Restaurants verzetten hun bakens
14-03-2020
VITAMINESHOTS EN EXTRA HYGIËNE IN DE STRIJD TEGEN CORONA

Restaurants verzetten hun bakens

De maatregelen die het kabinet donderdagmiddag uitvaardigde om het coronavirus te beteugelen, zet het leven van alledag behoorlijk op zijn kop. De gevolgen raken iedereen en ook de restaurants komen van het ene op het andere moment voor onverwachte situaties te staan. Gedane reserveringen worden geannuleerd, zeker als het om feestjes en partijen gaat. In onze eigen omgeving is het al niet anders, al blijven de uitbaters de moed erin houden.

 

Vitamineshots van Dorset

Neem restaurant Dorset, dat de afgelopen dagen ook plots een aantal boekingen kon doorhalen. “Toch willen we niet bij de pakken neerzitten”, aldus Kitty Leurink. “Dat is nu eenmaal niet onze aard en dus proberen we van de nood een deugd te maken.” Vrijdagmiddag besprak ze samen met haar man Willem Dankers en het Dorset-team wat ze konden doen om het ondanks de tegenslag toch leuk te houden. “Een kwestie van omdenken, een heerlijke uitdaging”, vult Dankers lachend aan.

 

Ze creëerden een bijzonder vitamineshot dat bol staat van de vitamine C. Alle gasten willen ze de komende week met deze lekkernij verrassen. “Maar tegelijkertijd wilden we ook een gebaar maken naar de mensen die nu onder hoogspanning in de zorg werkzaam zijn. Als zij omvallen, heb je immers pas écht een probleem”, aldus Kitty. En dus besloten ze zaterdagmorgen met hun vitamineshots ook een bezoek te brengen aan Het Dijkhuis, waar op dat moment ruim 70 mensen met de zorgverlening doende waren.

 

“De shotjes zijn één brok gezondheid”, aldus Dankers en bevatten onder andere banaan, peer, komkommer, spinazie en rode bieten, terwijl de toevoeging van gember het geheel wat spicy maakt. Een heerlijke smoothie kortom om je weerstand te versterken.” Natuurlijk mochten enkele verzorgenden voorproeven, voordat ze met het kleurige goedje de afdelingen rondgingen. Het enthousiasme was hoorbaar. “Heerlijk, zalig fris, enorm lekker”, zo klonk het en daar gingen ze. Kitty Leurink en Willem Dankers dankbaar achterlatend.

 

Hertme’s Ambacht: ‘even de coronahype achter je laten’

Ook Lereau Hulsink van ’t Hertme’s Ambacht weigert bij de pakken neer te zitten. Het restaurant levert in maart het BorneBoeit Menu en “ondanks alle toestanden blijft de belangstelling ervoor onverminderd groot”, zo zegt hij. “Áls we al annuleringen krijgen is het vooral van grotere gezelschappen en van mensen die met hun ouders of schoonouders wilden komen. Maar voor het overige gaat het gelukkig gewoon door. En dat kan ook. Op dit moment treffen we bijvoorbeeld voortdurend de allerhoogste hygiënische maatregelen, soms zelfs tot in het extreme, zodat het plezier om hier te komen eten, intact kan blijven.”

 

Hulsink: “Voor onze bezoekers is het heerlijk even de coronahype achter zich te laten en hier een genoeglijke avond te beleven. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als men, net zoals in België, besluit de restaurants te sluiten. We staan aan de vooravond van een nieuw seizoen en als je dan verplicht wordt enige tijd je deuren dicht te houden, houd ik mijn hart vast.”

 

Zover is het gelukkig nog niet. En als het aan Hulsink ligt, zal het ook niet zover komen. Sterker, deze dagen is hij volop doende zijn terras weer tiptop te krijgen en van kleurrijk plantgoed te voorzien. Het voorjaar kriebelt, de optimistische gastheer is er klaar voor. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
KS — 17 mrt 2020
Is het team van Dorset na zaterdag nogmaals met hun smoothie geweest of was dit eenmalig en enkele en alleen voor de beeldvorming?

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024