Expositie Karel Leusink

JAN

14

APR

07

Expositie Karel Leusink

Oude Kerk

Afbeeldingen van Karel zijn een weergave van zijn werkelijkheid, waarin hij streeft naar een herkenning voor iedereen. Voor hem is kunst een manier van communiceren en een reactie op te roepen; dat kan zijn van verwondering, maar ook één van 'dit-(h-)erken-ik-niet'.

 

Hij werkt graag op papier en canvas of linnen. Hij houdt van kleuren, maar kiest ook bewust voor tinten zwart en wit. Soms boetseert hij beelden, die hij meestal daarna in brons laat uitgieten. Wat hij leuk vindt is om onderwerpen op een andere manier te bekijken, waar het licht, de vorm en de uitingen van mensen belangrijk zijn voor hem. Bekend van hem zijn de 'vlekken' tekeningen. Zijn uitgangspunt is dan niet een blanco vel wit papier, maar juist een stuk papier waar 'al wat mee gebeurd is', dat al wat vlekkerig is. Die inspireren hem dan om op 'verder te borduren '.

 

In zijn jeugd heeft het christelijke geloof met zijn dogma’s een nogal beperkende invloed op hem gehad. Inmiddels ziet hij meer ruimte en vrijheid en ervaart hij het liefdevolle. Hij wil met deze expo jullie die ruimte en liefde laten zien: JEZUS als mijn broer of mijn zus. En ook zo nabij.

 

Karel was tot zijn 64ste jaar tandarts in Borne. Toen is hij naar de Kunst Academie in Enschede (de AKI) gegaan; in 2017 voltooide hij deze opleiding met succes. Vier jaar heeft hij daar elke dag genoten van deze vrije mogelijkheid om zich te uiten en verder te ontwikkelen.

 

Openingsdagen en -tijden

De opening van de expositie in de Oude Kerk in Oud Borne is zondag 14 januari om 14.00 uur.

Daarnaast zijn de werken van Karel te bewonderen op de zondagen 21 januari; op 4, 18 en 25 februari; op 3, 10 en 17 maart en op 7 april, telkens van 14.00 tot 16.00 uur.

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip