Politiek Café gemoedelijk én pittig
POLITICI DAG VOOR VERKIEZINGEN IN BORNE

Politiek Café gemoedelijk én pittig

De drie provinciale kandidaten, die dinsdag te gast waren in het BorneBoeit Café met als motto ‘Stemmingmakerij in de Burgerzaal’ maakten er een gemoedelijke bijeenkomst van zonder pittige uitspraken uit de weg te gaan. Pieter Omtzigt, Han ten Broeke en Frank Futselaar -respectievelijk vierde, negende en elfde op de kieslijsten van achtereenvolgens CDA, VVD en SP- wekten aan de vooravond van de verkiezingen voor de Tweede Kamer na een intensieve campagne nog niet de indruk het rondtoeren moe te zijn.

Een uur lang besprak het drietal onder leiding van gespreksleiders Anke Jonathans en Bertil Meyer van BorneBoeit actuele kwesties als bereikbaarheid, vluchtelingenbeleid en de verstoorde verhoudingen tussen Nederland en Turkije. Waarbij de politici het roerend met elkaar eens waren dat Turkije momenteel wordt geregeerd door een man die hard op weg is van zijn land een pure dictatuur te maken en dat promoacties en uitlatingen vanuit het regime van president Erdogan terecht een halt zijn toe geroepen.

Opmerkelijk was zeker de tip die Han ten Broeke aan de Bornse raad meegaf om het voornemen basisschool De Esch te sluiten nog maar eens goed te heroverwegen, omdat de leerlingenaantallen daar volgens hem geen aanleiding toe geven. Ook raadde hij aan nog eens te kijken naar de geplande OZB-verhoging ten behoeve van de Verbindingsweg omdat "het in Borne toch al niet goedkoop wonen is."
De ‘bemoeizucht’ van de uit Haaksbergen afkomstige, maar tegenwoordig in Ambt Delden woonachtige VVD’er viel in het Bornse gemeentehuis niet bij iedereen in goede aarde. Kees Feenstra van GroenLinks verweet Ten Broeke zelfs zich over zaken uit te laten, waarover lokale politici een aanzienlijk beter gefundeerde mening hebben.


Pieter Omtzigt kreeg onder meer de vraag voorgelegd of hij zichzelf meer de man voelde, die volgens partijleider Thierry Baudet van het Forum voor Democratie de nieuwe premier van Nederland zou moeten worden of juist de uitgesproken vertegenwoordiger van de oppositie. Omtzigt, aan het begin van de bijeenkomst nog even fraai gekarakteriseerd door zijn voormalige juf Lucy Nijmeijer, meldde zich in geen geval te laten leiden door de aanbeveling van Baudet en bovendien in het verleden voldoende te hebben bewezen zich niet bepaald ontpopt te hebben tot een favoriete collega van de regeringspartijen.

Frank Futselaar, de enige Nederlander die zich docent politiek en humor mag noemen en werkzaam aan de Saxion Hogeschool in Enschede, toonde zich oprecht verontrust over het toenemende aantal goederentreinen dat dagelijks door Borne raast.

Woensdag is het woord aan de kiezer. (WP)

Op onderstaande video van JW Videoproducties is het BorneBoeit Café van begin tot eind te volgen. In het begin van het gesprek laat het geluid door een technisch probleem helaas te wensen over, onze excuses daarvoor.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
huisbarkijker — 15 mrt 2017
Mooie aanzet om, via meer interactie, ook de huiskamer te bereiken. Succes met de uitbreiding van dit nieuwe platform bij Borneboeit

 

 

Behoefte aan acht woonwagenstandplaatsen

Uit onderzoek blijkt dat er in de gemeente Borne behoefte is aan in totaal acht...
18-02-2020

Nieuwe wet voor ongetrouwde ouders

ADVERTORIAL • Als ongetrouwde ouders samen een kind krijgen, heeft alleen de moeder...
18-02-2020

Participatieproces windmolens ontmoet wantrouwen

Ze hingen er met de benen uit. Voor de uitleg over het participatieproces van het project voor...
13-02-2020

'The war on EPR'

De eikenprocessierupsen zorgen voor steeds meer overlast. In Borne was er vorig jaar een record...
12-02-2020

Senioren naar Risk Factory Twente

Op dinsdag 18 februari kunnen senioren uit Borne, Hertme en Zenderen in de Risk Factory op het...
11-02-2020

Leerlingen in actie tegen gedrag weggebruikers

Toen Maud, lid van het juniorteam (leerlingenraad red.) van de St.Stephanusschool in Zenderen,...
11-02-2020