Sportieve ontspanning voor mantelzorgers
08-03-2018
BEHOEFTE EN AANBOD AFSTEMMEN VOOR BEWEEGTREFPUNT

Sportieve ontspanning voor mantelzorgers

“Mantelzorgers vinden de zorg voor een naaste vaak vanzelfsprekend. Maar het legt ook vaak een fysieke en psychische druk op ze. Daarom bieden we mantelzorgers het BeweegTrefpunt aan”, zei wethouder Martin Velten bij de ‘opening’ van het initiatief van de gemeente, TMZ ‘t Dijkhuis en Welzijn Ouderen om ook op het gebied van sport en bewegen iets aan te bieden voor mantelzorgers in de gemeente Borne.

 

Het BeweegTrefpunt bestaat al enkele maanden. Veel gebruik werd er nog niet van gemaakt. Wellicht heeft het te maken met te weinig publiciteit, maar misschien ook met het moeilijk bereiken van de doelgroep of het nog niet vinden van de juiste invulling. Van opgeven is echter geen sprake. “We hebben als gemeente meer aandacht voor mantelzorgers. Er zijn al mantelzorgcafés. We willen ook graag bekijken wat we precies met elkaar willen op het gebied van sport.”

 

‘Alles is mogelijk’

Om die reden waren er een tiental mensen uitgenodigd om mee te denken en zelf te ervaren hoe samen bewegen tot ontspanning en het behouden van de vitaliteit kan leiden. Ze volgden een les yoga op de stoel, met diverse ademhalings- en meditatieoefeningen, hadden er duidelijk plezier in en gingen vervolgens in gesprek met de initiatiefnemers over de mogelijke invulling van het BeweegTrefpunt.

 

Daarbij werden eigenlijk alle opties opengehouden. “Het kan best zijn dat we met z’n allen gaan wandelen of zwemmen, als u dat leuk vindt. Alles kan. Zeker op deze mooie plek, ’t Wooldrik”, meldde Astrid Vogelzang van ‘t Dijkhuis, die samen met buurtsportcoach Saskia Pigge het gezicht van het BeweegTrefpunt zal zijn. De ontwikkeling van het BeweegTrefpunt is kortom nog volop in beweging, flexibel en afhankelijk van de behoefte bij de doelgroep.

 

Twee keer per maand

Het BeweegTrefpunt is iedere vierde dinsdagochtend van de maand van 10.00-12.00 uur en elke tweede donderdagmiddag van de maand van 14.00-16.00 uur geopend. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Om 't BeweegTrefpunt voor iedereen toegankelijk te maken, kunnen mensen zonder vervoer zich laten ophalen door te bellen met 06 23638755. Voor de zorgontvanger is professionele ondersteuning vanuit TMZ 't Dijkhuis aanwezig, zodat de mantelzorger even kan ontspannen. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
joke boevink — 09 mrt 2018
Fijn dat jullie van de officiële opening berichten. Dank! Om nog even aan te vullen: ook Steunpunt Mantelzorg - SIZT (Lenneke Herben), is actief betrokken bij het Beweeg-trefpunt

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024

Borne is (voor even) weer schoon

Deze zaterdagmorgen stond voor velen weer in het teken van Borne Schoon, de plaatselijke en...
23-03-2024

‘Groet vanuit mijn Bornse paleisje’

De woorden van de 73-jarige mevrouw uit Hengelo komen binnen. Ze verblijft nu zo’n...
22-03-2024

Kosten Huis van Borne vallen mee

De inschrijvingen van aannemers voor de bouw van het Huis van Borne zijn sinds vorige week...
21-03-2024

Afscheidsreceptie Martin Velten

Komende dinsdag, 26 maart, zal de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Martin Velten. Na...
20-03-2024