02-12-2020
Filmhuis - Hors normes

DEC

02

Filmhuis - Hors normes


114 min.

Drama

Regie: Olivier Nakache / Éric Toledano, Frankrijk, 2019

Deze film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De orthodox-joodse Bruno leidt een opvanghuis voor zwaar autistische kinderen. Zijn goede vriend, de islamitische Malek, leidt kansarme jongeren op tot de begeleiders van die kinderen.

Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

Vier jaar geleden maakten de regisseurs een TV-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou, maar merkten toen dat hun verhaal te bijzonder was voor het kleine scherm. Het resultaat is Hors Normes (The Specials), een oprechte film met een inspirerende boodschap.

De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart.

Hors normes is de nieuwe film van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (de makers van Intouchables).

De pers over Hors normes: VPRO Cinema (★★★★) 'De optimistische toon is bijzonder aanstekelijk' De Volkskrant (★★★) 'Goed gespeeld en steekt slim in elkaar' NRC (★★★) 'Natuurlijk een beetje formulewerk' De Filmkrant: 'Ontzaglijk charmant'.

 

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne)

Wegens corona geldt er een maximum van 30 bezoekers per filmvoorstelling.

In deze corona tijd zal de zaal al vanaf 19:45 uur open zijn om iedereen verantwoord een plek te kunnen geven. Er zijn zaalwachten aanwezig om u te begeleiden naar uw plek. Wij verzoeken u dan ook om gehoor te geven aan deze instructies.

Er zal in deze periode ook geen kaartverkoop meer aan de deur plaatsvinden. U kunt uw kaarten online reserveren en betalen. Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

 

terug naar agenda