Tante Rie viert feest en trakteert
19-03-2019
EIGENARESSE ANKE KAMP: ‘ELKE DAG GENIET IK WEER’

Tante Rie viert feest en trakteert

Op donderdag 4 april is het alweer vijf jaar geleden dat Anke Kamp haar winkeltje in taartbenodigdheden, koffie, thee en serviesgoed opende aan de Bakkerssteeg. Onder de naam ‘Tante Rie’ (vernoemd naar haar moeder, die thuis altijd voor gezelligheid zorgde met een kopje thee) zette ze toen haar allereerste stappen in ondernemend Borne. “En ik heb er geen seconde spijt van. Sterker, elke dag geniet ik weer”, zo zegt ze. Haar eerste lustrum over enkele weken viert ze met een aantal bijzondere acties.

 

‘Nu is moeders aan de beurt’

Voor het in 2014 echter zover kwam, had ze wel een aantal hobbels te nemen. Jarenlang was ze immers huismoeder geweest voor haar opgroeiende kinderen. “Toen ze eenmaal zover waren, zei ik tegen mezelf ‘nu is moeders aan de beurt’. Vanuit huis verzorgde ik al workshops taartdecoraties maken, maar ik wilde meer. De gezelligheid die ik proefde met de workshops wilde ik combineren met het winkelwerk en het leuke contact met klanten, waar ik tijdens mijn werk bij een grote boekhandel in Hengelo zo van kon genieten.”

 

Een jaar lang bleef ze nadenken, overal in het land ideetjes opsnuiven en plannen maken. En vooral veel wikken en wegen, “want eigenlijk vond ik het allemaal wel eng. Je moet immers investeren.” Toch zette ze door en op 4 april 2014 was Tante Rie een feit. De taartdecoraties werden maar even op een zijspoor gezet, de focus ging op het ondernemen.

 

Terugkijkend op de eerste vijf jaar zegt ze enorm veel geleerd te hebben. “Ik heb veel meer durf gekregen en de moed gevonden om voor mezelf op te komen. Niet bang te zijn om te veranderen. Zo voerde ik in het eerste jaar ook pannen in mijn assortiment. Maar eigenlijk had ik er niks mee. Eruit met het spul dus en plaats maken voor dingen die ik wel leuk vind. Kijk eens naar het serviesgoed dat we nu hebben, bijvoorbeeld van Blond en Bunzlau Castle, daar zijn we ondertussen groot in geworden en het past naadloos bij onze veelheid aan taart, koffie en thee.”

 

Hoge gunfactor

Het duurde niet lang of de bijzondere winkel in hartje Borne werd opgemerkt. Niet alleen in Borne, maar ook vanuit omliggende plaatsen maakte Tante Rie naam. ‘De plek hier in de Bakkerssteeg past me perfect. Soms denk ik weleens dat het misschien wat groter moet, maar waarom eigenlijk? Ik hoef niet zozeer groter te groeien en meer te willen. Zo is het goed. Ik geniet hier enorm en kan het op deze wijze nog goed behappen. Bovendien kent Borne een hoge gunfactor en ik vind het heerlijk om mijn klanten eerlijk en goed van advies te dienen, ze op het spoor van leuke en lekkere dingen te zetten. En die combinatie werkt.”

 

Haar lustrumfeestje viert Anke donderdag 4 april met een cadeautje voor elke klant, plus nog eens een goedgevulde goodiebag bij aankoop van minimaal 15 euro. Een dag later zijn er enkele bijzondere theeacties en zaterdag 6 april organiseert ze vanaf 12.00 uur een zogenaamde walk-in high tea. Op die dag gelden bovendien aantrekkelijke kortingen op haar serviezen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wendy — 23 mrt 2019
5 jaar alweer. Gefeliciteerd, geniet van alle feestelijkheden.☕
Annemiek Grootenhaar — 19 mrt 2019
Wat gaaf! Ik kom zeker het lustrum meevieren. Alvast van harte gefeliciteerd!

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024