29-01-2020
Filmhuis - Dirty God

JAN

29

20.15 Filmhuis - Dirty God


104 min.
Drama
Regie: Sacha Polak, Nederland, 2019

Jade’s leven verandert voorgoed als haar ex-vriend zoutzuur in haar gezicht gooit. Het bruisende nachtleven was voor Jade een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Dirty God is het Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: ‘Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties’.

Dirty God is de openingsfilms van het Internationaal Film Festival Rotterdam en is geselecteerd voor het Sundance Film Festival. Het is voor het eerst dat daar een Nederlandse film tot de hoofdcompetitie weet door te dringen.

De pers over Dirty God:
VPRO Cinema (★★★★) 'Intiem portret van een strijdbare jonge vrouw'
de Volkskrant (★★★★) 'Wordt niet politiek of topzwaar'.

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor Vrienden van Filmhuis Borne)

 

terug naar agenda