Telecomshop springt in refurbished markt
30-06-2020
BINNENKORT OOK GEREVISEERDE IPADS EN MACBOOKS

Telecomshop springt in refurbished markt

"Refurbished heeft de toekomst", zegt Raber Saleh van de Telecomshop Twente/GSM Reparatie Twente vol overtuiging. Het is om die reden dat hij met zijn telefoonwinkel aan de Stationsstraat in Borne een partnerschap is aangegaan met Forza refurbished in Breda, een van de grotere aanbieders in ons land en gespecialiseerd in Apple producten. “In deze onzekere tijd worden mensen steeds prijsbewuster. Terecht. De refurbished markt speelt daarop in en kan merkproducten leveren tegen aanzienlijk lagere prijzen en met behoud van kwaliteit.”

 

Bang voor kannibalisme is Saleh allerminst. “Integendeel. We beginnen er niet mee omdat we het zelf zo leuk vinden, maar we laten ons leiden door de behoefte van de consument. Daar spelen we op in en we durven het aan om naast ons scala aan nieuwe producten ook gereviseerde devices te gaan aanbieden. Ernstjan Nijsink, partnermanager van Forza, beaamt de visie van de Bornse ondernemer. “Al onze producten worden bij binnenkomst gecontroleerd, gerenoveerd, nog eens gecontroleerd en gereinigd. Daarna krijgen ze een erkend keurmerk en pas dan gaan ze naar de reseller, inclusief een tweejarige garantie. Het is een betrekkelijk nieuwe markt die heel goed naast de bestaande kan floreren.”

 

Kritisch

Bij zijn keus om ook voor de refurbished markt te kiezen, ging Saleh niet over één nacht ijs. “Nee, mensen die me kennen weten dat ik kritisch ben. Ik heb dan ook zelf veel Forza-devices getest en eerlijk… het is gewoon goed. Inmiddels heb ik in de proefperiode al ruim 200 refurbished iPhones verkocht. Het slaat dus aan en dat is mooi.” De Telecomshop Twente van Saleh kreeg direct het stempel premium reseller voor de provincie Overijssel.

 

“Nogmaals, ik geloof echt in deze markt”, zo besluit hij. Sterker, binnenkort zullen in zijn winkel aan de Stationsstraat ook refurbished iPads en MacBooks worden aangeboden. Waarmee hij ook de computermarkt betreedt. “Ik denk bijvoorbeeld aan studenten, die een gering budget hebben en toch een kwaliteitsproduct willen. Eerlijk, refurbished heeft de toekomst. Over enkele jaren is het heel normaal.” (BM)

 

Op de bovenste foto: links Raber Saleh en rechts Ernstjan Nijsink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘Gewoon strak werk maken’

Het jaar 2021 staat bij Tuinpracht Nijhuis aan de Europastraat in het teken van het 50-jarig...
08-03-2021

Corona cop ‘controleert’ winkelend publiek

Nu de winkels voorzichtig hun deuren openen, komt er ook weer wat meer beweging in de...
06-03-2021

Dorpsdaalder twee maanden langer geldig

De dorpsdaalder, die in november vorig jaar in Borne werd geïntroduceerd om de lokale...
05-03-2021

‘Eindelijk weer wat leven in de brouwerij…’

Elf weken lang bleven de kapsalons en winkels gesloten, maar vanaf vanmorgen mocht het dan...
03-03-2021

Nieuwe winkel en lunchroom op Rheineplein

Na enkele jaren van leegstand krijgt de voormalige ABNAMRO-vestiging op het Rheineplein...
02-03-2021

Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?

Al jaren lang konden de inwoners van Zenderen op vrijdagmiddag hun visje halen bij Vishandel...
22-02-2021