Politiek Café gemoedelijk én pittig
POLITICI DAG VOOR VERKIEZINGEN IN BORNE

Politiek Café gemoedelijk én pittig

De drie provinciale kandidaten, die dinsdag te gast waren in het BorneBoeit Café met als motto ‘Stemmingmakerij in de Burgerzaal’ maakten er een gemoedelijke bijeenkomst van zonder pittige uitspraken uit de weg te gaan. Pieter Omtzigt, Han ten Broeke en Frank Futselaar -respectievelijk vierde, negende en elfde op de kieslijsten van achtereenvolgens CDA, VVD en SP- wekten aan de vooravond van de verkiezingen voor de Tweede Kamer na een intensieve campagne nog niet de indruk het rondtoeren moe te zijn.

Een uur lang besprak het drietal onder leiding van gespreksleiders Anke Jonathans en Bertil Meyer van BorneBoeit actuele kwesties als bereikbaarheid, vluchtelingenbeleid en de verstoorde verhoudingen tussen Nederland en Turkije. Waarbij de politici het roerend met elkaar eens waren dat Turkije momenteel wordt geregeerd door een man die hard op weg is van zijn land een pure dictatuur te maken en dat promoacties en uitlatingen vanuit het regime van president Erdogan terecht een halt zijn toe geroepen.

Opmerkelijk was zeker de tip die Han ten Broeke aan de Bornse raad meegaf om het voornemen basisschool De Esch te sluiten nog maar eens goed te heroverwegen, omdat de leerlingenaantallen daar volgens hem geen aanleiding toe geven. Ook raadde hij aan nog eens te kijken naar de geplande OZB-verhoging ten behoeve van de Verbindingsweg omdat "het in Borne toch al niet goedkoop wonen is."
De ‘bemoeizucht’ van de uit Haaksbergen afkomstige, maar tegenwoordig in Ambt Delden woonachtige VVD’er viel in het Bornse gemeentehuis niet bij iedereen in goede aarde. Kees Feenstra van GroenLinks verweet Ten Broeke zelfs zich over zaken uit te laten, waarover lokale politici een aanzienlijk beter gefundeerde mening hebben.


Pieter Omtzigt kreeg onder meer de vraag voorgelegd of hij zichzelf meer de man voelde, die volgens partijleider Thierry Baudet van het Forum voor Democratie de nieuwe premier van Nederland zou moeten worden of juist de uitgesproken vertegenwoordiger van de oppositie. Omtzigt, aan het begin van de bijeenkomst nog even fraai gekarakteriseerd door zijn voormalige juf Lucy Nijmeijer, meldde zich in geen geval te laten leiden door de aanbeveling van Baudet en bovendien in het verleden voldoende te hebben bewezen zich niet bepaald ontpopt te hebben tot een favoriete collega van de regeringspartijen.

Frank Futselaar, de enige Nederlander die zich docent politiek en humor mag noemen en werkzaam aan de Saxion Hogeschool in Enschede, toonde zich oprecht verontrust over het toenemende aantal goederentreinen dat dagelijks door Borne raast.

Woensdag is het woord aan de kiezer. (WP)

Op onderstaande video van JW Videoproducties is het BorneBoeit Café van begin tot eind te volgen. In het begin van het gesprek laat het geluid door een technisch probleem helaas te wensen over, onze excuses daarvoor.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
huisbarkijker — 15 mrt 2017
Mooie aanzet om, via meer interactie, ook de huiskamer te bereiken. Succes met de uitbreiding van dit nieuwe platform bij Borneboeit

 

 

Sindron op zoek naar gebruikers

Nadat Aveleijn vorige maand haar supermarktje in Zenderen sloot en ook de gemeenschapsruimte...
06-07-2020

Een bijzonder geschenk: Trudi

Het hertenkampje aan de Vinkstraat mocht zaterdagmorgen een nieuwe bewoonster verwelkomen:...
04-07-2020

Medewerkers De Ster testen corona app

Het is geen doorsnee vrijdagmorgen bij De Ster. Op de stoep staat een tot mobiel laboratorium...
03-07-2020

Laatste weken geen nieuwe coronabesmettingen

Via BorneBoeit informeren de Bornse huisartsen u regelmatig over de bijzondere omstandigheden...
03-07-2020

Uitgestelde lintjesregen live op BorneBoeit

De traditionele lintjesregen, op de laatste werkdag vóór Koningsdag, verliep dit...
01-07-2020

Ieder kind verdient een feestje!

Op 12 juni is de Stichting Verjaardagsbox Borne opgericht. Ook in Borne leven gezinnen onder de...
01-07-2020