Fikse boete voor illegaal potje voetballen
BOA’S CONTROLEREN OP BETREDEN VOETBALVELDEN NA SLUITEN HEKKEN

Fikse boete voor illegaal potje voetballen

Wie spontaan een partijtje wil voetballen kan terecht bij het Cruyff Court en het naastgelegen trapveld aan de Bornerbroeksestraat. De voetbalvelden van de sportverenigingen op sportpark ’t Wooldrik zijn daarvoor niet toegankelijk. En toch komt het regelmatig voor dat men over de hekken met bordjes ‘verboden toegang’ klimt om een balletje te kunnen trappen. Allemaal nog tot daar aan toe, maar de rotzooi en vernielingen die dat met zich meebrengt lopen de spuigaten uit, zodat toezicht en boetes noodzakelijk worden geacht. Vanaf de herfstvakantie wordt er regelmatig door de BOA’s gecontroleerd. Sindsdien zijn er al een aantal jongeren weggestuurd en boetes uitgeschreven à 104 euro per stuk voor het onrechtmatig betreden van eigen terrein.

 

Vernielingen

“Het is heel jammer dat dit zo moet”, vindt Jurgen Schiphorst van de gemeente Borne. “Je streeft naar open clubs waar iedereen welkom is, maar op een gegeven moment kan het niet anders.” Schade aan het dure kunstgras, vlaggen die in brand gestoken worden en hekken en netten die kapot geknipt worden. Bij de voetbalverenigingen maken ze het allemaal mee. “De schade loopt echt in de duizenden euro’s”, weet Frans Wolsink van NEO. “We snappen best dat men af en toe een balletje wil trappen. En als het in overleg gaat en er toezicht is bij de club doen we daar echt niet moeilijk over. Maar over de hekken klimmen, of zoals laatst weer het hekwerk vernielen... dat kan echt niet langer. Helaas verpest tien procent het voor de rest.”

 

Rotzooi

Ook Herman Kamps van BVV Borne heeft er genoeg van. “Als je alleen al kijkt naar de rotzooi die ze achterlaten. Flessen, sigarettenpeuken en je kunt het allemaal niet eens verzinnen.” Frustrerend voor de vrijwilligers die het allemaal kunnen opruimen. Afgelopen zomerperiode was het hoofdveld van BVV Borne door Borne Sport aangewezen om de jeugd op vastgestelde tijden te laten voetballen, onder toezicht van mensen van Borne Werkt. Ook dat was een poging om vernielingen elders op het sportpark te voorkomen. In de herfstvakantie was zo’n regeling er niet.

 

Fikse boetes

De velden bij ’t Wooldrik zijn nu opgenomen in de standaard surveillance routes van de BOA’s. “Als de hekken dicht zitten gaan we gewoon bekeuren en zo nodig verwijzen we jongeren door naar HALT”, waarschuwt BOA Stephan Bartelink. Zoals gezegd zijn de eerste illegale voetballers al voorzien van een fikse boete. “Ze weten allemaal dat wat ze doen niet mag.” Bartelink kreeg direct een telefoontje van een boze ouder, die het in eerste instantie maar kinderachtig vond. “Maar als je dan uitlegt hoeveel vernielingen hier plaatsvinden, dan snappen ze het wel. Helaas verpesten een paar het voor de rest.” (AJ)

 

(Op de foto boven vanaf links: Herman Kamps, Stephan Bartelink, Frans Wolsink en Jurgen Schiphorst)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
M.R. — 05 nov 2019
Erg jammer dat de gemeente het Cruyff Court "voorlopig" weg gaat halen ivm plan het Wooldrik. Het moet namelijk wijken voor meer beachvolleybal velden, school en parkeerplaatsen. Het plan is om het Cruyff Court in fase 3 weer op een andere plek te plaatsen. De plek is nog niet bekend en fase 3 gaat alleen door als er geld is. Uit de laatste berichten blijkt duidelijk dat dat er niet is, dus jeugd kom in opstand, want het Cruyff Court zal zeer waarschijnlijk niet terug komen.
Ookdatnog — 04 nov 2019
Rotzooi en vernielingen zijn niet goed te praten. Maar waar zijn alle trapveldjes gebleven gemeente Borne?! Ga dat eens oplossen.
H.S — 04 nov 2019
De boete hoger maken en de boel wat ze kapot hebben gemaakt zaterdags mee laten helpen om de boel weer op te knappen .Het is toch belachelijk dat je niet met je vingers van andermans spullen af kunt blijven.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024