Feestmaand december 2018

 

Het is niet alleen de laatste, maar ook de meest sfeervolle maand van het jaar. December staat in het teken van Sinterklaas en Kerstmis, van herinneringen ophalen aan een bijna afgesloten jaar, van gezelligheid in de huiskamers en van verbondenheid met elkaar. Het is ook de maand waarin alvast goede voornemens worden gemaakt voor de volgende twaalf maanden.

En nu Sinterklaas inmiddels weer onderweg is naar zijn vertrouwde Spanje, breekt écht de tijd aan van de lichtjes, de gezelligheid en de behaaglijke warmte van knapperend haardvuur. De weken rondom kerst en de jaarwisseling gaan in Borne, Hertme en Zenderen traditioneel gepaard met een groot aantal evenementen die extra cachet geven aan de feestdagen.

 

IJsbaan op Dorsetplein
Zo gaat op vrijdag 14 december de ijsbaan op het Dorsetplein al open. Een ijsbaan die ook vorig jaar bij de derde editie een trekpleister van de eerste orde bleek te zijn en waarvan vooral kinderen tot en met zaterdag 5 januari volop zullen genieten. En als zij dat doen, genieten ouders mee.... En het mooie is: de entree voor de ijsbaan is gratis. Winkeliers delen aan hun klanten bonnen uit, waarmee je schaatsen kunt lenen of van een versnapering kunt genieten.

 

Shopping by Candlelight
Een goede week later, op zaterdag 22 december is er het ondertussen traditionele evenement Shopping by Candlelight tijdens de gezellige koopavond in kerstsfeer. Met ook dan weer veel koren en orkesten, een heuse kerstparade, sfeervolle winkelstraten én veel ruimte voor theater en dans.

De streep achter december wordt echt gezet, als op 1 januari heel Borne is uitgenodigd voor de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst voor het gemeentehuis.

... en nog veel meer
Koren en orkesten zetten hun beste beentjes voor tijdens hun kerstconcerten en de kerken vormen het decor van bijzondere kerstvieringen. De Boornse Mirreweenterhoornbloazers laten hun karakteristieke geluid weer horen, onder meer bij de ook ver buiten de regio bekende kerststal van Hertme.

 

Met deze special Feestmaand december wijst BorneBoeit je de weg in een groot aanbod aan activiteiten en acties in de meest sfeervolle maand van het jaar. We wensen je alvast een heel fijne extra lange feestmaand december en een in alle opzichten gezond 2019 toe.