Telecomshop springt in refurbished markt
30-06-2020
BINNENKORT OOK GEREVISEERDE IPADS EN MACBOOKS

Telecomshop springt in refurbished markt

"Refurbished heeft de toekomst", zegt Raber Saleh van de Telecomshop Twente/GSM Reparatie Twente vol overtuiging. Het is om die reden dat hij met zijn telefoonwinkel aan de Stationsstraat in Borne een partnerschap is aangegaan met Forza refurbished in Breda, een van de grotere aanbieders in ons land en gespecialiseerd in Apple producten. “In deze onzekere tijd worden mensen steeds prijsbewuster. Terecht. De refurbished markt speelt daarop in en kan merkproducten leveren tegen aanzienlijk lagere prijzen en met behoud van kwaliteit.”

 

Bang voor kannibalisme is Saleh allerminst. “Integendeel. We beginnen er niet mee omdat we het zelf zo leuk vinden, maar we laten ons leiden door de behoefte van de consument. Daar spelen we op in en we durven het aan om naast ons scala aan nieuwe producten ook gereviseerde devices te gaan aanbieden. Ernstjan Nijsink, partnermanager van Forza, beaamt de visie van de Bornse ondernemer. “Al onze producten worden bij binnenkomst gecontroleerd, gerenoveerd, nog eens gecontroleerd en gereinigd. Daarna krijgen ze een erkend keurmerk en pas dan gaan ze naar de reseller, inclusief een tweejarige garantie. Het is een betrekkelijk nieuwe markt die heel goed naast de bestaande kan floreren.”

 

Kritisch

Bij zijn keus om ook voor de refurbished markt te kiezen, ging Saleh niet over één nacht ijs. “Nee, mensen die me kennen weten dat ik kritisch ben. Ik heb dan ook zelf veel Forza-devices getest en eerlijk… het is gewoon goed. Inmiddels heb ik in de proefperiode al ruim 200 refurbished iPhones verkocht. Het slaat dus aan en dat is mooi.” De Telecomshop Twente van Saleh kreeg direct het stempel premium reseller voor de provincie Overijssel.

 

“Nogmaals, ik geloof echt in deze markt”, zo besluit hij. Sterker, binnenkort zullen in zijn winkel aan de Stationsstraat ook refurbished iPads en MacBooks worden aangeboden. Waarmee hij ook de computermarkt betreedt. “Ik denk bijvoorbeeld aan studenten, die een gering budget hebben en toch een kwaliteitsproduct willen. Eerlijk, refurbished heeft de toekomst. Over enkele jaren is het heel normaal.” (BM)

 

Op de bovenste foto: links Raber Saleh en rechts Ernstjan Nijsink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Busschers Optiek stopt ermee

Op 31 juli valt de deur van hun optiek aan de Nijstad definitief in het slot. Daarmee komt er...
27-06-2020

‘Na 7 jaar staat mijn webshop eindelijk’

“Zeven jaar geleden werd onze dochter Katie geboren. Ik schilderde toen een pinguïn,...
22-06-2020

Ook speelgoed bij De Snoepjesboom

Een jaar geleden, op 24 mei 2019, opende Natasja Kristen haar nieuwe snoepwinkel aan de...
19-06-2020

Bornebezorgt.nl wordt vernieuwd

Al vrij snel na het uitbreken van de coronacrisis werd op initiatief van de Bundeling Bornse...
18-06-2020

Koopzondag met twee gezichten

‘Het loopt lekker door’, was een veel gehoorde opmerking zondagmiddag bij de...
14-06-2020

Zondag weer koopzondag in Borne

Komende zondag, 14 juni, openen de winkels in het centrum van Borne hun deuren. Drie weken...
11-06-2020