21-08-2019 t/m 25-08-2019
Melbuul'ndagen 2019

AUG

21

AUG

25

Melbuul'ndagen 2019


Over twee weken staat het dorpscentrum weer in het teken van de jaarlijkse Melbuul’ndagen. ‘Vijf dagen Bruisend Borne’ is dan de nieuwe vlag die de lading van een onophoudelijke stroom aan grote en kleinere programmaonderdelen moet dekken. De 43steeditie begint woensdagavond 21 augustus met de traditionele Oogstdankviering in de St. Stephanuskerk en zal zondagavond 25 augustus met de band Wir sind Spitze en de kermis worden afgesloten.

 

Succesnummers

De editie van 2019 kent veel vertrouwde en gewaardeerde succesnummers zoals de feestavonden, de braderie, Borne Culinair, de autorally, de Ronde van Borne en de RunBikeRun. Onderdelen van de Melbuul’ndagen die niet weg te denken zijn. Maar ook nieuwe verrassingen prijken op het overvolle programma dat, geheel in stijl met het vernieuwde Melbuul’nmannetje, een sprankelend en eigentijds feest belooft te worden voor jong en oud.

 

Om te beginnen is er de nieuwe kermis, want de aloude najaarskermis wordt dit jaar voor het eerst tijdens de Melbuul'ndagen gehouden. Op de Bolkshoek en De Koem, en groter dan wat de laatste jaren gebruikelijk was. Maar ook is er in het weekend een Fortnite- en lasergametoernooi én op zaterdag nog eens een speciaalbierfestival in de Grotestraat Noord.

 

Boerderijdag voor de kleinsten

Eveneens nieuw is het kidsevent dat dit jaar voor het eerste keer over twee dagen zal worden uitgesmeerd. Op de zaterdag kunnen de kinderen onder andere prachtige sleutelhangers en kralenkettingen maken, helpt clown Funny met het zetten van glittertattoos en kan het grut haar beste dansmoves laten zien op de dansmatten. Op de zondag zal het kidsevent in het teken staan van de boerderij. Ranja komt die dag uit de ranja koe, er wordt geracet met traptrekkers en zo zijn er nog veel meer spelvarianten waarin de boerderij centraal staat.

 

En zo kan de lijst bijna oneindig worden aangevuld. Met de Bonte Avond in Het Dijkhuis en de Openingsborrel op donderdag bijvoorbeeld, waar een prominente Bornenaar het eerste vat zal aanslaan. Of met de boekenmarkt op zaterdag en een oldtimershow én e-bike testdag op zondag, een kofferbakverkoop, straatentertainment en muziek, waarin de bands Broadway, Jetset en het eerdergenoemde Wir sind Spitze een grote rol spelen.

 

Inschrijven en deelnemen kan nog

Inschrijven voor bijvoorbeeld de braderie, kinderrommelmarkt en autorally kan via www.melbuulndagen.nl, waar ook meer informatie over het programma te vinden is.

 

terug naar agenda