‘Was ’t maar elke zaterdag mooi weer…’
FESTIVAL IN BUITENGEBIED GAAT ER BIJ MEER DAN 700 BEZOEKERS IN ALS KOEK

‘Was ’t maar elke zaterdag mooi weer…’

Deze zeven woorden, hoorbaar op het terras bij de Kloostergaarde, hoeven geen nader betoog. Sterker, ze geven precies aan waar het zaterdagmiddag en -avond om draaide op de zes locaties in het buitengebied van Borne, die zich voor eventjes de gastheren en -vrouwen mochten noemen van ’t Mooi Weer Festival. “Een probeersel”, aldus de inmiddels enigszins verbrande Laura Reymer van het Kulturhus, de organisator van dit alles. “Maar het gaat goed, vanmorgen vroeg telden we al meer dan 700 aanmeldingen en dat zullen er in de loop van de dag alleen maar meer zijn geworden.”

 

Relaxed

Op het moment dat ze deze woorden uitspreekt, is het nog vroeg in de middag. De band Mash up heeft in de tuin van De Zwanenhof net haar eerste nummer ten gehore gebracht. De honorering volgt al snel met een welgemeend applaus van de toehoorders, die veelal op de fiets zijn gekomen en nu lekker onder de partytenten genieten van hetgeen hen wordt voorgeschoteld. De sfeer is relaxed, precies zoals een mooie zomerse zaterdagmiddag behoort te zijn. Vinden ze.

 

Een soortgelijke sfeer is voelbaar bij de Kloostergaarde, waar Reborn en Barkel & Co het voortouw nemen. Hun loungemuziek voelt weldadig aan, de bezoekers vinden hun plekje op het schaduwrijke terras en ervaren de hele entourage vooral als aangenaam en plezierig. “Was ’t maar elke zaterdag mooi weer”, aldus een van hen met een knipoog. “Meer is er niet nodig, dit is zomers genieten in optima forma.”

 

‘Dit is mooier dan werken’

Ook genieten, maar dan anders, is het iets verderop bij Hedevelds Bio Ei in Hertme. Rian Jannink, de eigenaresse, heeft overduidelijk uitgepakt. De buitenplaats is bestrooid met houtsnippers, voor de kinderen - die dan ook in groten getale aanwezig zijn - is er patat en ijs, terwijl het geestrijke vocht natuurlijk ook ruimschoots haar weg vindt. Onderwijl brengt M’reen & Loes, twee jonge vrouwen uit Oele, een aantal naar countrymuziek riekende nummers. Het gaat er allemaal in als koek. Ook bij een glunderende Rian zelf. “Dit is nog mooier dan werken”, zegt ze lachend, waarna ze zich weer snel naar binnen spoedt om de voorraden aan te vullen.

 

Ietwat rustiger is het op dat moment bij Jachtlust, op de grens tussen Borne en Hertme. Althans qua bezoekers, want de band Gaston & Funk Fusion Project, speelt zich de longen uit het lijf om de stemming bij de toehoorders erin te krijgen. Op strobalen gezeten, of staand onder een parasol, genieten ze van hun drankjes en van het optreden. Met enige regelmaat komen er groepjes fietsers voorbij die ook op weg zijn, bijvoorbeeld naar het Spookhoes in Hertme of naar het Beekpark in Borne. Want ook daar is het mooi weer en ook daar zijn tot 20.00 uur optredens gepland.

 

’t Hef gewoon wat’

Het probeersel van Laura pakt dus gewoon goed uit. Maar dat kan ook niet anders natuurlijk met deze temperaturen. Mooier weer is er immers niet denkbaar. Maar ook de eenvoud van dit gratis festival blijkt een schot in de roos. “Het stelt allemoal niks veur, maar ’t hef gewoon wat”, zegt ze vol trots. En gelijk heeft ze. (AJ/BM)

 

Mooi Weer Festival

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Liesbeth Velthuis — 18 jun 2023
Ik heb nog nooit zo van het “mooie weer “ genoten als afgelopen zaterdag tijdens het festival.!
Wat een geweldig initiatief van het Kulturhus, laagdrempelig en toegankelijk voor jong en oud.
Hulde aan de organisatie en aan alle vrijwilligers die dit evenement tot een ware happening hebben gemaakt.
Lekker op de fiets van de ene naar de andere locatie.
Je werd al vrolijk van al die meterslange gekleurde vlaggetjes bij aankomst op de prachtige locaties met sfeervolle en gevarieerde optredens.
Dit initiatief verdiend een vervolg!
Het wordt volgend jaar vast wel weer “ mooi weer “ en dan ben ik weer van de partij!


Herman — 17 jun 2023
Jullie zijn er toch maar weer druk mee.
Zo zie je maar: De ?Zilveren haring? van donderdag is op de goede plek terecht gekomen.

Nena op 31 augustus in Hertme

Met 25 miljoen verkochte platen is Nena een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller...
30-04-2024

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme en Zenderen

Op 3 april is het 79 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er...
30-04-2024

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024