Percussion Live 2022 in de startblokken
31-10-2022
JUBILEREND DIRIGENT MARCO ONSTENK LEIDT GROOTS SHOWCONCERT OP 26 EN 27 NOVEMBER

Percussion Live 2022 in de startblokken

In het weekend van 26 en 27 november wordt de Schouwburg Hengelo een beetje van Hertme. Twee dagen lang verzorgen de dertig musici van de Percussion Group dan hun vierde Percussion Live, een groots showconcert, waaraan ook zo’n honderd zangers en zangeressen van vijf verschillende koren uit de regio hun bijdrage zullen leveren. Samen vormen ze dan het Percussion Live koor. Een beproefde maar vooral ook succesvolle formule, die voor het laatst in het Openluchttheater in Hertme voor het voetlicht werd gebracht.
 

‘Misschien wel de grootste productie ooit’

Zondag vond in het Kulturhus in Borne de grote urenlange en finale repetitie plaats, waarin behalve de leden van het slagwerkorkest ook de gastmuzikanten en alle koorleden hun beste beentje voorzetten. Halverwege de dag vonden Luck Karssen en Gerard Schabbink even de tijd om een update te geven over de voortgang van hun groots opgezette concert. “Misschien wordt het zelfs wel de grootste productie ooit”, vertelt Schabbink vol trots. “Zeker nu we in de Schouwburg Hengelo gaan concerteren komt alles samen. Onze laatste editie in het Openluchttheater was al indrukwekkend, maar dit podium biedt toch weer iets extra’s.”
 

Ook Luck Karssen glundert als hij denkt aan de komende editie. “Het is precies wat we willen”, zegt hij. “Opnieuw optreden in Hertme zou een herhaling van zetten worden. Maar de Percussion Group is een orkest in ontwikkeling, we zoeken voortdurend naar vernieuwing en willen telkens een stapje verder komen. De theatersetting in Hengelo brengt een heel andere sfeer, met veel mogelijkheden voor techniek en decor. Het wordt prachtig!”. En Schabbink: “Bovendien is het straks november; in Hengelo zitten we lekker warm en droog.”
 

Symfonische stukken en legendarische rocknummers

Volgens beiden heeft het komende showconcert, waarvoor overigens nog een aantal kaarten beschikbaar is, alles in zich om tot een onvergetelijke editie uit te groeien. Karssen: “Er is geen vast thema en dat betekent dat we een heel gevarieerd programma zullen brengen. Met grootse symfonische stukken, maar ook met legendarische rocknummers uit de top 2000. De vijf koren, Del Core uit Delden, Cantiamo uit Albergen, Mix uit Zenderen, Courage uit Langeveen én Contrast uit ons eigen Hertme zorgen voor een verrassende en niet zelden indrukwekkende ondersteuning. Enorm knap hoe zij in korte tijd naar elkaar zijn toegegroeid en zich als één groot koor weten te manifesteren.”
 

Maar ook noemen zij Double6 en de special guests die, ieder op hun eigen wijze, een bijzondere bijdrage zullen leveren. En zonder de anderen tekort te willen doen, noemen ze in dat kader Michiel Teijgeler, een van de eerste en meest invloedrijke didgeridoo spelers van ons land. Een didgeridoo is een blaasinstrument, van origine afkomstig uit Australië en bespeeld door de Aboriginals, dat vooral wordt gebruikt bij de begeleiding van dansceremonies. ‘Echt heel bijzonder”, zo weet Schabbink.

 

Onstenk benoemd tot Eredirigent

Ook heel bijzonder, maar dan van een heel andere orde, is het feit dat Marco Onstenk, de dirigent van de Percussion Group, dit jaar zijn 20-jarig jubileum viert bij de Hertmese vereniging. Mede door zijn enthousiasmerende en professionele inbreng werden er in de afgelopen jaren vele prijzen behaald. Alle reden voor een feestje dus, en dat kwam er aan het eind van de lange repetitiedag. Met een eenmalig concertje, gegeven door diverse musici uit zijn eigen kring, maar ook met de benoeming tot Eredirigent. (AJ/BM)
 

Kaarten voor Percussion Live 2022 zijn te bestellen via de website www.percussionlive.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Sintvoorstelling Aveleijn proeft als cadeautje

Het is niet voor het eerst dat het bureau Evenementen van Aveleijn met een...
28-11-2023

Eremedaille St. Gregorius voor Hermien van der Aa

Woensdag was het de naamdag van Cecilia, patroonheilige van de muzikanten. Het is om die reden...
26-11-2023

Jonge Toet’nbloazers hebben Lotte en Bart

Een klein uurtje later dan te doen gebruikelijk, want ja… het is de avond van FC...
25-11-2023

Prins Edwin en zijn Dennis: een gouden duo

Vrijdagavond om klokslag elf minuten over negen was het zover. De Toet’nbloazers hebben...
24-11-2023

Reageren met een reageerbuisje

Deze zomer is er een start gemaakt met het ontwikkelen van een nieuwe cultuurnota. De gemeente...
16-11-2023

Muziek voor ieders portemonnee

Laagdrempelig, toegankelijk voor iedereen, kennis maken met klassieke muziek plus gedichten en...
10-11-2023