‘Het nieuwe Huls creëert een thuis’
22-05-2018
HAN EN YVONNE WESSELS TROTS OP HUN NIEUWE, EIGENTIJDS CONCEPT IN WONEN

‘Het nieuwe Huls creëert een thuis’

Al ruim 85 jaar wordt er onder de naam Huls in Borne geschilderd en verf verkocht. Opa Hendrik Huls begon er mee in 1932, eerst nog aan de Oude Hengeloseweg en later aan de Aanslagsweg. Een nering die vandaag de dag en met succes door Han Huls en zijn vrouw Hazel wordt voortgezet onder de naam Huls schilderwerken. Een deurtje verderop, op nummer 20, bestieren zus Yvonne en haar man Han Wessels al 22 jaar hun winkel in verf en toebehoren. Komende vrijdag en zaterdag houden ze in hun geheel vernieuwde winkelpand, waarin een fonkelnieuw concept is uitgerold, hun openhuisdagen.

 

Stevige positie

“Het werd tijd voor iets nieuws”, aldus Han en Yvonne. “Natuurlijk, mensen in Borne - maar zeker ook uit de wijde omgeving - wisten ons al jarenlang te vinden als het gaat om verf, behang en raamdecoratie. Onze kennis van zaken en het daarmee gepaard gaande advieswerk verschaften ons een stevige positie in deze specifieke markt. Maar de wereld verandert, mensen veranderen, ideeën over wonen veranderen en alles wat er in dit segment te koop is, verandert. Daar moet je dus iets mee als je wilt overleven”, aldus Han.

 

Volgens beiden stapt de klant van vandaag niet alleen naar binnen voor een nieuwe bus verf. “Integendeel, hij - of zij natuurlijk - is op zoek naar sfeer, naar een nieuwe beleving van het wonen. Die beleving willen wij bieden. Door niet alleen schilder te zijn, maar ook stylist en stoffeerder.” Hun ideeën vonden ze terug bij Home Made By…, het merk dat inspirerend vakmanschap, betaalbare kwaliteit en vernieuwing hoog in het vaandel heeft. Samen rolden ze het nieuwe concept uit aan de Aanslagsweg, waardoor er na maanden van keihard werken een ware metamorfose is ontstaan.

 

Beleving

Het gevolg is dat de verfhoek veel compacter is geworden en meer naar achter in de winkel is verplaatst. De vrijkomende ruimte is benut voor een rijke presentatie van de honderden kleuren en dessins in raamdecoratie, vloerbedekking, gordijnen en pvc-vloeren. Her en der staan zithoeken opgesteld, inclusief accessoires zoals verlichting. “Ja, ook dit soort zaken verkopen we nu”, zegt Yvonne niet zonder trots. “Hiermee creëren we namelijk de zo gewenste beleving, een totaalconcept in wonen.” En Han aanvullend: “Kijk naar die wand met krijt- en kalkverven van Pure & Original. Zo gaat verf ineens leven.”

 

Het is duidelijk, Han en Yvonne Wessels gaan, samen met hun medewerkers Helga en Agnes, een nieuwe, volgende fase in. En dat gebeurt onder een nieuwe naam: Huls Kleur en Interieur. In de loop van deze week wordt de belettering aangebracht. “Want ja, ook in die zin werd het tijd voor iets nieuws”, besluit Han lachend. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Han en Yvonne: van harte met weer een nieuwe mijlpaal. Stilstaan is achteruitgang dus mooi om weer een nieuwe stap te maken, succes!

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024