‘Heb jij voor mij…’ houdt jong en oud bezig
DRUKBEZOCHTE RUILBEURS VAN PLAKPLAATJES VOOR BOEK OVER DE GESCHIEDENIS VAN BORNE

‘Heb jij voor mij…’ houdt jong en oud bezig

“Het is zoeken naar een speld in de hooiberg”, verzucht Robert Wallerbosch van de Plus supermarkt aan De Höfte woensdagmiddag nadat hij de berg met plakplaatjes overziet die voor hem op de tafel ligt. “En we begónnen zo gestructureerd…” voegt Hendrik-Jan Huls van de andere Plus markt er lachend aan toe. Het duo gaat bijna ten onder aan de honderden die van 15.00 tot 19.00 uur samenkomen in het Kulturhus om de ontbrekende schakel te vinden voor hun plakboek, handelend over de geschiedenis van Borne.
 

Vermakelijk

Het is gewoon vermakelijk om te zien. De een wandelt met het speciaal voor deze gelegenheid uitgegeven boek ‘Bijzonder Borne’ langs de rijen tafels, een tweede struint rond met een volgeschreven A-viertje met daarop de ontbrekende nummers en een derde en vierde hebben elkaar bij de piano gevonden waar ze hun ‘handelswaar’ tegen elkaar proberen uit te ruilen. En zo zijn er nog tig varianten te zien en te horen. Zo blijken er bijvoorbeeld ook al kleinschalige ruilbeursjes gehouden te zijn op straat- dan wel wijkniveau, anderen hebben hun familieberaad eraan gespendeerd en/of inmiddels tal van gezellige avonden beleefd om hun boeken vol te krijgen.
 

‘Echt Borns’

Het geheel doet denken aan de aloude flippotijd of de rages rondom de voetbalplaatjes. Maar het is wel 2023 en wat dat betreft staat de tijd dus gewoon nog stil. Onder de bezoekers veel ouderen die natuurlijk iets met de geschiedenis van Borne hebben, maar tegelijkertijd ook hun verzamelwoede niet kunnen onderdrukken. Toch zijn er ook een groot aantal jongeren, die samen met hun papa’s en mama’s de nostalgische draad weer hebben opgepakt. Het vertier is algemeen en dat maakt het voor velen ook zo leuk. “Het is een mooi initiatief”, “Echt Borns”, “Dit heeft zowel een maatschappelijke als sociale functie” en “Het is weer eens wat anders” zijn de superlatieven die te horen zijn.
 

Wat er uiteindelijk met de overgebleven plaatjes zal gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. De Heemkundevereniging en Het Dijkhuis hebben hun interesse in elk geval al kenbaar gemaakt… (AJ/BM)

 

Ruilbeurs plaatjesboek

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Feestelijke tijdreis in zonnig Borne

Het volledig nieuwe evenement Wiener Melange Café bleek zondagmorgen een schot in de...
24-09-2023

Koksteam Dorset in finale Gouden Koksmuts

Maar liefst elf gerenommeerde restaurants uit ons land streden eerder deze week in de...
22-09-2023

Prestigieuze horeca award voor Marly Sauer

Marly Sauer, pas 21 jaar, kreeg onlangs volslagen onverwacht de Joop Braakhekke Apprentice Award...
21-09-2023

Koffieconcert en modeshows kleuren koopzondag

Afgemeten aan de temperaturen zou je het wellicht niet zeggen, maar toch staat het najaar voor...
20-09-2023

Het Seminar: ‘Met nieuwe passie terug naar de...

In de zomer van 2018 opende Het Ideaal, daar waar het zelfvoorzienende centraal staat,...
19-09-2023

Ben en Astrid doven hun Pijpelaar

Het is alweer 22 jaar geleden dat Ben en Astrid Stuivenberg de sigarenzaak overnamen van de...
08-09-2023