Architect nieuwbouw ’t Wooldrik geselecteerd
SLANGEN+KOENIS ARCHITECTEN AAN DE SLAG MET TECHNISCH ONTWERP EN BESTEK

Architect nieuwbouw ’t Wooldrik geselecteerd

Architectenbureau Slangen+Koenis gaat met een integraal ontwerpteam voor de gemeente Borne het nieuwe sportcentrum ontwerpen. Hetzelfde bureau was ook al betrokken bij de zoektocht naar een plan B nadat er een streep ging door het vorige project voor nieuwbouw en renovatie van sportcomplex ’t Wooldrik, tegenwoordig structureel Sportcentrum Borne-West genoemd door de gemeente.
 

Vertrouwen

“Ik ben blij dat we de keuze voor de architect gemaakt hebben en de volgende stap kunnen zetten”, zegt wethouder David Vermorken. “We hadden drie goede inschrijvingen, dus we hadden veel te kiezen. De keuze voor Slangen+Koenis Architecten zat vooral in het budget gestuurd ontwerpen, het samenwerken met de opdrachtgever en de wijze waarop zij gebruikers bij het ontwerpproces betrekken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met deze partij voortvarend kunnen bouwen aan een duurzaam en toekomstbestendig sportcentrum. Het gaat gewoon heel gaaf worden!”
 

Jakko Koenis, directeur van Slangen+Koenis is blij met de nieuwe opdracht. “We gaan voor een gebouw dat als een jas past bij de gebruikers. Iedereen moet zich hier thuis kunnen voelen, zodat het echt meer kan worden dan alleen sport. De komende maanden gaan we de verdiepingsslag maken samen met de gebruikers.”
 

Ervaring

De bedoeling is nog steeds dat het vernieuwde sportcomplex in het najaar van 2026 in gebruik genomen kan worden. De planning is dat het ontwerp volgend jaar zomer gereed is, waarop vervolgens de aanbesteding voor de aannemer gestart kan worden. Anders dan bij het mislukte project zijn ontwerp en bouw niet meer bij eenzelfde partij belegd. “Op deze manier houden we de regie in handen”, meent projectleider Gertjan Broekhuis. “Deze volgende stap willen we in een keer goed en snel doen, met een ervaren partij.”
 

Koenis: “Wij hebben van sport ons beroep gemaakt. Zo’n 95 procent van onze opdrachten zijn dit soort sportcomplexen. We hebben veel ervaring met multifunctioneel gebruik van sportaccommodaties.”
 

Het nieuwe complex gaat naar schatting 25 miljoen kosten. Broekhuis: “Van de raad hebben we een kleurplaat gekregen. Binnen die lijnen gaan we kleuren.” (AJ/BM)
 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 17 okt 2023
Nu Sportcentrum Borne-West ipv 't Woolrik - waarom deze naamsverandering?
Een goed idee die aftakking van de F35 naar het sportcomplex - je gaat immers toch met de fiets sport kijken, zwemmen of sport beoefenen? ...
Ron Hartman — 13 okt 2023
De naam Sportcentrum Borne-West roept het beeld op van een groot centrum in de Stedenband. Vanaf het begin zullen dan ook de fiets-snelwegen meegenomen moeten worden, bv langs de Aamaatweg/Vloedbeldweg. Die zijn er nu niet. Mogelijk zelfs een aftakking van de F35? Het Sportbedrijf kan de medewerking en investeringen van de bandsteden zo groot maken dat de kosten voor Borne afnemen.
…. Of, is daar al mee gerekend? …

Gemeente wil toeristenbelasting invoeren

Als het aan het college ligt wordt er per 1 januari 2025 toeristenbelasting geheven op betaalde...
25-04-2024

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024