Jouw oordeel over BorneBoeit
02-04-2020
UITSLAG ENQUÊTE IN PERCENTAGES

Jouw oordeel over BorneBoeit

Twee weken geleden vroegen we onze lezers hun mening te geven over BorneBoeit door een korte enquête in te vullen. Maar liefst 582 mensen namen de moeite om de vragenlijst in te vullen. Hartelijk dank daarvoor!

 

Iets meer vrouwen (57%) dan mannen (43%) vulden de enquête in. De leeftijd van de respondenten varieert van 15-35 jaar (26%), 36-55 jaar (37%) tot 56-82 jaar (37%). De overgrote meerderheid woont in de gemeente Borne, maar er werd ook gereageerd uit omliggende plaatsen (voornamelijk Hengelo).

 

Op de vraag via welke kanalen BorneBoeit wordt gevolgd, waren meerdere antwoorden mogelijk. Op Facebook volgt 65% BorneBoeit, 45% leest BorneBoeit (ook of uitsluitend) door rechtstreeks de website te bezoeken en 31% maakt (ook of uitsluitend) gebruik van de app om op de hoogte te blijven. Twitter (4,5%) en Instagram (13,5%) zijn minder belangrijk als toegangskanaal.

 

Onderwerpen en toegankelijkheid

Niet verwonderlijk is dat bijna 99% geïnteresseerd is in het nieuws op BorneBoeit. Vooral politiek (60%), sport/hobby (60%) en kunst en cultuur (45%) interesseert de lezers.

94% is tevreden tot zeer tevreden over de toegankelijkheid van de website. 6% is dat niet en is ook meteen zeer ontevreden over die toegankelijkheid. Waar ‘m dat in zit, weten we niet. Suggesties via de mail daarover zijn uiteraard welkom.

 

Heel blij zijn we met de uitkomst dat 95% tevreden tot zeer tevreden is over de onderwerpkeuze van de redactie. Er zijn wel suggesties gedaan bij de vraag over welk onderwerp men meer zou willen lezen. Een heel duidelijke lijn is daarin niet echt te ontdekken. Er zijn mensen die meer sport (anders dan voetbal) willen, maar ook die juist minder sport op BorneBoeit willen. Anderen willen meer artikelen over ouderen en er zijn er ook die meer voor jongeren willen. Persoonlijke verhalen werd een aantal keer genoemd, net als meer politiek, gemeentenieuws, wijknieuws en aankondiging van (kleine) evenementen. Wij kunnen als kleine redactie uiteraard ook niet alles, maar we gaan ermee aan de slag.

 

Op de vraag of je diepgaande artikelen/onderzoekartikelen mist, antwoordde 50% ‘een beetje’ en 5,5% zelfs ‘erg’. 44,5% van de respondenten mist dat niet. Zelf vinden wij ook dat regelmatig meer diepgaande artikelen een aanvulling voor BorneBoeit zouden kunnen zijn en daarom zijn we ook begonnen met ons onderzoekplatform BOP.

 

Suggesties altijd welkom

We vroegen ook of er meer audio- en/of videofragmenten bij de artikelen zouden moeten komen. 52% vindt van niet. 35% mist allebei een beetje en 9% alleen video. Aan alleen audiofragmenten heeft bijna niemand behoefte.

 

Iedereen altijd tevredenstellen lukt natuurlijk nooit, maar we doen ons best de inhoud van BorneBoeit zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van haar lezers. Van jou dus. Suggesties blijven ook altijd welkom.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘De grenzen van beroep op gedrag zijn bereikt’

Het lijkt erop dat er landelijk een avondklok gaat gelden vanaf komend weekend. Het is in ieder...
20-01-2021

Vervolgproces azc onder vergrootglas

Uit de vele, vele vragen van raadsleden tijdens het Politiek Beraad dinsdagavond bleek dat het...
19-01-2021

Kotteman krijgt motie van treurnis aan de broek

In de ingelaste raadsvergadering van 14 januari werd met meerderheid van stemmen een motie van...
14-01-2021

Uitsluiten biologische varkenshouderij niet...

Het blijkt niet mogelijk te zijn om aparte regels te maken voor biologische varkenshouderijen en...
14-01-2021

Verhuur aan COA blijkt ‘out-of-the-box idee’

De optie om het azc-gebouw in Azelo, tegen eerdere afspraken in, opnieuw aan het COA te verhuren...
13-01-2021

Coronaproof stemmen Tweede Kamer verkiezingen

In maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Om dat coronaproof te doen is er een aantal...
13-01-2021