Hernieuwde afspraken met arrestantencomplex
NAAR AANLEIDING VAN OVERLAST AAN DE AZELOSESTRAAT

Hernieuwde afspraken met arrestantencomplex

Onlangs hebben inwoners aan de Azelosestraat overlast ervaren van een persoon uit het arrestantencomplex aan de Hosbekkeweg. Het is aanleiding om opnieuw te kijken naar de afspraken die er zijn met betrekking tot arrestanten die in vrijheid worden gesteld en of er nadere maatregelen nodig zijn om overlast, met name op de route naar het station te voorkomen.
 

Over het algemeen worden mensen die het arrestantencomplex mogen verlaten opgehaald door familie of kennissen. Als dat niet kan, dan wordt er transport geregeld naar het station. Af en toe komt het voor dat een betrokkene niet opgehaald noch weggebracht wil worden en in dat geval kan de politie de persoon niet tegenhouden om op eigen initiatief te vertrekken.
 

Maatregelen

“Dat kan tot vervelende situaties leiden voor inwoners in de Azelosestraat. Soms ontstaat er bij bewoners een gevoel van onveiligheid en dat is natuurlijk heel vervelend”, zegt wethouder Martin Velten. Vaak komt het niet voor. “Tijden gaat het goed, soms wat minder.” Er zijn wel diverse maatregelen getroffen. Zo ligt er een routebeschrijving klaar, zodat men de weg niet hoeft te vragen. Verder kunnen omwonenden rechtstreeks de coördinator van het arrestantencomplex bellen, naast de algemene meldnummers van de politie.
 

Een eerder ingesteld periodiek overleg tussen arrestantencentrum en omwonenden vindt de laatste jaren niet meer plaats. Binnenkort is er toch weer opnieuw een gesprek met inwoners van de Azelosestraat, de verantwoordelijken van het arrestantencomplex, de politie en de gemeente. Onder andere om de bestaande afspraken te herbevestigen. Nu ook arrestanten uit de Achterhoek naar de Hosbekkeweg gebracht worden zijn die afspraken mogelijk niet meer bij iedereen duidelijk. (AJ) 


 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Azijnzeiker — 24 apr 2022
Het licht ging uit!
Lampje — 23 apr 2022
Wat is nu na de toe-lichting de inhoudelijke reactie van Azijnzeiker en Mark? Het licht kan niet altijd van 1 kant komen toch?
Lampje — 22 apr 2022
OK, voor de rakkers wat extra leeshulp. Er is veel aanvoer van arrestanten en het busje gaat weer leeg op weg naar een volgende zaak ergens of naar het bureau ergens. De op vervoer wachtende ex-arrestant rijdt mee (anders is er kennelijk overlast in de buurt). Rechten van de ex-arrestant? Uitstappen aan de stadsgrenzen van Borne of daarbuiten bij een bureau ergens.
Mark — 22 apr 2022
@Lampje: don't do drugs voordat je een reactie plaatst.
Lampje — 22 apr 2022
Beste Azijnzeiker. In dit geval is het nodig om begrijpend te lezen. Tot het licht doordringt.
Lichtgeel hesje — 22 apr 2022
Misschien is het handig om het rechtstreekse telefoonnummer van de coordinator van het arrestantencomplex te vermelden.....
Azijnzeiker — 22 apr 2022
Lampje wat wil je nu zeggen??
Lampje — 21 apr 2022
De dienstbaarheid naar die ontslagen mensen opvoeren met een olijke link naar het rad van fortuin. Raddraaien? Na het ontslag wacht de klant op een busje met verse waar (aanvoer) die de klant meeneemt naar een willekeurig politiebureau. Daar wordt de service beeindigd en gaat de klant huiswaarts zonder de grote kans op zwartrijden als altijd maar station Borne het vertrekpunt is?
Ronnie — 21 apr 2022
Ik woon in 1 van de zij straten van de Azelosestraat. Heb inmiddels 3 snuiters vanuit het arrestanten complex aan de deur gehad.
Inmiddels 1x aangifte gedaan. En contact gehad met de wijkagent. Er werd mij verteld dat het vervoer naar station wegbezuinigt is.
Geeft mijn Fam. en onze buren een zeer onprettig gevoel.
Louis van Rasten — 21 apr 2022
"Vaak komt het niet voor": belachelijk, iedere keer dat het voorkomt is er één teveel;
"Een eerder ingesteld periodiek overleg tussen arrestantencentrum en omwonenden vindt de laatste jaren niet meer plaats": jammer en een gemiste kans. Hierdoor nemen de klachten weer toe.

Conclusie: het is weer zoals vanouds: pappen en nathouden.
Hans — 21 apr 2022
Ik meende ooit begrepen te hebben dat er een harde voorwaarde van de gemeente bij de bouw van het AC was afgesproken: alle arrestanten die weer op vrije voeten worden gesteld gaan met een (politie)busje naar het station. Juist om dit soort zaken te voorkomen. Kan natuurlijk zijn dat die afspraak een beetje verwaterd is…iemand?

De kaboutertjes zijn terug in Borne

Een kleine anderhalf jaar geleden arriveerden de eerste kabouters in Borne. Ze vonden hun...
21-05-2022

Aanrijding op net geopende Europastraat

Vrijdagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een fietser en een auto op de Europastraat...
13-05-2022

Borne in Overijsselse top vijf aantal woningen...

Overijsselaars kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Inmiddels zijn er op 20,3 procent van de...
13-05-2022

Defecte goederentrein tussen Zenderen en Borne

Een defecte goederentrein zorgt voor ontregeling van het verkeer op het spoor en gesloten...
11-05-2022

Beekparkfestival laat wijk weer bruisen

De Bornsche Maten heeft er twee jaar op moeten wachten, maar op zaterdag 11 juni is het dan toch...
11-05-2022

Hulpkaart nu breed uitgerold

Het is inmiddels een jaar geleden dat de hulpkaart in Borne werd geïntroduceerd. In eerste...
09-05-2022