Gerard van den Hengel zal Borne missen
WAARNEMEND BURGEMEESTER ZWAAIT NA NEGEN MAANDEN AF

Gerard van den Hengel zal Borne missen

Eind deze maand draagt Gerard van den Hengel het stokje van het hoogste ambt in de gemeente Borne over aan Jan Pierik. Van den Hengel heeft in de negen maanden tussen het vertrek van Rob Welten en de aanstelling van Jan Pierik de taken van het burgemeesterschap op zich genomen als waarnemend burgemeester en dat deed hij met veel plezier en inzet. Lichtelijk geëmotioneerd zegt hij met tranen afscheid te zullen nemen van de Bornse samenleving. “Ik heb hier zoveel oprechte en lieve mensen ontmoet, waar ik helaas niet allemaal persoonlijk afscheid van kan nemen. Graag wil ik iedereen bedanken. Wat zal ik Borne missen!"

 

Afslag Borne-West

Het was na vele jaren wethouderschap in Barneveld voor Gerard van den Hengel de eerste burgemeesterspost. Veel wist hij in eerste instantie niet van Borne. “Afslag Borne-West kende ik wel, maar ik leefde in de veronderstelling dat het daarachter allemaal Hengelo was.” Na zich van te voren wat nader verdiept te hebben in de gemeente Borne had hij wel het gevoel dat het een gemeenschap was waar hij goed zou kunnen werken.

 

“En dat is ook bewaarheid geworden. Borne is een mooi dorp, waar het prachtig wonen is en dat veel goede voorzieningen heeft. De samenleving regelt hier een heleboel zelf, zonder dat de overheid eraan te pas komt. De sociale structuur klopt hier wel. Ook al zeggen mensen soms dat noaberschap tegenwoordig niet meer zoveel inhoudt, je merkt dat het hier nog steeds leeft. Er worden in Borne geweldige dingen georganiseerd en men kijkt naar elkaar om.”

 

Dat niet iedereen zich omarmd voelt door de maatschappij weet Van den Hengel als portefeuillehouder Veiligheid ook. “Daar maak ik me wel zorgen over. Er zijn jongeren die nergens bij aangesloten zijn en die dreigen we soms kwijt te raken. Qua problematiek zit je hier wel tussen de steden in. Het is in Borne wel veilig hoor, maar wees waakzaam!”

 

Regelmatig in de samenleving

Het burgemeesterschap is Gerard van den Hengel goed bevallen. “Het is een heel mooi ambt, waarin je veel kunt betekenen. Je hebt natuurlijk wel veel verantwoordelijkheid op je schouders en soms is het ook wel een eenzaam beroep. Maar ik heb van de meeste dingen genoten. Ik heb best wel een beetje te veel uren gemaakt. Maar neem nu de gala-avond van de carnaval. Het is voor inwoners belangrijk dat je daar bent, maar ik heb zelf ook een leuke avond gehad.” En zo was Van den Hengel heel regelmatig in het dorp te zien, bij allerlei gelegenheden. Zichtbaar genietend.

 

Volksaard

“Ik heb in deze negen maanden vreselijk veel geleerd. Vooral op dat veiligheidsdossier ben ik gewoon erg gegroeid. Maar ook organisatorisch denk ik mooie dingen gedaan te hebben.” Hij zal ook de gemeentelijke organisatie missen. “Er wordt hier hard gewerkt, hoor. Mensen mopperen wel eens, maar moet je kijken met wat voor kleine club ze het hier allemaal moeten doen!”

 

Zijn tijdelijke appartement in Borne wordt de komende tijd verder leeggehaald. Van den Hengel verhuist weer terug naar Barneveld, in afwachting van een mogelijke volgende burgemeesterspost. Maar de eerste prioriteit zijn de al ingeslagen vakantiefolders. “Even onthaasten.” Hij hoopt ooit wel weer terug te komen in Twente. “Als de zeespiegel blijft stijgen dan kun je niet anders. Maar serieus, de volksaard past me. Twentse leu, leuke leu!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 20 jan 2020
Heb u slechts één keer mogen ontmoeten - u bent een innemelijke man; een burgervader in hart en ziel; een bestuurder. Ik wens u veel succes in een eventuele nieuwe gemeente!
Ron Hartman — 18 jan 2020
In alle Ernst, U had wellicht wat langer moeten blijven om het geleerde verder te verdiepen en implementeren in de organisatie. Zorg voor een goeie overdracht en good goan.
Wim Geul — 17 jan 2020
Gerard het is ons ook heel goed bevallen, dank daarvoor. Jammer dat je vertrekt, het ga je goed, wellicht tot weerziens.
Ernst — 17 jan 2020
Beste Gerard,
Dank voor je inbreng en met name voor het feit dat door jouw invloed en inbreng er
meer orde en duidelijkheid in Borne is ontstaan

Lineke — 17 jan 2020
Gerard, wat fijn dat ik je heb mogen leren kennen! Succes op je verdere gemeentepad. Tot ziens, het ga je goed! 🍀🍀🍀

Grote zorgen over financiële situatie

De toon van het kaderstellend debat dinsdagavond was ongekend kritisch. Raadsbreed werden er...
23-09-2020

Geen gouden kranen in ‘sportpaleis’

Onderdeel van de kadernota die 22 september vastgesteld moet worden is het bepalen in welke...
16-09-2020

Raad worstelt met kadernota

In Borne is men niet gewend om met een kadernota te werken. Een plan in grote lijnen, waarbinnen...
15-09-2020

Gemeente Borne neemt duurzame energie af van...

Samen met nog negen Twentse gemeenten zet de gemeente Borne verdere stappen in de verduurzaming...
14-09-2020

Gezamenlijk werken aan beter imago

De slechte rapportcijfers voor ‘vertrouwen in bestuur’ en ‘samenwerking met...
09-09-2020

Verder met de energietransitie

In concept heeft de gemeente Borne aangeboden om aan de Twentse opgave om in 2030 de helft van...
09-09-2020