Anka Jacobs weer lijsttrekker VVD
NA 2014 OOK IN 2018 BOVENAAN DE VERKIEZINGSLIJST

Anka Jacobs weer lijsttrekker VVD

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 voert Anka Jacobs opnieuw de verkiezingslijst van de VVD Borne aan. Ook in 2014 was Jacobs de lijsttrekker van de liberalen, nadat ze daarvoor al vier jaren in de gemeenteraad zitting had. De partij behaalde in 2014 twee zetels.

 

Tijdens de ledenvergadering werd Jacobs gevraagd de kar bij de verkiezingen weer te trekken. “Het was geen gemakkelijke afweging”, vertelt ze. “Na twee periodes vind ik eigenlijk dat je nieuwe mensen een kans moet geven in de gemeenteraad. Aan de andere kant zijn er dossiers die ik nog niet wil achterlaten: de mestvergister, de ontsluiting van de Molenkamp en het Integraal Huisvestingsplan van de basisscholen. Ik heb het gevoel dat ik daar nog niet alles heb gedaan wat mogelijk is en wil mijn verantwoordelijkheden op die onderwerpen nog verder nemen.”

 

Dinsdag wordt de volgorde van de rest van de verkiezingslijst van de VVD Borne vastgesteld. “We hebben een fijne ploeg. Ook met jonge mensen”, aldus Anka Jacobs. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Michel van de Graaf — 15 nov 2017
Als de VVD tegen de verbindingsweg is krijgen ze mijn stem.
weet iemand dat?
Ron Hartman — 13 nov 2017
Toch maar eens een pluim Astrid; Ernst Jansen steekt met kop en schouders uit als het om doorwrochte dossierkennis gaat. Maarrr... wat levert het op waar standpunten al voor de vergaderingen ingenomen zijn? Nog steeds lijkt partijdiscipline van de rest, standpunten al in een vroeg stadium vast te klinken en het ''samen'' oplossingen zoeken, ver weg, of het moet om een simpel onderwerp zoals sport(accommodatie) gaan waar dan veel ruimte wordt gegeven aan elke inspreker met wilde dromen en vaak ook zelf sportminded. Inspraak van burgers? Ik wijs naar de wens om een school in het centrum te houden; compleet ingekapseld en gemanipuleerd. We mogen wel betalen, maar laten de schoolbesturen ongehinderd de buit (2 instromen per locatie) binnenhalen. Evenals de politieke vernieuwing, waar een half jaartje terug lakoniek vastgesteld werd dat dat niet van de grond kwam. Discussies via social media worden gemeden of zelfs geboycot; dat betekent: geef ons weer 4 jaar en hou je verder stil burgers. De stemgang wordt op deze manier, zwaar volgend jaar.
Astrid — 13 nov 2017
Dus... als ik het goed begrijp, komen alle partijen met dezelfde lijsttrekkers? Krijgen we straks een voortzetting van een zelfde raad en een zelfde college? Spannend en verfrissend, maar niet heus. Goh, gek he, dat de gemiddelde inwoner politiek maar een suffe bedoening vindt.
Inderdaad, na twee periodes moet je anderen de kans geven om jouw blinde vlekken in te vullen. Slepende dossiers nog niet afgewerkt, dan wordt het tijd om die dossiers juist aan anderen over te dragen.

Gemeente wil toeristenbelasting invoeren

Als het aan het college ligt wordt er per 1 januari 2025 toeristenbelasting geheven op betaalde...
25-04-2024

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024