‘Kom erbij!’ En dat deden ze…
03-10-2018
KINDERBOEKENWEEK-FEEST IN KULTURHUS

‘Kom erbij!’ En dat deden ze…

Er was heel erg veel belangstelling voor het Kinderboekenweek-feest dat woensdagmiddag in het Kulturhus werd gehouden. Honderden kinderen, veelal begeleid door hun ouders, gaven gehoor aan de uitnodiging: Kom erbij!

 

Dit jaar was het thema van de Kinderboekenweek ‘vriendschap’, met als motto ‘Kom erbij!’. Daarvan wisten de bibliotheekmedewerkers en vele vrijwilligers een uitstekend georganiseerd feest voor de vele kinderen te maken. Bij binnenkomst kreeg ieder kind een lijst met de activiteiten die er waren en ook zaten er consumptiebonnen aan. Die konden worden omgezet in drinken, fruit en een pannenkoek.

 

De pannenkoeken werden met veel enthousiasme gebakken in een kraam van de Bornse Pannenkoekbakkers op het plein voor het Kulturhus. Natuurlijk vergat niemand om zijn bon voor zo’n heerlijke pannenkoek in te leveren… Binnen was er een flink aantal activiteiten, waaronder vriendschapsbandjes maken, een happertje maken en knuffelen met cavia’s en konijnen. Maar de klap op de vuurpijl was toch wel dat er in de grote zaal getrouwd kon worden.

 

Trouwplechtigheid

Heel veel vriendjes en vriendinnetjes, al dan niet in speciale bruiloftskleding uitgedost, deden dat dan ook. Binnenkomend over de rode loper en onder de alom bekende melodie van de bruidsmars van Mendelssohn-Bartoldy, kwamen de stelletjes de grote zaal binnen. Een ambtenaar van de burgerlijke stand leidde vervolgens de trouwplechtigheid, waarna de nieuwbakken echtgenoten elkaar een ring aan de vinger mochten schuiven. Tenslotte mochten zij elkaar een door henzelf ondertekende trouwakte overhandigen. Met een traditionele knuffel werd de plechtigheid dan afgerond. De trouwfotograaf zette daarna het kersverse echtpaar op een Polaroidfoto, zodat zij die direct mee naar huis konden nemen.

 

Buiten waren er de meer sportieve activiteiten uitgezet. Dankzij het stralende weer werd ook daarvan veel gebruik gemaakt. Onder andere konden de kinderen meedoen aan een ballonparcours, hink-stap-sprong en een vriendschaps-hindernisbaan. Op het gras stond een heuse tipi waarin de waarzegster haar werk deed. Ook daarvoor stonden de kinderen in de rij. Kortom een zeer geslaagde middag, goed georganiseerd en met terecht heel veel belangstelling. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024