Jouw oordeel over BorneBoeit
02-04-2020
UITSLAG ENQUÊTE IN PERCENTAGES

Jouw oordeel over BorneBoeit

Twee weken geleden vroegen we onze lezers hun mening te geven over BorneBoeit door een korte enquête in te vullen. Maar liefst 582 mensen namen de moeite om de vragenlijst in te vullen. Hartelijk dank daarvoor!

 

Iets meer vrouwen (57%) dan mannen (43%) vulden de enquête in. De leeftijd van de respondenten varieert van 15-35 jaar (26%), 36-55 jaar (37%) tot 56-82 jaar (37%). De overgrote meerderheid woont in de gemeente Borne, maar er werd ook gereageerd uit omliggende plaatsen (voornamelijk Hengelo).

 

Op de vraag via welke kanalen BorneBoeit wordt gevolgd, waren meerdere antwoorden mogelijk. Op Facebook volgt 65% BorneBoeit, 45% leest BorneBoeit (ook of uitsluitend) door rechtstreeks de website te bezoeken en 31% maakt (ook of uitsluitend) gebruik van de app om op de hoogte te blijven. Twitter (4,5%) en Instagram (13,5%) zijn minder belangrijk als toegangskanaal.

 

Onderwerpen en toegankelijkheid

Niet verwonderlijk is dat bijna 99% geïnteresseerd is in het nieuws op BorneBoeit. Vooral politiek (60%), sport/hobby (60%) en kunst en cultuur (45%) interesseert de lezers.

94% is tevreden tot zeer tevreden over de toegankelijkheid van de website. 6% is dat niet en is ook meteen zeer ontevreden over die toegankelijkheid. Waar ‘m dat in zit, weten we niet. Suggesties via de mail daarover zijn uiteraard welkom.

 

Heel blij zijn we met de uitkomst dat 95% tevreden tot zeer tevreden is over de onderwerpkeuze van de redactie. Er zijn wel suggesties gedaan bij de vraag over welk onderwerp men meer zou willen lezen. Een heel duidelijke lijn is daarin niet echt te ontdekken. Er zijn mensen die meer sport (anders dan voetbal) willen, maar ook die juist minder sport op BorneBoeit willen. Anderen willen meer artikelen over ouderen en er zijn er ook die meer voor jongeren willen. Persoonlijke verhalen werd een aantal keer genoemd, net als meer politiek, gemeentenieuws, wijknieuws en aankondiging van (kleine) evenementen. Wij kunnen als kleine redactie uiteraard ook niet alles, maar we gaan ermee aan de slag.

 

Op de vraag of je diepgaande artikelen/onderzoekartikelen mist, antwoordde 50% ‘een beetje’ en 5,5% zelfs ‘erg’. 44,5% van de respondenten mist dat niet. Zelf vinden wij ook dat regelmatig meer diepgaande artikelen een aanvulling voor BorneBoeit zouden kunnen zijn en daarom zijn we ook begonnen met ons onderzoekplatform BOP.

 

Suggesties altijd welkom

We vroegen ook of er meer audio- en/of videofragmenten bij de artikelen zouden moeten komen. 52% vindt van niet. 35% mist allebei een beetje en 9% alleen video. Aan alleen audiofragmenten heeft bijna niemand behoefte.

 

Iedereen altijd tevredenstellen lukt natuurlijk nooit, maar we doen ons best de inhoud van BorneBoeit zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van haar lezers. Van jou dus. Suggesties blijven ook altijd welkom.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

College wil Bornepanel niet inzetten voor ambities

Op de vraag van de VVD om via het burgerpanel de mening van inwoners te peilen over hoe om te...
15-10-2020

Hogere kosten vanwege afkeur PMD-afval

Er wordt vanaf juli strenger gecontroleerd op vervuiling van afval in de verpakkingencontainer....
14-10-2020

Een meevaller van negen ton

Voor meer dan de helft bestaan de inkomsten van de gemeente uit de uitkeringen vanuit het Rijk...
12-10-2020

VVD wil Bornepanel inzetten

Tijdens de Algemene Beschouwingen op 22 september vroeg Leo Graafhuis (VVD) het College om...
09-10-2020

Bestemmingsplanprocedure ’t Wooldrik van start

Eind 2018 heeft de gemeenteraad van de gemeente Borne ingestemd met herinrichting van sportpark...
05-10-2020

Rudy Tip vertrekt teleurgesteld

Na drie-en-een-half jaar vertrekt Rudy Tip uit de fractie van GB90 en uit de gemeenteraad. Het...
01-10-2020