Gerard van den Hengel zal Borne missen
WAARNEMEND BURGEMEESTER ZWAAIT NA NEGEN MAANDEN AF

Gerard van den Hengel zal Borne missen

Eind deze maand draagt Gerard van den Hengel het stokje van het hoogste ambt in de gemeente Borne over aan Jan Pierik. Van den Hengel heeft in de negen maanden tussen het vertrek van Rob Welten en de aanstelling van Jan Pierik de taken van het burgemeesterschap op zich genomen als waarnemend burgemeester en dat deed hij met veel plezier en inzet. Lichtelijk geëmotioneerd zegt hij met tranen afscheid te zullen nemen van de Bornse samenleving. “Ik heb hier zoveel oprechte en lieve mensen ontmoet, waar ik helaas niet allemaal persoonlijk afscheid van kan nemen. Graag wil ik iedereen bedanken. Wat zal ik Borne missen!"

 

Afslag Borne-West

Het was na vele jaren wethouderschap in Barneveld voor Gerard van den Hengel de eerste burgemeesterspost. Veel wist hij in eerste instantie niet van Borne. “Afslag Borne-West kende ik wel, maar ik leefde in de veronderstelling dat het daarachter allemaal Hengelo was.” Na zich van te voren wat nader verdiept te hebben in de gemeente Borne had hij wel het gevoel dat het een gemeenschap was waar hij goed zou kunnen werken.

 

“En dat is ook bewaarheid geworden. Borne is een mooi dorp, waar het prachtig wonen is en dat veel goede voorzieningen heeft. De samenleving regelt hier een heleboel zelf, zonder dat de overheid eraan te pas komt. De sociale structuur klopt hier wel. Ook al zeggen mensen soms dat noaberschap tegenwoordig niet meer zoveel inhoudt, je merkt dat het hier nog steeds leeft. Er worden in Borne geweldige dingen georganiseerd en men kijkt naar elkaar om.”

 

Dat niet iedereen zich omarmd voelt door de maatschappij weet Van den Hengel als portefeuillehouder Veiligheid ook. “Daar maak ik me wel zorgen over. Er zijn jongeren die nergens bij aangesloten zijn en die dreigen we soms kwijt te raken. Qua problematiek zit je hier wel tussen de steden in. Het is in Borne wel veilig hoor, maar wees waakzaam!”

 

Regelmatig in de samenleving

Het burgemeesterschap is Gerard van den Hengel goed bevallen. “Het is een heel mooi ambt, waarin je veel kunt betekenen. Je hebt natuurlijk wel veel verantwoordelijkheid op je schouders en soms is het ook wel een eenzaam beroep. Maar ik heb van de meeste dingen genoten. Ik heb best wel een beetje te veel uren gemaakt. Maar neem nu de gala-avond van de carnaval. Het is voor inwoners belangrijk dat je daar bent, maar ik heb zelf ook een leuke avond gehad.” En zo was Van den Hengel heel regelmatig in het dorp te zien, bij allerlei gelegenheden. Zichtbaar genietend.

 

Volksaard

“Ik heb in deze negen maanden vreselijk veel geleerd. Vooral op dat veiligheidsdossier ben ik gewoon erg gegroeid. Maar ook organisatorisch denk ik mooie dingen gedaan te hebben.” Hij zal ook de gemeentelijke organisatie missen. “Er wordt hier hard gewerkt, hoor. Mensen mopperen wel eens, maar moet je kijken met wat voor kleine club ze het hier allemaal moeten doen!”

 

Zijn tijdelijke appartement in Borne wordt de komende tijd verder leeggehaald. Van den Hengel verhuist weer terug naar Barneveld, in afwachting van een mogelijke volgende burgemeesterspost. Maar de eerste prioriteit zijn de al ingeslagen vakantiefolders. “Even onthaasten.” Hij hoopt ooit wel weer terug te komen in Twente. “Als de zeespiegel blijft stijgen dan kun je niet anders. Maar serieus, de volksaard past me. Twentse leu, leuke leu!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 20 jan 2020
Heb u slechts één keer mogen ontmoeten - u bent een innemelijke man; een burgervader in hart en ziel; een bestuurder. Ik wens u veel succes in een eventuele nieuwe gemeente!
Ron Hartman — 18 jan 2020
In alle Ernst, U had wellicht wat langer moeten blijven om het geleerde verder te verdiepen en implementeren in de organisatie. Zorg voor een goeie overdracht en good goan.
Wim Geul — 17 jan 2020
Gerard het is ons ook heel goed bevallen, dank daarvoor. Jammer dat je vertrekt, het ga je goed, wellicht tot weerziens.
Ernst — 17 jan 2020
Beste Gerard,
Dank voor je inbreng en met name voor het feit dat door jouw invloed en inbreng er
meer orde en duidelijkheid in Borne is ontstaan

Lineke — 17 jan 2020
Gerard, wat fijn dat ik je heb mogen leren kennen! Succes op je verdere gemeentepad. Tot ziens, het ga je goed! 🍀🍀🍀

Intrekken bij Kulturhus lijkt (nog steeds)...

Eén van de grote projecten waar de gemeente Borne voor staat is de huisvesting van de...
23-02-2021

Keuzes zijn nu echt aanstaande

“Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en dat is over het algemeen niet de meest...
23-02-2021

Nog 2,5 ton beschikbaar voor coronakosten 2021

Het college van burgemeester en wethouders zal aan de raad voorstellen om de van het Rijk...
11-02-2021

Concept ontwerpen Europastraat

Zoals bekend wordt de Europastraat opnieuw ingericht. In april konden omwonenden en gebruikers...
03-02-2021

Azc moet zo snel mogelijk plat

Een aangenomen amendement van de coalitiepartijen CDA, GB90 en Borne-Nu roept op om zo snel...
02-02-2021

Mogelijk toch vierde fase Bornsche Maten

De provincie Overijssel wil serieus werk maken van versneld woningen bouwen om de druk op de...
28-01-2021