Voorzichtige start Bornse Dromen Dagen
WISSELENDE BELANGSTELLING VOOR FESTIVAL

Voorzichtige start Bornse Dromen Dagen

Noud en Beau willen meer speeltoestellen op de Pellenhof in Oud Borne. Een glijbaan lijkt hen wel leuk. Ties vindt dat de pannakooi bij de Beekparkschool hogere hekken moet hebben. “Of een dak. Want dan schop je niet de hele tijd de bal in het water.” Wim – voormalig buurtbuschauffeur – ergert zich aan de staat van de wegen in Borne en is van mening dat het verkeer op veel plekken onveilig is voor fietsers en voetgangers. Hij wil voor hen meer ruimte. Zomaar vier ‘dromen’ die ‘gevangen’ werden op het Dromenfestival in het Kulturhus donderdagmiddag en een plekje kregen aan een ballon die in de theaterzaal richting plafond vloog.
 

Druk in de middag

In het kader van de nieuwe Omgevingswet haalde de gemeente deze dag wensen op uit de samenleving. In het begin was het behoorlijk druk. Veel kinderen die zich vermaakten met het gekke-fietsen-parcours (een moeder: “Ik droom dat er geen tanden verloren gaan vandaag”) of ander kindervermaak en afkwamen op de bekendmaking van de winnaar van de tekenwedstrijd voor basisscholen. Met in hun kielzog ouders en grootouders die de gelegenheid te baat namen om met beleidsambtenaren in gesprek te gaan over wonen, erfgoed, groen, verkeer en meer.
 

Weinig belangstelling in de avond

Nadat de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd was geweest, die overigens gewonnen werd door Fenne van basisschool De Optimist, liep het bezoek aan het Dromenfestival toch wel aanzienlijk terug. In de avond kwamen er nog maar een handvol bezoekers. Voor de rondleidingen in het Kulturhus en door Oud Borne was de hele dag nagenoeg geen belangstelling. Beleidsambtenaren waren echter bijna unaniem tevreden en spraken van ‘leuke en goede gesprekken’. Veel nieuws hadden ze niet gehoord. “Maar het is ook wel goed om te horen dat we op de goede weg zitten en uitleg te kunnen geven bij het beleid.”
 

Gemeente tevreden

Verantwoordelijk wethouder David Vermorken is content over het verloop. “Als ik zie hoeveel ballonnen er aan het plafond hangen, dan kan ik alleen maar tevreden zijn. De contacten waren goed en verliepen in goede sfeer. Veel mensen zijn toch wel tevreden en dat is ook wel eens prettig om te horen.”
 

Wie vandaag de kans heeft laten lopen om z’n droom in te leveren kan dat nog doen als de ‘Bornse Dromen Dagen Express’ door Borne, Hertme en Zenderen rijdt. Het retrobusje doet verschillende plekken aan met als laatste stop het centrum van Borne op 11 juni. Daarna worden alle dromen geïnventariseerd en zal teruggekoppeld worden wat ermee gedaan wordt.
 

Op de vraag wat het Dromenfestival gekost heeft moet Vermorken het antwoord schuldig blijven. “Daar komen we op terug.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Dirk — 27 mei 2023
Herman, laat je het even weten als de wethouder is teruggekomen op de vraag over de kosten??
Henk — 26 mei 2023
Terwijl andere gemeentes ballonnen uitbannen:

Verantwoordelijk wethouder David Vermorken is content over het verloop. ďAls ik zie hoeveel ballonnen er aan het plafond hangen, dan kan ik alleen maar tevreden zijn.
Herman — 26 mei 2023
Dirk heeft zijn dagelijkse positieve bijdrage ook weer geleverd.
En dooorrrrr!
Dirk — 26 mei 2023
Ja, daar komen we op terug als Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen. Neem je eigen in de maling, net als bij die 24000 euro....

Parkeerterrein Azelosestraat wordt flink duurder

“Soms zitten aanbestedingen mee, soms zitten ze tegen”, verzucht wethouder David...
20-06-2024

Parkeergarage tijdelijk dicht

De voorbereidende werkzaamheden voor de realisatie van het Huis van Borne zijn inmiddels...
19-06-2024

Champagne voor sportcomplex Borne-West

“Prachtig! Ik denk toch al snel aan goud,” riep Marja Zandjans (GrLi/PvdA)...
19-06-2024

Stukje F35 feestelijk geopend

Begin april was het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg al berijdbaar,...
07-06-2024

Positieve geluiden uit de stemlokalen

“Het was een makkie”, vindt Ellen Detert. “Ik denk dat dit stembiljet wel een...
06-06-2024

Alles pais en vree op de Joodse begraafplaats

Na een roerige periode met klachten en conflicten over het onderhoud van de Joodse begraafplaats...
05-06-2024