Sloot2wielers opent aan de Grotestraat
28-02-2020
TWEEDE TWENTSE VESTIGING FIETSENZAAK HEEFT DE RUIMTE

Sloot2wielers opent aan de Grotestraat

Na enkele maanden warmdraaien wordt het komende dinsdag officieel: Sloot2wielers opent dan haar fonkelnieuwe fietsenwinkel aan de Grotestraat. Maurice Sloot en zijn mensen hebben hun intrek genomen in het pand waarin voorheen HUBO Braakhuis was gevestigd. “Een perfecte plek, alleen al door de grote opslagruimte in de twee achterliggende hallen”, aldus de ondernemer. Samen met de grote winkel genoeg om er enkele honderden fietsen op voorraad te hebben. “Da’s ook een must, de klant wil nu eenmaal kunnen kiezen. Bovendien wordt het assortiment van vooral elektrische fietsen steeds breder, dus heb je simpelweg die ruimte nodig.”

 

Ruim drie keer zo groot

Voor Maurice Sloot is de vestiging in Borne geen ongewisse sprong in het diepe. De Bornenaar heeft zelf zo’n 20 jaar bij Brama gewerkt en runt al ruim 7 jaar met succes een fietsenwinkel en werkplaats in Delden. “Aan de St. Annabrinkstraat begon het allemaal. Maar daar groeiden we de laatste jaren behoorlijk uit ons jasje. Het werd dus tijd om uit te zien naar meer vierkante meters. Toch wilden we die vestiging niet loslaten. Eind vorig jaar kwam het HUBO-pand op ons pad. Ruim drie keer zo groot als Delden, inclusief die belangrijke opslagruimte én een riante parkeerplaats achter de winkel. Bovendien is Borne een groeigemeente. Ideaal dus.”

 

In de Bornse vestiging werken drie mensen; er is nog plek voor een nieuwe werkplaatsmedewerker. De grote ‘showroom’ wordt gedomineerd door de elektrische fietsen. “Het is een booming markt die steeds meer aan trends onderhevig is. Op dit moment zijn het vooral de donkere kleuren die gretig aftrek vinden”, zo weet Sloot. Maar ook is er ruimte voor kinderfietsen en is er een speciale hoek voor mountainbikes en racefietsen ingeruimd. Een met een knipoog aangelegde F35 door de winkel leidt naar een riante werkplaats die voorzien is van allerlei technische snufjes.

 

Nuchterheid en eenvoud

“We hebben er zin in”, zo vat de ondernemer de stemming aan de vooravond van de officiële opening samen. “Ons brede assortiment met alle bekende merken vormt een mooie basis. Klanten, die straks uit heel Twente komen, treffen aan de Grotestraat een winkel waarin nuchterheid en eenvoud centraal staan. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? En bovendien kennen we een heel hoog serviceniveau. Het gratis halen en brengen van de fietsen bij de mensen thuis vormt er een vanzelfsprekend onderdeel van.”

 

De opening op dinsdag 3 maart gaat gepaard met diverse acties, waaronder een verloting van, hoe kan het ook anders, een e-bike. De acties gelden niet alleen in Borne, maar ook in de vestiging in Delden. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Eric Arkink — 01 mrt 2020
Mooie invulling van het Hubo-pand. Veel succes!7
rene — 01 mrt 2020
Dan mag die middelste meneer op de foto zijn klanten wel iets vriendelijker behandelen.
Bennie Van der tuuk — 29 feb 2020
Maurice veel succes met jou mooie rijwielwinkel.
Wij van de Neo-wielerclub zijn trots op jou. Proficiat en Wendy ook uiteraard.

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024