Groots jubileumconcert in voorbereiding
15-10-2019
STEDELIJK ORKEST VIERT 50-JARIG JUBILEUM OP 2 NOVEMBER IN ’T WOOLDRIK

Groots jubileumconcert in voorbereiding

Het Stedelijk Orkest Borne bestaat 50 jaar en gaat dat op 2 november vieren met een groot jubileumconcert. ‘Tijdreizen’ is het thema en dat komt niet alleen tot uiting in de muziekkeuze, maar heeft ook alles te maken met een reis terug in de tijd van het SOB zelf. Namelijk naar de tijd dat het orkest eens per twee jaar een groot showconcert gaf in de Evenementenhal die toen nog bestond.

 

“Dat waren grote happenings”, weet Dinand Kemper te vertellen. “Met showgirls en een groot decor. In die tijd hadden we wel 800 tot 1000 bezoekers bij zo’n concert.” Mooie herinneringen en die vormden de inspiratie voor het jubileumconcert dit jaar. “We gaan nog een keer zoiets doen. Dat was het idee.” In januari al begon het brainstormen en na het Koningsconcert begon de organisatiemachine echt op stoom te komen en kreeg het jubileumconcert steeds vastere vorm.

 

Concertzaal in 't Wooldrik

In sporthal ’t Wooldrik wordt één van de sportzalen volledig omgetoverd tot een concertzaal. “Met een groot podium en een dansvloer ervoor. Er zijn tafels en stoelen voor het publiek, zodat iedereen echt lekker comfortabel kan zitten. Maar er zijn ook statafels achterin bij de bar. Het moet gewoon een gezellige avond worden, in een ontspannen sfeer. Er kan doorlopend een drankje gehaald worden.”

 

Op het programma muziek van ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld tot het winnende songfestivallied ‘Arcade’ van dit jaar. De band Dokter en de Heer en dansstudio Danceworkx verlenen medewerking aan het concert. Zangeres Leonie Pol zal optreden samen met het SOB en met Dokter en de Heer. Een avondvullend programma, van 20.00 uur tot 22.00 uur. “Daarna blijft Dokter en de Heer spelen tijdens de afterparty, totdat we eruit moeten.”

 

Kaartverkoop gestart

Ronny Kollen verzorgt licht en geluid. “We pakken het echt heel professioneel aan. Het wordt prachtig!”, verzekert Kemper, die knap druk is met de laatste puntjes op de i. “Dit doe je niet ieder jaar. Dat is gewoon niet te doen. Bovendien is het ook behoorlijk kostbaar.” De entree voor het jubileumconcert bedraagt 5 euro. “Maar daar zitten wel twee consumpties bij inbegrepen.”

 

Kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bruna, Wiggers muziekinstrumenten, via de website van het SOB of de leden van het orkest. Er kunnen 400 bezoekers in de zaal. “Vol is vol.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024