval, werd de fonkelnieuwe kantine/bar geopend van de...
17-02-2024

Provincie start planologische procedure Wind...

Het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel start met de planologische procedure voor het...
16-02-2024

Volgende stap richting Vloedbeltverbinding

Dinsdag hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel het Provinciaal Inpassingsplan...
14-02-2024

Arthur Lammers voorgedragen als opvolger Martin...

Borne-Nu draagt Arthur Lammers voor als opvolger van de 26 maart 2024 aftredende wethouder...
05-02-2024

Aan de slag met inclusie

In het ‘Borns Akkoord’ heeft de gemeenteraad het college opdracht gegeven om...
01-02-2024

Trouwen mag nu ook in de kerk

Sinds 2020 is het in de gemeente Borne mogelijk om een burgerlijk huwelijk of geregistreerd...
01-02-2024